Λήμνος: Με πέντε μηχανήματα χαλασμένα και χωρίς συμβάσεις συντήρησης η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Η υποβάθμιση του νοσοκομείου συνεχίζεται χωρίς κανείς να αντιδρά. Οι «οικονομίες» της διοίκησης συνεχίζονται σε βάρος των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει το νοσοκομείο και μάλιστα πολλές φορές με κίνδυνο της υγείας ή και της ζωής των ασθενών.

Πρόσφατο παράδειγμα η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού που λειτουργεί με χαλασμένα πέντε από τα μηχανήματα και με μη αξιόπιστη μονάδα όσμωσης.

Ήδη από τον περασμένο χρόνο δόθηκαν στο νοσοκομείο χρήματα για την κάλυψη των αναγκών του με προτεραιότητα στις μονάδες, από τις οποίες βέβαια η μόνη που λειτουργεί είναι η μονάδα τεχνητού νεφρού.

Παρόλα αυτά το νοσοκομείο ακόμη λειτουργεί χωρίς συμβάσεις συντήρησης για τα μηχανήματα της μονάδας και την μονάδα όσμωσης με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η μονάδα να λειτουργεί στα όριά της.

Δεν ξέρουμε που πήγαν τα χρήματα, ακούσαμε ότι πρόκειται για 170.000 €, αλλά από ότι φαίνεται η διοίκηση προτιμάει να εξοφλεί τους καφέδες και τις βενζίνες της Κατίνας αντί να ξοφλάει τους προμηθευτές της Μ.Τ.Ν. και να διορθώνει τα μηχανήματα.



Πηγή: http://nosokomeiolimnou.gr/?cat=9

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54