Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Β.ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΣΥΠΑ

‘’ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ…

..ΔΕ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΕΝΕΙ ΕΤΣΙ ΑΠΑΘΗΣ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ..’’

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΡΟΔΟΥ..

’’ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ Γ.ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΘΕΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΞΕΛΕΓΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ..’’

" Η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου θα επηρεάσει την κοινωνία μέσα από ένα ακριβό εισιτήριο. Παράλληλα όμως θα πληγεί και ο ίδιος ο τουρισμός.. Δεν κατανοούμε πως μένει έτσι απαθής ο περιφερειάρχης . Όλες οι περιφέρειες βγάζουν ψηφίσματα. Μάλιστα θέλω να σας πω ότι η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έβγαλε χθες ένα σκληρό ψήφισμα με τον οποίο καταγγέλλει ότι είναι επικίνδυνο το πέρασμα των αεροδρομίων του Αιγαίου σε ιδιώτες και για εθνικούς λόγους…’’τόνισε ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Βασίλης Αλεβιζόπουλος στους δημοσιογράφους πριν από τη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΥΠΑ κατά του ξεπουλήματος του αεροδρομίου της Ρόδου ΔΙΑΓΟΡΑΣ

‘’ Η Κρήτη’’ πρόσθεσε ο κ. Αλεβιζόπουλος ‘’ έχει ξεσηκωθεί, η Θράκη, το Ιόνιο..Μάλλον ο Περιφερειάρχης δεν έχει καταλάβει τι πάει να γίνει".

Στο ψήφισμα που είχε εκδοθεί επί δημαρχίας Στ. Κουσουρνά κατά της ιδιωτικοποίησης αναφέρθηκε ο πρόεδρος των εργαζομένων ΥΠΑ του Αεροδρομίου Φώτης Λουλουδάκης θυμίζοντας ότι εισηγητής του θέματος ήταν τότε μέλος της παράταξης της μειοψηφίας με επικεφαλής τον κ. Χατζημάρκο, επικεφαλής της μειοψηφίας, παρουσιάζοντας μάλιστα και τα πρακτικά της συνεδρίασης..

." Άλλαξε τώρα θέση ο κ. Χατζημάρκος επειδή εξελέγη περιφερειάρχης; διερωτήθηκε .Αυτή μάλλον είναι νοοτροπία βολέματος. .Αυτές τις νοοτροπίες θέλουμε να στηλιτεύσουμε. Δεν πιστεύουμε ότι οι Ροδίτες και οι Δωδεκανήσιοι αξίζουν μίας τέτοιας μεταχείρισης», υπογράμμισε ο κ. Λουλουδάκης.

"ΟΜΑΔΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ Α.ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ’’

Και οι δύο συνδικαλιστές περιέγραψαν το τι θα συμβεί με την ιδιωτικοποίηση και παραχώρηση των αεροδρομίων σε έναν από τους εθνικούς εργολάβους όπως τους ονόμασαν...Ουσιαστικά είπε ο κ. Αλεβιζόπουλος θα πρόκειται για απευθείας ανάθεση.

‘’Ήδη’’ συμπλήρωσε’’ υπάρχει μια ομάδα νομικών με επικεφαλής τον κ. Ρουπακιώτη που δουλεύει προκειμένου να μην περάσει κανένα αεροδρόμιο σε χέρια ιδιώτη.’’

Αναφέρθηκε ακόμη και σε ένα αργεντινό, συνεταίρος σε μια από τις τρεις εταιρίες που έχουν προκριθεί ο οποίος είπε ότι στη χώρα του κάτω από την πίεση του ΔΝΤ, όπως και τη χώρα μας, πήρε πολλά αεροδρόμια χωρίς να κάνει ούτε ένα δολάριο επένδυση. Τώρα η κυβέρνηση όμως αρχίζει και τα ξανακρατικοποιεί

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ..’’ΣΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ.’’

"Σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής διαδρομής μου, οι θέσεις και οι απόψεις μου για τα ζητήματα του τόπου ήταν και είναι απολύτως σαφείς, διαυγείς και αμετάβλητες. Το ίδιο ισχύει και για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου "Διαγόρας" δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε για την αλλαγή στάσης του στο θέμα του Αεροδρομίου τόσο από το πρόεδρο των εργαζομένων ΥΠΑ του ΔΙΑΓΟΡΑ όσο και από τον πρόεδρο της ΟΣΥΠΑ στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

‘’Όποιος ανατρέξει στις κατά καιρούς θέσεις που έχω διατυπώσει επί του θέματος, θα το διαπιστώσει. Η αναζήτηση "εχθρών" στο καθήκον της προάσπισης του τόπου και της προοπτικής του, δεν με αφορά και δεν με αγγίζει".ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΕ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥΣ

Σε εμβολιασμούς των ανδρών του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας πρόκειται να προχωρήσει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μετά από συνεννόηση με την Διοίκηση των δυο σωμάτων.

Ήδη παραδόθηκε υγειονομικό υλικό γάντια-μάσκες-φορητά ψυγεία –παγοκύστες και άλλο υγειονομικό υλικό για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών τους.

ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

 

Με τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ συζήτησαν εκπρόσωποι Σωματείων της Ρόδου σε χθεσινή επίσκεψη στο Ίδρυμα καλώντας τους ταυτόχρονα στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο Σάββατο 1η Νοέμβρη.

Οι εργαζόμενοι μέλη των σωματείων ζητούν μεταξύ άλλων

*Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.

*Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών.

*Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία.

.

*Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις

 

Μ. ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ..ΠΡΟΣ Α. ΛΟΒΕΡΔΟ..

 

’’ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΝΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ’’

 

Την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων δασκάλων και νηπιαγωγών της ειδικής αγωγής στα Δωδεκάνησα. ζητά με ερώτηση του στον Υπουργό Παιδείας Α.. Λοβέρδο ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Μάνος Κόνσολας

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι ενώ από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση είχαν ζητηθεί και εγκριθεί 65 θέσεις δασκάλων ειδικής αγωγής, για την παράλληλη στήριξη, τελικά καλύφθηκαν μόνο οι 14 θέσεις.

Αντίστοιχα για τις 14 θέσεις νηπιαγωγών ειδικής αγωγής, για την παράλληλη στήριξη, καλύφθηκαν μόνο οι 7 θέσεις.

‘’Στα Δωδεκάνησα’ ’υποστηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ ‘’υπάρχουν μεγάλα κενά δασκάλων και νηπιαγωγών για την παράλληλη στήριξη, σε σχέση με τις ανάγκες που καταγράφηκαν και εγκρίθηκαν. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να δει το θέμα άμεσα και να δώσει λύση’’.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ-ΦΥΛΑΚΕΣ-ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Τη Κω επισκέπτεται σήμερα Παρασκευή ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος θα συμμετέχει σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο και εκπροσώπους του Κτηματολογίου, της Εισαγγελίας, των Δικαστικών Φυλακών του δικηγορικού Συλλόγου για ζητήματα αρμοδιότητάς του.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης ο κ. Αθανασίου θα επισκεφθεί στη συνέχεια το Κτηματολόγιο Κω – Λέρου, το Δικαστικό Μέγαρο Κω ,και το Κατάστημα Κράτησης Κω, θα περιηγηθεί τη πόλη , θα ξεναγηθεί στο Ασκληπιείο και θα αναχωρήσει στις 7μμ για Αθήνα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Α. ΠΑΥΛΙΔΗ ΚΑΙ Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ-ΦΥΛΑΚΕΣ

Η ενίσχυση του κτηματολογίου και η επίσπευση των εργασιών μετεγγραφής τίτλων σε όλους του οικισμούς της Κω καθώς και η μετεγκατάσταση των φυλακών και η πρόταση να ανακηρυχτούν Αγροτικές φυλακές συζητήθηκαν σε συνάντηση του δημοτικού συμβούλου Α.Παυλίδη και του υπουργού Δικαιοσύνης στην Αθήνα με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του πρώτου στη Κω.

Παράλληλα ο κ. Παυλίδης ζήτησε την μετεγκατάσταση των δικαστηρίων στην θέση των φυλακών εφόσον τακτοποιηθεί και η ρυμοτόμησή τους.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ..ΓΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ..’’ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ’’

‘’ Η Δύναμη Αλλαγής και ο Γιώργος Κυρίτσης από τις 4 Μαρτίου του 2014, όταν η διαδικασία βρισκόταν ακόμα στο προκαταρκτικό στάδιο, είχαν ζητήσει δημόσια να υπάρξει κοινή συνάντηση και πρόταση του Δήμου και των φορέων του νησιού για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου. ’’επισημαίνει σε δήλωση του ο αντιδήμαρχος τουρισμού Ηλίας Σηφάκης, με αφορμή το αίτημα της μείζονος μειοψηφίας για λήψη αποφάσεων από το δημοτικό συμβούλιο και δράσεων ενάντια στην εκποίηση του Αεροδρομίου Κω ,ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ.

Ο κ Σηφάκης στη συνέχεια κάνει λόγο για δεσμεύσεις που θα απαιτηθούν από το ΤΑΙΠΕΔ!!!!!! για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας αλλά και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας από τον στρατηγικό επενδυτή.

Για ένα ενιαίο τοπικό μέτωπο!!!ώστε να υπάρξει επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την παροχή κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες την άνοιξη αλλά και τη χειμερινή περίοδο.

Για κίνητρα που θα συνδέονται με την τιμολογιακή πολιτική του αεροδρομίου αλλά και με πρωτοβουλίες του Δήμου και των τοπικών φορέων. !!!!! γενικά και αόριστα χωρίς ωστόσο να απαντά αν αποδέχεται η δημοτική αρχή το αίτημα να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και αν τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ η κατά της εκποίησης του Αεροδρομίου.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ..’’ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ’’

 

Δεν αντιδρά στο ενδεχόμενο άνοιγμα των εμπορικών κατ/των και στη Κω ο Εμπορικός Σύλλογος καθώς σε ανακοίνωση σχετική τονίζει πως ‘’Τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας, μη εξαιρουμένης της Κω, μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου του Νοεμβρίου και το ωράριο λειτουργίας ορίζεται από τις 11έως τις 6μμ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54