Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας  8/1/2015


Άνω – κάτω ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην Κέρκυρα για την «αρπαγή» της Γκερέκου

Ως κεραυνό εν αιθρία - που όμως προκάλεσε κάτι παραπάνω από «ηλεκτροπληξία» -δέχθηκε η τοπική κοινωνία της Κέρκυρας την είδηση ενδεχόμενης καθόδου της Άντζελας Γκερέκου με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Αναστάτωση προκλήθηκε τόσο στη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ όσο και σε αυτήν την Νέας Δημοκρατίας!

Άμεση ήταν η σύγκληση της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ με διευρυμένη μάλιστα σύνθεση, προκειμένου να συζητηθεί ο τρόπος αντιμετώπισης ενδεχόμενης απώλειας της εν ενεργεία υπουργού. Η κομματική οργάνωση, δεν είχε καν προλάβει να επουλώσει τις πληγές της από την παραίτηση του Γραμματέα και άλλων δύο εκλεγμένων μελών της αλλά και άλλων γνωστών ονομάτων που δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος Παπανδρέου ή θα τα στηρίξουν ενεργά…

Η αμηχανία ήταν εμφανής ακόμη και σε  γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ της Κέρκυρας που στηρίζουν την Α. Γκερέκου και έχουν αναλάβει μάλιστα θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς και ιδρύματα. Τα σενάρια συνεργασίας της κερκυραίας βουλευτού με τη Ν.Δ. είναι αλήθεια ότι ακούγονταν τις τελευταίες ημέρες αλλά όλοι τα χαρακτήριζαν ακραία και εντασσόμενα στα πολιτικά κουτσομπολιά των ημερών αφού κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ως πιθανή την αλλαγή του μόνου σταθερού πόλου αναφοράς στο πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ της Κέρκυρας. Περισσότερο φοβούνταν πολλοί το ενδεχόμενο ένταξης της κυρίας Γκερέκου στο κόμμα Παπανδρέου. Μέλη και φίλοι του κόμματος είχαν διαβάσει μάλιστα με ανακούφιση την προχθεσινή ανακοίνωση της κυρίας Γκερέκου ότι θα τιμήσει τον πολιτικό χώρο και τους ανθρώπους που την ανάδειξαν στην πολιτική σκηνή και θα παραμείνει υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ… Προφανώς δεν φαντάζονταν ότι το σοκ θα τους έλθει από άλλη μεριά.

Σοκ και στη Ν.Δ.

Εμφανής ωστόσο υπήρξε και η δυσφορία των μελών της Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας αφού κανείς δεν τους είχε προετοιμάσει για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Συζητήσεις και περιχαρακώσεις αφορούσαν παλιά και νέα στελέχη που διαγκωνίζονταν για μια θέση στο ψηφοδέλτιο και αυτό παρά τις εμφύλιες διαμάχες στις οποίες είχαν πρωταγωνιστήσει κατά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η είδηση της εισόδου Γκερέκου στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Κέρκυρας έφερε τα πάνω – κάτω, προκάλεσε αμηχανία, ταραχή αλλά και όξυνση αφού πρωτοκλασάτα στελέχη σε τοπικό επίπεδο που έχουν ήδη συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο απειλούν με παραίτηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρώην βουλευτής (Ν. Γεωργιάδης) που επανεμφανίστηκε μετά από 7 χρόνια απουσίας αποκτώντας και πάλι δυναμική, ξαφνικά «εξαφανίστηκε» από τη λίστα, προκειμένου να «χωρέσει» η κυρία Γκερέκου.

Η αμηχανία ήταν έκδηλη μεταξύ των εκπροσώπων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. που συμμετείχαν σε πάνελ τοπικού τηλεοπτικού σταθμού το βράδυ της Τετάρτης, όταν ερωτήθηκαν για την ηχηρή αυτή μεταγραφή. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αρκέστηκε να δηλώσει  ότι το μόνο που γνωρίζει είναι η προχθεσινή δήλωση «πίστης» της Α. Γκερέκου στο κίνημα ενώ ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., με νόημα, κάλεσε τους δημοσιογράφους να περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση του ψηφοδελτίου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανατραπεί τελευταία στιγμή η ηχηρή αυτή μεταγραφή…

Τα συμπεράσματα…

Το συμπέρασμα που προκύπτει από την κίνηση Γκερέκου, είτε τελεσφορήσει η μετακίνησή της είτε όχι, είναι ότι αυτή επιχειρείται εξαιτίας της διαφαινόμενης αδυναμίας του ΠΑΣΟΚ να εκλέξει βουλευτή στην Κέρκυρα, για πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου ή ακόμη και να ξεπεράσει το πλαφόν εισόδου στη Βουλή. Σε διαφορετική περίπτωση, πολλοί θεωρούν ότι η κυρία Γκερέκου δεν θα προχωρούσε ποτέ σε ανάλογους πολιτικούς ακροβατισμούς!
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08/01/2015 - 13:35