Παθολογική κλινική Ιεράπετρας: «Κλειστόν» εγκληματική αμέλεια ή φόνος εκ προμελέτης;

Σοβαρές καταγγελίες κάνουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ιεράπετρας για το γεγονός ότι η παθολογική κλινική του νοσοκομείου, παραμένει εδώ και δύο μήνες κλειστή για τουλάχιστον ένα δεκαήμερο κάθε μήνα, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις για ανατροπή αυτής της κατάστασης. Σύμφωνα με το σύλλογο εργαζομένων στο νοσοκομείο:
«Διανύουμε ήδη το δεύτερο μήνα με την παθολογική κλινική (ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία όλων των τμημάτων του νοσοκομείου ) να παραμένει κλειστή για 10 τουλάχιστον μέρες το μήνα.
Καμιά σοβαρή προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος με πρόσληψη επικουρικού ή μόνιμου ιατρικού προσωπικού έχει γίνει μέχρι σήμερα ( πλήν της μετακίνησης για ορισμένες ημέρες ιατρών από τα γειτονικά Νοσοκομεία) γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δυστυχώς το πρόβλημα όχι μόνο θα διαιωνίζεται για καιρό αλλά θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο από το Νοέμβριο που θα αποχωρήσει κι ο επικουρικός ιατρός που υπηρετεί σήμερα στην συγκεκριμένη κλινική.
Όμως και τα ερωτηματικά που προέρχονται από τον μέχρι σήμερα χειρισμό της κατάστασης είναι πολλά και απαιτούν άμεση απάντηση.
1.    Ποιές ήταν οι κινήσεις της Διοίκησης ώστε να προλάβουν αυτή την κατάσταση; Γιατί ξέρουμε καλά ότι ο κ. Τσελάς , μήνες πριν , είχε ενημερώσει για την αποχώρησή του, στερώντας τους έτσι τη συνήθη και προσφιλή δικαιολογία ότι δεν γνώριζαν. Μάλλον δεν γνωρίζουν, ως αρχές ενός Νοσοκομείου, τη ρύση “κάλλιον το προλαμβάνειν του θεραπεύειν”.
2.    Ποιός αγνόησε την επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση του Επιστημονικού Συμβουλίου για άμεση κάλυψη της Παθολογικής με επικουρικούς και σύσταση με δύο επί πλέον θέσεων Παθολογίας , στο νέο οργανισμό, αφού ,αν δεν γίνει αυτό, απειλείται ολόκληρο το Νοσοκομείο με κατάρρευσή;
3.    Ποιός είναι στην πραγματικότητα ο ιθύνων νους που τελικά αψήφησε αυτή την εισήγηση και ζήτησε μόνο μια θέση Παθολόγου και μια οφθαλμίατρου; Εξυπηρετούσε κάποια συμφέροντα ή τελικά ο σκοπός του ήταν αυτός ακριβώς; Όχι μόνο η κατάρρευση της Παθολογικής αλλά ολόκληρου του Νοσοκομείου;
4.    Αλήθεια άν χαθεί έστω και μια ζωή από την ανικανότητά τους να προβλέψουν ή να προλάβουν γιατί θα πρέπει να κατηγορηθούν ;; για εγκληματική αμέλεια ή για φόνο εκ προ μελέτης;;; Με τη χειρουργική κλινική θα περιμένουμε να γίνει το ίδιο;;
Περιθώρια να συμβαίνουν όλα αυτά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Γι αυτό χαιρετίζουμε και στηρίζουμε την κίνηση της τριμελούς επιτροπής των γιατρών για προσφυγή στη Δικαιοσύνη και πιστεύουμε ότι το πρόβλημα θα έπρεπε να είχε λυθεί από χθες κι όχι αύριο».


 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54