Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου  3/12/2014


ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ??

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΑΣΤΕ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΡΟΔΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ  ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ  ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Για τα τελευταία βήματα της μεθόδευσης στο  κλείσιμο των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης από το Υπουργείο Τουρισμού  κάνει  λόγο ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Προσωπικού Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης καταγγέλλοντας το Υπουργείο για τη:

* δέσμευση  χρημάτων  για την προμήθεια των βιβλίων του εκπαιδευτικού έτους 2014/2015, (στην καλύτερη των περιπτώσεων θα παραληφθούν από τα εκπαιδευτήρια με την έναρξη του εαρινού εξαμήνου. Η πιθανότερη εξέλιξη είναι να παραληφθούν μετά το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2014/2015 ακριβώς όπως έγινε και πέρσι ).

*για  το δικαίωμα εκχώρησης ,που δίνει το νομοσχέδιο ,από 12 έως 90 έτη των κτιριακών εγκαταστάσεων των Σχολών σε ιδιώτες, ενώ ταυτόχρονα αφήνει άλυτο το θεσμικό πρόβλημα των Σχολών, αφήνοντας έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τη συμμετοχή των αποφοίτων σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και την ένταξη τους στο εθνικό πλαίσιο προσόντων.

Οι εκπαιδευτικοί μιλούν μεταξύ άλλων για μακροχρόνια υποβάθμιση των σχολών  με πράξεις όπως:
Η απενεργοποίηση της λειτουργίας των εργαστηρίων του προγράμματος σπουδών
Το κλείσιμο των φοιτητικών εστιών
Η  απουσία δελτίου φοιτητικού εισιτηρίου
Η δημιουργία ελλείψεων σε βασικές κτιριακές λειτουργίες(επισκευές, καθαριότητα, θέρμανση κλπ.)
Η ανεπαρκής  πλήρωση των θέσεων του Εκπαιδευτικού και Διοικητικού Προσωπικού

‘’Ανέκαθεν, οι καθηγητές’’ υπογραμμίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικού προσωπικού ’’ οποιουδήποτε εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας μας, θεωρούνταν «δημόσιοι λειτουργοί» και όχι υπάλληλοι όπως μας αποκαλούν ανώτερα στελέχη του Υπουργείου μας.

Οι εκπαιδευτικοί των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης Αγ. Νικολάου και Ρόδου ρωτούν για μια ακόμα φορά την κ  Κεφαλογιάννη ( η οποία όπως επισημαίνουν  αγνοεί  από το Φλεβάρη, τις προτάσεις του Συλλόγου,) αν τελικά σκοπεύει
να κλείσει , ή να αποδώσει σε ιδιώτες ή ημέτερους, τη Δημόσια Τουριστική Εκπαίδευση;

ΑΠΟ ΤΟ 2018 ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΑ ΤΕΛΗ , ΜΕ ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΤΑ 18,5 Ε

ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΑ 13 Ε, ΓΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ

ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ’’ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Ο Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ

Τη διασφάλιση της λειτουργίας και συντήρησης των 22 αεροδρομίων που δεν ιδιωτικοποιούνται, πολλά εκ των οποίων είναι σε μικρά νησιά του Αιγαίου, μέσω του ειδικού τέλους, διαβεβαίωσε στη Βουλή ο Υπουργός Μεταφορών, Μ. Χρυσοχοϊδης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ  Μάνου Κόνσολα.

Ο κ. Χρυσοχοίδης απαντώντας στον κ. Κόνσολα, τόνισε ότι’’ τα τέλη θα παραμείνουν σταθερά για μια τετραετία, στα 13 ευρώ ανά επιβάτη, όσο περίπου και σήμερα που το τέλος ανέρχεται στα 12,7 ευρώ. Μετά το 2018 και εφόσον ολοκληρωθούν οι επενδύσεις  στα αεροδρόμια, τα τέλη θα διαμορφώνονται ελεύθερα με ανώτερη, όμως, τιμή τα 18,5 ευρώ.

Τα τέλη θα είναι συγκρίσιμα με τα άλλα αεροδρόμια ανταγωνιστικών τουριστικών περιοχών της Μεσογείου’’ και  όπως ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, ‘’ο ιδιώτης θα επιδιώκει χαμηλές τιμές για να είναι ανταγωνιστικά τα αεροδρόμια και ελκυστικά για τις αεροπορικές εταιρείες.

‘’Μας ενδιαφέρει η αναβάθμιση των υπηρεσιών αλλά και η διατήρηση των τελών στα σημερινά επίπεδα για τη Ρόδο και την Κω, που ανήκουν στα 14 αεροδρόμια που παραχωρούνται σε στρατηγικό επενδυτή’’ υποστήριξε ο κ. Κόνσολας εκτιμώντας ότι πρέπει να υπάρξει και μία Ρυθμιστική Εποπτική Αρχή που θα ελέγχει τις χρεώσεις, την υλοποίηση των επενδύσεων αλλά και τη διαχείριση των πόρων από το ειδικό τέλος για τα μικρά περιφερειακά αεροδρόμια.

 «Αυτό που έγινε με το σπατόσημο δεν πρέπει να επαναληφθεί» συμπλήρωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

ΣΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Στη Greek Tourism Expo στην Αθήνα (5-7 Δεκεμβρίου) συμμετέχει  το τμήμα τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η έκθεση που εγκαινιάζεται φέτος για πρώτη φορά προσφέρει στους συμμετέχοντες μία πλατφόρμα επικοινωνίας με σημαντικούς εκπροσώπους αγορών από το εξωτερικό.

Με εκπροσώπους του BBC και του Tripadvisor  θα συναντηθεί η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού . Μαριέττα  Παπαβασιλείου προκειμένου να  διερευνηθεί η προοπτική συνεργασίας για την προβολή των νησιών.

Η κ. Παπαβασιλείου θα έχει επαφές  και με εκπροσώπους νέων τουριστικών αγορών όπως είναι η Κορέα ή το Ντουμπάι.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της έκθεσης έχει προγραμματισθεί φόρουμ για το θαλάσσιο τουρισμό με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των πλοιοκτητριών εταιρειών.

Παρουσία στην έκθεση θα έχουν για τα:
Δωδεκάνησα: Ρόδος, Κως, Νίσυρος, Σύμη, Αστυπάλαια, Λέρος, Λειψοί, Κάρπαθος, Κάσος, Κάλυμνος Πάτμος και  για τις
Κυκλάδες: Σαντορίνη, Ανάφη, Φολέγανδρος, Ίος, Αντίπαρος, Πάρος, Μήλος, Κίμωλος, Σέριφος, Κέα, Κύθνος, Τήνος, Άνδρος.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
 
Προβολή ενημερωτικού βίντεο στο ζήτημα της βίας κατά των γυναικών διοργανώνει την Παρασκευή  5 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ στο Ακταίον η Ν.Ε. Ν. Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Διονύσης Γουβιάς  μέλος της Ν.Ε. Ν. Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.

ΕΠΤΑ ΚΛΟΠΕΣ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ  ΜΕ ΔΡΑΣΤΗ 17ΧΡΟΝΟ ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΡΟΔΟΥ

Επτά κλοπές από κατοικίες στην πόλη της Ρόδου, εξιχνιάστηκαν από τους άνδρες της Ασφάλειας Ρόδου ,πέντε από τις οποίες δεν είχαν καταγγελθεί σε Αστυνομικές Υπηρεσίες.

Δράστες ένας 17χρονος ημεδαπός, Ρομά και η 42χρονη μητέρα του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Το Νοέμβριο ο ανήλικος δράστης είχε διαπράξει 6 ακόμη κλοπές από κατοικίες στην πόλη της Ρόδου και στη συνέχεια παρέδιδε τα κλοπιμαία στην μητέρα του.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΒΟΥΡΕΝΕΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Στις ελλείψεις και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το 2θέσιο Ειδικό Δημοτικό σχολείο Κω επανέρχονται οι ειδικοί εκπαιδευτικοί του σχολείου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία.

Ζητούν να λειτουργήσει το ειδικό Νηπιαγωγείο Κω και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ( Ε.Ε.Ε.Ε)  τα οποία έχουν ΦΕΚ ίδρυσης απ’το 2004.

Να βρεθεί το κατάλληλο διδακτήριο που θα στεγάσει μόνιμα το Ειδικό Δημοτικό σχολείο και να παραχωρηθούν ,για όσο παραμείνουν στο συγκεκριμένο κτίριο, ανάλογοι χώροι γιατί μόνο με δυο αίθουσες δε μπορούν να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο τους.

Οι έξι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής επισημαίνουν ακόμα ότι οι μικροί μαθητές τους εξακολουθούν να υφίστανται το ρατσισμό η τον οίκτο των υπολοίπων ‘’φυσιολογικών’’ ανθρώπων, οι οικογένειες τους θα συνεχίσουν να ζουν το δράμα τους και οι ίδιοι να ενοχλούν τους αρμόδιους για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Τα παιδιά του  Σβουρένειου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες του Δήμου Κω, επισκέπτονται σήμερα το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Κεφάλου όπου θα πραγματοποιηθούν βιωματικές ασκήσεις ανάμεσα στους μαθητές και προβολή ταινίας μικρού μήκους με θέμα την αναπηρία.

ΜΕ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ 6Ο  ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 7ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Στο κτίριο του ανακαινισμένου πρώην 6ου Δημοτικού σχολείου στο Πλατάνι φιλοξενούνται από σήμερα οι μαθητές του 7ου  δημοτικού σχολείου.

Προηγήθηκε αγιασμός και χαιρετισμοί από το δήμαρχο και το πρόεδρο του Συλλόγου Ο μεν πρώτος εξέφρασε την ελπίδα να επιστρέψουν του χρόνου οι μαθητές στο σχολείο τους το 7ο ,που επισκευάζεται ,ο δεύτερος ζήτησε η μεταφορά των παιδιών να γίνεται όχι από τα προγραμματισμένα δρομολόγια της ΔΕΑΣ ,όπως ανακοινώθηκε το πρωί από τη Διευθύντρια ,αλλά σύμφωνα με τον υπάρχοντα νόμο για μαθητές δημοτικού.

Οι γονείς επιμένουν να ζητούν έγγραφη διαβεβαίωση από το δήμο και τις Τεχνικές υπηρεσίες, αναφορικά με την ασφαλή μετακίνηση και εγκατάσταση των μαθητών του 7ου δημ. σχολείου στο πρώην 6ο στο Πλατάνι αλλά και το χρονοδιάγραμμα επιστροφής στο σχολείο τους.

Να σημειωθεί πως ούτε η επιτροπή καταλληλότητας του δήμου έχει συγκληθεί ενώ  απαξιώνουν τις εκκλήσεις του Συλλόγου γονέων  τόσο ο Περιφερειακός Διευθυντής κ. Μεσάρης όσο  και ο Προϊστάμενος Α!θμιας κ. Βασιλειάδης.

ΔΙΕΣΗ ..

’’ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ’’

‘’Η δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» του Δημάρχου, αλλά και των αιρετών που ορίστηκαν σε θέσεις ευθύνης, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να παρουσιάζεται ως πολιτική πρωτοβουλία ή προϊόν ελεύθερης βούλησης της νυν Δημοτικής Αρχής’’ .δηλώνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ‘’Δίεσης’’ Γιάννης Ζερβός σχολιάζοντας την ανάρτηση των περιουσιακών στοιχείων.

Τονίζει ότι αυτή είναι δεσμευτική υποχρέωση της κάθε Δημοτικής Αρχής, αφού προβλέπεται ρητά από σχετικό νόμο, εδώ και 4 χρόνια.

‘’Αν η Δημοτική Αρχή θέλει όντως να υπηρετήσει τους κανόνες Διαύγειας και Διαφάνειας, κομίζοντας παράλληλα και νέα ήθη στον τόπο μας, ας μας παρουσιάσει αναλυτικά το κόστος της πρόσφατης προεκλογικής της εκστρατείας ’’υπογραμμίζει ο κ. Ζερβός.

ΠΡΟΤΑΣΗ Ε.Ο.Δ. ΒΟΡΕΙΟΥ .ΣΥΓΚ/ΤΟΣ. ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Τη πρόταση να διαθέσουν όλοι οι Σύλλογοι ένα ποσό που κρίνουν εκείνοι για την αγορά υλικών (ΟΧΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ) για να αγοραστούν  κάποια βασικά υλικά για το Νοσοκομείο με ελάχιστο όριο τα 50 ευρώ, καταθέτει  ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Δωδεκανήσου Ε.Ο.Δ. Β.Σ. στη Κω ,Τρουμούλη Αντώνη, με  αφορμή το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι της πόλης  και τις σοβαρές ελλείψεις στο τμήμα Αιμοδοσίας.
 
Να σημειωθεί ότι η αιμοδοσία είναι ένα από τα νευραλγικά τμήματα του Νοσοκομείου, καθώς ένας σημαντικός όγκος εργασίας έχει να κάνει με τις μεταγγίσεις, τόσο των εκτάκτων περιστατικών (χειρουργεία), όσο και σε χρόνια νοσήματα (μεσογειακή αναιμία κα).

 Τα υλικά και μηχανήματα  στα οποία υπάρχουν ελλείψεις ανέρχονται σε αξία στα 5.000 €.

Η ΕΟΔ προτείνει επίσης να δημιουργηθεί ένα κοινό ταμείο, όπου θα το διαχειρίζεται μια επιτροπή από μέλη του κάθε συλλόγου που θα λάβουν μέρος στο παζάρι και θέλουν να ενισχύσουν το νοσοκομείο της Κω. και μετά  το παζάρι, ο κάθε σύλλογος να συνεισφέρει το χρηματικό ποσό που μπορεί να διαθέσει.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΛΕΡΟ

ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ

Να δοθεί άμεσα λύση από τον υπουργό Υγείας και να στελεχωθεί το ΚΘ Λέρου με αναισθησιολόγο ζητά ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δ .Γάκης , επικαλούμενος την επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Λέρου.

‘’Η Υγεία στη Δωδεκάνησο ‘’δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ‘’ δεν είναι ένα ακόμα επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης με βαρύγδουπες εξαγγελίες και σχέδια επί χάρτου. Χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο που θα ανατρέψει τη σημερινή αποκαρδιωτική κατάσταση στο Νοσοκομείο της Λέρου και στις δομές υγείας και περίθαλψης στα άλλα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου. Απαιτούνται πολιτικές, που στόχο έχουν την κοινωνική συνοχή και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των νησιωτών και όχι λύσεις που προϋποθέτουν υποταγή στις απαιτήσεις της Τρόϊκα. ‘’

ΕΙΚΟΣΙΕΝΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Εικοσιένας πρόσφυγες υπήκοοι Συρίας (18 άνδρες, 2 γυναίκες, 1παιδί ), προερχόμενοι από τα απέναντι τουρκικά παραλία, εντοπίστηκαν πρωινές ώρες από Λιμενικούς.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΛΥΜΝΟ

80.000 Ε ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ

Την επιβολή χρηματικών κυρώσεων στην Ελλάδα αποφάσισε  χθες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κρίνοντας ότι η χώρα δεν έχει εφαρμόσει προηγούμενη απόφασή του 2005, με την οποία διαπιστώθηκε ότι υπήρξε παράβαση των υποχρεώσεων με βάση την κοινοτική οδηγία «περί των στερεών αποβλήτων».

Η Ελλάδα και η Επιτροπή πληροφόρησαν το Δικαστήριο, τον Μάιο του 2014, απαντώντας σε ερώτησή του, ότι, επί συνόλου 293 χώρων ανεξέλεγκτης διαθέσεως αποβλήτων, 70 εξακολουθούσαν να λειτουργούν και 223, μολονότι είχε παύσει η λειτουργία τους, δεν είχαν ακόμη αποκατασταθεί.

Για τις 70 χωματερές που συνεχίζουν να λειτουργούν, μεταξύ αυτών και της Καλύμνου,  το πρόστιμο μέχρι την κατάργηση και αποκατάσταση τους είναι 80.000 ευρώ.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία ο Δήμος Καλυμνίων και μέχρι να προχωρήσει στην κατάργηση του ΧΑΔΑ (χωματερή) και στην αποκατάσταση του, θα πληρώνει από τον Ιανουάριο του 2015 και για κάθε εξάμηνο καθυστέρησης, το ποσό των 80.000 ευρώ περίπου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΚΕΕΛΠΝΟ ΓΙΑ ΕΜΠΟΛΑ

Στη συνάντηση ενημέρωσης για τον αιμορραγικό πυρετό από ιό Ebola  που διοργάνωσε το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ του Υπουργείου Υγείας με την υποστήριξη της ΠΝΑΙ παραβρέθηκε ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου –ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.,      Χ. Κόκκινος.

Να σημειωθεί ότι παρόμοιες δράσεις θα πραγματοποιηθούν αυτή την εβδομάδα στη Λέρο , στην Κω και στη Ρόδο .

Ειδικότερα κατά την επίσκεψη του στη Κάλυμνο,ο κ Κόκκινος δεσμεύτηκε να πιέσει στη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ,για τα δίκαια αιτήματα του ιατρικού νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου .

Σε συνάντηση του με τον δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Κόκκινος  ζήτησε την εγρήγορση και την επίσπευση τους  για « ωρίμανση» των έργων προκειμένου να χρηματοδοτηθούν αυτά από την ΠΝΑΙ .

Εντός των ημερών  οριστικοποιείται, σύμφωνα με δήλωση του αντιπεριφερειάρχη, η τοποθέτηση υπευθύνων ΠΣΕΑ για την Κάλυμνο και για την Κω.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03/12/2014 - 14:04