Ειδήσεις από ΕΡΑ Κέρκυρας

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ Π.Σ.

Με  τηλεδιάσκεψη συνεδριάζει σήμερα, στη 1.00 μετά το μεσημέρι, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων. Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης περιλαμβάνονται 4 επερωτήσεις, 13 θέματα και η έκδοση 4 ψηφισμάτων.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΡΑΒΟΡΑΒΔΗ

Για πλήρες ναυάγιο του επικοινωνιακού κυβερνητικού «successstory» έκανε λόγο χθες, σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας Διονύσης Στραβοράβδης. Ο κ Στραβοράβδης αναφέρθηκε στον  απόηχο του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, στην αναστολή απαγόρευσης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, καθώς  και στην «απάνθρωπη» - όπως είπε -  πολιτική του «Ξένιου Δία» που οδήγησε στην εξέγερση των αλλοδαπών κρατουμένων στην Αμυγδαλέζα.

 

ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΣΤΗ ΔΕΥΑΚ

Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου,  το αργότερο,  έχουν δυνατότητα οι καταναλωτές να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους στη ΔΕΥΑΚ, όπως ανακοίνωσε  η επιχείρηση. Μάλιστα, για όσους καταβάλλουν εφάπαξ το ποσό, προβλέπεται απαλλαγή από τις προσαυξήσεις,  ενώ για ρυθμίσεις σε μηνιαίες δόσεις, προβλέπεται μεγάλη έκπτωση στις προσαυξήσεις.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΚΟΥΡΤΗ

Ο Ναυτικός Ακόλουθος JonathanSchwartzκαι ο Κυβερνήτης  του αμερικανικού πλοίου  USS Barry ThomasDickinson, επισκέφθηκαν χθες τον Αντιπεριφερειάρχη  Κέρκυρας, Χρήστο- Ηρακλή Σκούρτη στο γραφείο του. Το αμερικανικό πλοίο μήκους 154 μέτρων είναι καταδρομικό, έχει κατασκευαστεί το 1991 και  έχει πλήρωμα 300 ατόμων. Το USS Barry θα παραμείνει στο νησί  μέχρι αύριο 14 Αυγούστου.


ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

  • Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις σε τουριστικά καταλύματα και παραθεριστικές κατοικίες στην Κέρκυρα. Συγκεκριμένα 3 μέλη της εγκληματικής αυτής ομάδας, Αλβανικής καταγωγής, ενώ άλλοι δύο (2) ομοεθνείς τους έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται. Η εξάρθρωση της σπείρας, η οποία ξεκίνησε τη δράση της τουλάχιστον από τον περασμένο Νοέμβριο, είναι αποτέλεσμα συστηματικής έρευνας και συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας
    Εξιχνιάστηκαν δεκαοχτώ (18) περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών, από τις οποίες οι δράστες αφαίρεσαν χρυσαφικά, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις  80.000  ευρώ
  • Συνελήφθη χθες  το πρωί στην πόλη της Κέρκυρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, 49χρονη ημεδαπή, για κατοχή δενδρυλλίων κάνναβης και αποξηραμένων οπιούχων φυτών.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ                                     

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία από κοινού με τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος  πραγματοποιούν περιβαλλοντικό πρόγραμμα ενημέρωσης του Κερκυραϊκού κοινού. Στο πλαίσιο του προγράμματος περίπτερο στελεχωμένο με καταρτισμένους εθελοντές και εφοδιασμένο με ποικίλο υλικό της Ορνιθολογικής (φυλλάδια, αφίσες, περιοδικά, βιβλία, εκπαιδευτικό υλικό) θα λειτουργεί ολόκληρο τον Αύγουστο στην Άνω Πλατεία με την υποστήριξη του Δήμου  

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Ολοκληρώνονται αύριο οι εκδηλώσεις του  Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας που οργανώνει το Κέντρο Επτανησιακού Πολιτισμού, με τη συναυλία του VentusEnsemble. Η συναυλία θα δοθεί στην Ιόνιο Ακαδημία με Διευθυντή Ορχήστρας το Μιχάλη Οικονόμου.
  • Στο Παλαιό Φρούριο θα φιλοξενηθεί την Παρασκευή (16 του μηνός) η συναυλία του Μάριου Φραγκούλη. Εντάσσεται σο πλαίσιο περιοδείας του διεθνούς Έλληνα τενόρου που συμπληρώνει εφέτος 25 χρόνια  καλλιτεχνικής παρουσίας
  • «Αίσωπος, κάτι θέλει να μας πει»είναι ο τίτλος της παράστασης της Κάρμεν Ρουγγέρη, που θα δοθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, 16 και 17 Αυγούστου, στο θέατρο του Μον Ρεπό.
  • Διήμερη γιορτή, με τίτλο  «Κρήτη, Πολιτισμός και Παράδοση» οργανώνει την Παρασκευή και το Σάββατο, στην Πλατεία της Σπηλιάς, ο Σύλλογος Κρητικών Κέρκυρας, με την υποστήριξη του ΟΛΚΕ, του Δήμου, του Επιμελητηρίου και της Περιφέρειας.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54