Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΤΗ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ 161 ΦΟΡΕΩΝ

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΩ #ΔΙΕΣΗ

 

‘’Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ’’

 

Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τους φορείς της Κοινής Πρωτοβουλίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, θα συμμετέχει η δημοτική παράταξη ΔΙΕΣΗ και ο επικεφαλής της και δημοτικός σύμβουλος ΚωΓιάννης Ζερβός αύριο Τρίτη 17 Μαρτίου .

Την ίδια μέρα θα κατατεθεί κοινό ψήφισμα διεκδίκησης σε συναντήσεις με τα αρμόδια υπουργεία .

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ζερβός συμμετείχε στις συντονισμένες δράσεις του Πανελλήνιου Συντονιστικού ενάντια στην εκποίηση του κρατικού αερολιμένα Ιπποκράτης Κω, καθώς και των άλλων 13ων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

 

«Η σύμβαση της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας δεν έχει ολοκληρωθεί. Κατά συνέπεια, ανοίγεται μπροστά μας ένα πεδίο διεκδίκησης προς όφελος της τοπικής οικονομίας και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρηματιών του Τουριστικού κλάδου. ‘’τονίζει σε δήλωση του ο κ Ζερβός.

Ταυτόχρονα υποστηρίζει ότι δύο πράγματα προέχουν τη στιγμή αυτή.

Η ακύρωση των όρων της τρέχουσας σύμβασης και η ανάπτυξη ενός γόνιμου κοινωνικού διαλόγου για την άμεση αναβάθμιση των αερολιμένων, υπό δημόσιο πάντα χαρακτήρα και έλεγχο.

Ο επικεφαλής της Δίεσης κρίνει απολύτως αναγκαία την ενεργή συμμετοχή των τοπικών φορέων και τη κατάθεση προτάσεων για την αναπτυξιακή προοπτική των αεροδρομίων.

Το κοινό ψήφισμα συντάχθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, εκ μέρους των 161 φορέων και συλλογικοτήτων που συμμετέχουν στην Κοινή Πρωτοβουλία.


ΤΗ ΤΡΙΤΗ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΡΟΔΟΥ

Αύριο Τρίτη, 17 Μαρτίου, αναμένεται η υπογραφή παραχώρησης του ξενώνα   στη Μητρόπολη  Ρόδου η οποία και θα έχει την ευθύνη λειτουργίας του.

Στη συγκεκριμένη δομή θα μπορούν να φιλοξενηθούν εννέα άνδρες και οκτώ γυναίκες.
Οι άστεγοι, που αυξάνονται μέρα με τη μέρα και στη Ρόδο, θα διαμένουν στον ξενώνα μέχρι να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οπότε και θα αποχωρούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι αρκετά τα αιτήματα για φιλοξενία στον ξενώνα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ο οποίος βρίσκεται στο κτήριο που λειτουργούσε παλαιότερα  η Υπηρεσία Εγγείων  Βελτιώσεων. Απέχει ελάχιστα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Διαθέτει δύο υπνοδωμάτια με αρκετές κουκέτες,   μια κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη και μπάνιο

ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΖΗΤΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Να καλυφθούν οι οξυμένες ανάγκες που έχουν οι δήμοι σε μόνιμο προσωπικό ζητάνε με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης βουλευτές του ΚΚΕ

‘’Το αρμόδιο υπουργείο ,υποστηρίζουν, ζητά την συμμόρφωση των Δήμων στην
παραπέρα μείωση και αυτού του ελάχιστου προσωπικού με βάση τους μνημονιακούς νόμους ‘’παραπέμποντας στην εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που καλεί τους Δήμους να υποβάλουν τα αιτήματά τους για προσλήψεις συμβασιούχων για το 2015 μειωμένες κατά 10% σε σχέση με το 2014.

‘’Το υπουργείο Εσωτερικών ’’τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ’’ κάνοντας λόγο για «έκτακτο προσωπικό», ψεύδεται αφού γνωρίζει ότι οι ελλείψεις στο προσωπικό των Δήμων αφορά σε μόνιμες ανάγκες και λειτουργίες τους.’’

Κάνουν λόγο μεταξύ άλλων για όλο και πιο περιορισμένο σε αριθμό προσωπικό (με σύμβαση ορισμένου χρόνου και έργου) που αδυνατεί να καλύψει μόνιμες και οξυμένες ανάγκες σε υπηρεσίες.

Υπηρεσίες που υποβαθμίζονται και οδηγούνται είτε σε συρρίκνωση και κλείσιμο είτε σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση ,όπως καθαριότητα, πράσινο, παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, ΚΔΑΠ, προγράμματα Άθλησης, Πολιτισμού, υπηρεσίες ύδρευσης, συντήρηση σχολείων.

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΡΟΔΟΥ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Ξεκινάει από σήμερα Δευτέρα 16 Μάρτη το Κόκκινο Ρόδου στους 96,9 στα FMμε σκοπό να παρέχει έγκυρη ενημέρωση, άποψη, καλή μουσική και προτάσεις πολιτισμού.

Ο σταθμός θα εκπέμπει τόσο με δικό του τοπικό πρόγραμμα, έχοντας ήδη στο δυναμικό του γνωστά ονόματα παραγωγών της πόλης, όσο και με αναμετάδοση μέρους του προγράμματος του 105,5 Στο Κόκκινο Αθήνας.



ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ‘’ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΔΗΦΟΔΩ ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ’’

Αναλυτικές προτάσεις για το θέμα της αναπλήρωσης των εσόδων του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ αλλά και για την αντιμετώπιση του προβλήματος της οικονομικής ασφυξίας που απειλεί τους Δήμους της Δωδεκανήσου κατέθεσε ο Δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης στον γ.γ του Υπουργείου Εσωτερικών κ.Πουλάκη
Επισήμανε ότι η κατάργηση του ΔΗΦΟΔΩ θέτει σε αμφισβήτηση τις ιδιαιτερότητες που συνδέονται με τη λειτουργία των νησιωτικών δήμων, λόγω της γεωγραφικής ασυνέχειας.
Ο Δήμαρχος Κω ζήτησε να αντιμετωπιστεί  το συγκεκριμένο πρόβλημα θεσμικά και άμεσα με νομοθετική ρύθμιση.
Διαφορετικά ,υπογράμμισε, θα οδηγηθούν σε οικονομική κατάρρευση οι δήμοι της Δωδεκανήσου και θα τεθούν σε Πρόγραμμα Εξυγίανσης που σημαίνει απολύσεις ή υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού, μείωση υπηρεσιών, αύξηση φόρων, τελών και του ΤΑΠ και επιβολή υποχρεωτικού τέλους οικονομικής εξυγίανσης για τους δημότες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απώλεια εσόδων και ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός.

Στις προτάσεις συμπεριλαμβάνονται

*Αύξηση του ποσοστού που αποδίδεται στους νησιωτικούς δήμους από το φόρο εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων.
*Εκχώρηση πόρων από το ειδικό τέλος στα αεροπορικά εισιτήρια, το ποσοστό του οποίου μπορεί να καθοριστεί μετά από διαβούλευση και νομοθετική ρύθμιση.
*Αύξηση του ποσοστού κατανομής των πόρων του Πράσινου Ταμείου από το 2,5% που είναι σήμερα για τους Δήμους στο 15%. και

*Ειδική και αυξημένη ποσόστωση των νησιωτικών δήμων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την εκτέλεση έργων τοπικής εμβέλειας.’’





Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54