Γ. Μαυραγάνης: Τo Σεπτέμβριο οι αποφάσεις για το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης - 4 μήνες προθεσμία για διορθώσεις στο ΦΑΠ

Το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης είναι υπό μελέτη και οι τελικές αποφάσεις σχετικά με το αν θα αυξηθεί το επίδομα ή θα μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.
Την ίδια ώρα, με απόφαση του υφυπουργού περιθώριο τεσσάρων μηνών από την ημέρα της εκκαθάρισης της δήλωσης, έχουν οι φορολογούμενοι, ιδιοκτήτες ακινήτων, για να διορθώσουν ενδεχόμενα λάθη στο εκκαθαριστικό σημείωμα του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας.

Μιλώντας την τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο υφυπουργός είπε ότι το θέμα εξετάζεται στο υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με τα ποσά που μπορούν να διατεθούν, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το προηγούμενο έτος πολλοί ήταν εκείνοι που δεν έκαναν χρήση του δικαιώματός τους να εισπράξουν το επίδομα θέρμανσης.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση «για τα έτη 2011, 2012 και 2013, οι διορθώσεις που πραγματοποιούνται μέχρι την τελευταία εργάσιμη, για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του τέταρτου μήνα από την ημερομηνία έκδοσης της δήλωσης - εκκαθαριστικού σημειώματος Φ.Α.Π., θεωρούνται ότι πραγματοποιήθηκαν λόγω υπαιτιότητας της υπηρεσίας και εκκαθαρίζονται ως τέτοιες, χωρίς την επιβολή πρόσθετων φόρων ή προστίμων»).
 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54