Στην ΕΡΤ3 το ντοκιμαντέρ του Θεόδωρου Μαραγκού «Οι κλέφτες του χρόνου»

Την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου,στις 23.30 παρακολουθείστε στην ΕΡΤ3, το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους του Θεόδωρου Μαραγκού, «ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»


http://www.sevenart.gr/Uploads/7art/images/004/kleftes2.jpg

"Οι κλέφτες του χρόνου", η ταινία-ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, αναφέρεται στους αφανείς δημιουργούς του πολιτισμού μας αλλά και στους αφανείς υπερασπιστές του.

Στην μονότονη ζωή της επαρχιακής πόλης όπου ο ρυθμός της ήταν αφόρητα αργός αλλά η ίδια η ζωή απελπιστικά σύντομη, όπου η κάθε μέρα έμοιαζε με την προηγούμενη, όπου σκοτάδι σκέπαζε τις ψυχές των ανθρώπων, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος γίνεται ο καλλιτέχνης αυτού του αγνοημένου κόσμου. Με τα πινέλα του δίνει χρώμα στην ασπρόμαυρη πόλη και με τον φωτογραφικό του φακό δίνει αδυσώπητη πάλη με τον χρόνο. Του κλέβει διαρκώς στιγμές για να διασώσει ανθρώπινες ψυχές από την λήθη και την εξαφάνισή τους...

Ο Θεόδωρος Μαραγκός είναι ένας κινηματογραφιστής της μουβιόλας- του μηχανήματος που έκανε παλιά μοντάζ-και από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με το κινούμενο σχέδιο στο σινεμά στη δεκαετία του ’60.

Μέσα στο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους,«ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ», παίζεται ένα φιλμάκι κινουμένων σχεδίων έξι λεπτών,που λειτουργεί κάπως αυτόνομα μέσα στην ταινία και έχει τίτλο “Kαλώς ήρθατε στη χώρα του πολιτισμού”.

Έτος Παραγωγής: 2010

Ο Θόδωρος Μαραγκός γεννήθηκε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Ξεκίνησε την καλλιτεχνική του δραστηριότητα με κινούμενα σχέδια και ασχολήθηκε με όλα τα είδη κινηματογράφου. Έχει βραβευθεί ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος, διευθυντής φωτογραφίας και animator. Οι ταινίες του, εκτός από τα βραβεία που έχουν λάβει, έχουν κάνει ρεκόρ εισιτηρίων και συνδυάζουν την καλλιτεχνική με την εμπορική ποιότητα.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02/12/2014 - 11:07