Ταξίδι Σαμαρά στις ΗΠΑ, με την οικονομία στην ατζέντα

Με ορίζοντα τον Οκτώβριο και την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας διαμορφώνεται ο κυβερνητικός προγραμματισμός. Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει αύριο Τρίτη στην Ουάσιγκτον, για την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Μπάρακ Ομπάμα.
Από τα βασικά ζητήματα της ατζέντας στη συζήτηση που θα γίνει στο οβάλ γραφείο θα είναι και το κούρεμα του ελληνικού χρέους, παρά το γεγονός πως το Μέγαρο Μαξίμου σιωπά διακριτικά για το θέμα, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος είναι το πρωτογενές πλεόνασμα.



"Αναξιόπιστο και επικίνδυνο για την κοινωνία και τη χώρα'', χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι αν και, ο κ. Σαμαράς ισχυριζόταν ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα, έρχεται  "κρυφή" επιστολή του προς τους δανειστές, με την οποία δεσμεύεται για τη λήψη νέων, δυσβάστακτων μέτρων, ανθρωποθυσίες και κατασχέσεις σπιτιών".

"Η απειλή ότι αν δεν γίνουν απολύσεις δεν θα πάρουμε τη δόση, ισοδυναμεί με κάλεσμα να αποδεχθούμε τον ανορθολογισμό ως επίσημη πολιτική", σχολίασε η ΔΗΜΑΡ.

"Οι συγκυβερνώντες λειτουργούν ως στρατιωτάκια της τρόικας
με μοναδικό στόχο την ικανοποίηση των απαιτήσεων των ξένων εταίρων", ανέφεραν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αναφορικά με την
διαθεσιμότητα.

"Να μη μείνει θεατής, αλλά να δώσει τη δική του απάντηση απέναντι στα νέα σκληρά μέτρα που προαναγγέλλονται", καλεί το λαό το ΚΚΕ.


 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54