Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 25-11-2014


Εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ επισκέπτεται αύριο την Αλεξανδρούπολη εν όψει της απεργίας της 27ης Νοεμβρίου

Στην Αλεξανδρούπολη θα βρίσκεται αύριο το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Γρηγόρης Καλομοίρης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου. Ο κ. Καλομοίρης θα συναντηθεί με εργαζόμενους του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στις 11 το πρωί στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου και στη 1 θα συμμετάσχει σε ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση των πρωτοβάθμιων σωματείων, που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Έβρου.

Μπροστά στο Εργατικό Κέντρο, στην Αλεξανδρούπολη, θα πραγματοποιηθεί την ημέρα της απεργίας και η απεργιακή συγκέντρωση, στις 10.30 το πρωί. «Ακάθεκτοι προσπαθούν να συνθλίψουν ακόμη περισσότερο το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων. Μας χτυπούν από παντού…σε όλα τα επίπεδα», αναφέρεται στο απεργιακό κάλεσμα των συνδικάτων.       

Για κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι των Φερών  

Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν την ημέρα της απεργίας και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής των Φερών, οι οποίοι και τις προηγούμενες ημέρες προχώρησαν σε διαμαρτυρίες, στον κόμβο του Αρδανίου και στο τελωνείο των Κήπων. Στις 10 το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη λαϊκή αγορά των Φερών, όπου βρίσκονται παραταγμένα δεκάδες τρακτέρ, και στη συνέχεια θα επιχειρήσουν να αποκλείσουν συμβολικά το τελωνείο των Κήπων. «Βέβαια, τα τελευταία δυόμισι χρόνια, σε όλες τις κινητοποιήσεις μας, η παρουσία των ΜΑΤ είναι ισχυρή και το ίδιο αναμένουμε να συμβεί και την Πέμπτη», αναφέρουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι και απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής σε όλο τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής.

Κάλεσμα της ΠΑΣΥ προς τον αγροτικό κόσμο για συμμετοχή στην απεργία της 27ης Νοεμβρίου

Κάλεσμα προς τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, να συμμετάσχουν μαζί με τις οικογένειές τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση. Η ΠΑΣΥ αναφέρει πως «παλλαπλασιάζονται συνεχώς τα προβλήματα επιβίωσης της φτωχομεσαίας αγροτιάς» και χαρακτηρίζει δικαιολογημένο τον «αναβρασμό» που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο. «Θέλουν τη μικρομεσαία αγροτιά στον καιάδα του ξεκληρίσματος», υποστηρίζει η ΠΑΣΥ και προτρέπει τους αγρότες και κτηνοτρόφους «να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για την επιβίωσή τους».

Ανακοίνωση της Μ. Ε. Τ. Α. Έβρου για την απεργία της 27ης Νοεμβρίου

Σε «παλλαϊκό αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών» καλεί η παράταξη της «Μαχητικής Εργατοϋπαλληλικής Ταξικής Ανατροπής Έβρου», τονίζοντας πως «η γενική απεργία της 27ης Νοεμβρίου θα πρέπει να εξελιχθεί σε μία μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση που θα στείλει ηχηρό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής του μνημονιακού καθεστώτος».

Η συνδικαλιστική παράταξη υποστηρίζει πως «παρά την προσπάθεια συγκάλυψης που γίνεται, βρίσκονται προ των πυλών μέτρα για την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, έρχεται νέα απορρύθμιση των εργασιών σχέσεων, νέες μειώσεις στα εισοδήματα, νέα συρρίκνωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και μειώσεις στις συντάξεις». Η Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή Έβρου απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 10.30 το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη.
 
Περιοδείες ενημέρωσης για την απεργία της Πέμπτης από το ΠΑΜΕ Β. Έβρου

Περιοδείες ενημέρωσης των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς πραγματοποιούν από το πρωί στελέχη του ΠΑΜΕ βορείου Έβρου, εν όψει της απεργιακής κινητοποίησης της 27ης Νοεμβρίου. Την ημέρα της πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας, την Πέμπτη, η συνδικαλιστική παράταξη θα οργανώσει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Ν. Ορεστιάδας, στις 11 το πρωί.   

Σύσκεψη του Σ. Ο. Πολιτικής Προστασίας Έβρου εν όψει χειμώνα

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας Έβρου πραγματοποιείται αυτήν την ώρα (12 το μεσημέρι) στο «Νομαρχείο» στην Αλεξανδρούπολη, με αντικείμενο τη λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων από ενδεχόμενες χιονοπτώσεις και παγετό. Στη διάρκεια της σύσκεψης θα παρουσιαστεί ο απολογισμός της περυσινής περιόδου και θα γίνει ο σχεδιασμός για τον φετινό χειμώνα.

Ορεστιάδα: Συνεχίζεται η υποβολή δηλώσεων ζημιάς από τις πρόσφατες πλημμύρες

Δηλώσεις ζημιών από τις πρόσφατες πλημμύρες γίνονται στο γραφείο Πρόνοιας του δήμου Ορεστιάδας, για τους πληγέντες των οικισμών Θουρίου και Χειμωνίου. Στην ανακοίνωση του δήμου διευκρινίζεται, πάντως, πως η οικονομική ενίσχυση που θα λάβουν οι δικαιούχοι αφορά μόνον τις ζημιές στις κύριες κατοικίες και όχι σε ανεξάρτητα και βοηθητικά κτίσματα, όπως οι αποθήκες.     

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τα προβλήματα από τις πλημμύρες στον Έβρο

Ερώτηση προς τους υπουργούς Υποδομών-Μεταφορών-Δικτύων, Οικονομικών και Περιβάλλοντος, με θέμα τα προβλήματα που προκάλεσαν οι πλημμύρες σε περιοχές του Έβρου, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου. Οι δύο βουλευτές υπογραμμίζουν την απουσία αντιπλημμυρικών έργων, «που αναδείχθηκε με τραγικό τρόπο για μία ακόμη φορά», αναφέρουν χαρακτηριστικά και επισημαίνουν ότι οι πρόσφατες πλημμύρες, που έπληξαν κυρίως οικισμούς των δήμων Σουφλίου και Διδυμοτείχου, προκάλεσαν ζημιές σε περισσότερα από 60 σπίτια και 10 επιχειρήσεις.

Καταλήγοντας, ερωτούν ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την αποκατάσταση των καταστροφών, την αποζημίωση όσων επλήγησαν, αλλά και εάν θα εγκρίνει κονδύλια για την οργανωμένη κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή του βορείου Έβρου.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25/11/2014 - 13:11