Eιδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

Έβρος: Τέταρτη φορά σε επιφυλακή για πλημμύρες

Για τέταρτη φορά, μέσα σε δύο μήνες, τέθηκαν σε επιφυλακή, λόγω της ανόδου της στάθμης των ποταμών, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Έβρου. Οι μεγάλες ποσότητες νερού που απελευθερώνει από τα φράγματά της η Βουλγαρία, για τις οποίες ειδοποίησε το περασμένο Σάββατο, έχουν ήδη πλημμυρίσει πολλές παράρδιες εκτάσεις, ενώ ανοδική είναι η στάθμη και του ποταμού Έβρου. Το πρωί στο Πύθιο Διδυμοτείχου το ύψος του νερού μετρήθηκε στα 5,22μ. (4,70μ. όριο επιφυλακής) και στο Πέταλο Φερών στα 5,50 μ. (όριο επιφυλακής 5,60 μ.)

Ορεστιάδα: Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΟ για το 2015 θα συζητήσει το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας στην προγραμματισμένη για την Τετάρτη 1η Απριλίου συνεδρίασή του. Συνολικά θα συζητηθούν 25 θέματα, μεταξύ αυτών και η αναγκαιότητα ή μη της αγοράς ακινήτου για τη μεταφορά του δημοτικού αμαξοστασίου. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα.

Στον εισαγγελέα 51χρονος Βούλγαρος που μετέφερε 16 μη νόμιμους μετανάστες

Στον εισαγγελέα Ορεστιάδας οδηγήθηκε ένας 51χρονος Βούλγαρος, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο (28-3-15) το πρωί στο 24ο χλμ της εθνικής οδού Διδυμοτείχου-Αλεξανδρούπολης επειδή μετέφερε 16 μη νόμιμους μετανάστες από τη Συρία. Το Ι. Χ. Φ. αυτοκίνητο με το οποίο τους μετέφερε και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του διακινητή, κατασχέθηκαν.

Διδυμότειχο: «Γενέθλια» ενός έτους για τους «Καστροπολίτες»

Έναν χρόνο δράσης «κλείνει» σήμερα ο Σύλλογος «Καστροπολίτες» γνώση και δράση, και παρουσιάζει τον πρώτο ετήσιο απολογισμό του. Ο σύλλογος είχε παρουσία σε δράσεις ανάδειξης και προβολής της Ιστορίας, των Μνημείων και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Διδυμοτείχου και δεσμεύεται να συνεχίσει την προσπάθεια «από ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο», με πολλούς και θερμούς συνοδοιπόρους», όπως αναφέρει στη «γενέθλια» ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.





Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54