«ΧΑΡΑΓΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ» - «CROSSED LIVES»

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 Απριλίου 2015

Απόψε στις 20.00 στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΡΤ και την ΕΡΤ3
το ντοκιμαντέρ του Σπύρου Τέσκου
«ΧΑΡΑΓΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ» - «CROSSED LIVES»


Η ανατομία μιας κρίσης και δύο θανάτων. Με μια στοιχειοθετημένη αναδρομή στην ιστορία και μέσα από δύο παράλληλες τραγωδίες, η ταινία ανιχνεύει τις αιτίες της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα.
Η Ευρώπη, για τρίτη φορά στην ιστορία της,ζει τον φασισμό,όπως αποδεικνύεται στην ταινία.

Ο Ικαριώτης δάσκαλος Γιώργος Κρόκος, που εκτελέστηκε από τους Γερμανούς την πρωτομαγιά του 1944.
Ένας άνθρωπος που αγωνίστηκε για να μεταδώσει ιδανικά και αξίες και έδωσε τη ζωή του γνωρίζοντας ότι «μόνο ωφέλησε, μα κανέναν δεν ζημίωσε»με σκοπό«να είμαστε ελεύθεροι στο μυαλό και να περιβαλλόμαστε από ζωντανούς».
Ο Δημήτρης Χριστούλας, που προέβη σε μια βαθιά πολιτική και συμβολική πράξη, δίνοντας τέλος στη ζωή του στις 4 Απριλίου του 2012 μπροστά στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Ενας άνθρωπος που συνειδητά επέλεξε αυτή την πράξη, θέλοντας να μεταδώσει αισιοδοξία, όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται αυτό. Αισιοδοξία για μια ζωή που οι άνθρωποι θα διεκδικούν αυτά που τους αξίζουν, που οι νέοι θα έχουν το δικαίωμα να ελπίζουν. Ο Δημήτρης Χριστούλας θυσιάστηκε με την ελπίδα να αφυπνίσει τον κόσμο ώστε να αντισταθεί σε κάθε είδους δικτατορία.

Η ταινία «Χαραγμένες Ζωές» βγήκε στους κινηματογράφους τον Οκτώβρη του 2013, έχει προβληθεί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο. Απέσπασε 2 βραβεία στο LAGFF (κοινού και καλύτερου ντοκιμαντέρ) τον Ιούνιο 2014

Συντελεστές:
σενάριο - σκηνοθεσία: Σπύρος Τέσκος
επιστημονικοί σύμβουλοι: Λεωνίδας Βατικιώτης,Ιάσωνας Χανδρινός
επεξεργασία ήχου: Ροζάννα Μπάγια,Μερόπη Καρακίτσιου
μιξάζ: Βαγγέλης Φάμπας
ήχος: Κώστας Γιουρτζόγλου
color correction: Ντίνος Βαμβακούσης
μοντάζ: Ντίνος Βαμβακούσης,Σπύρος Τέσκος
μουσική: Βαγγέλης Φάμπας
μιξάζ: Βαγγέλης Φάμπας
διεύθυνση φωτογραφίας: Αποστόλης Κόκλας,Γιώργος Τσιμπίδης
οργάνωση παραγωγής: Σαβίνα Ακουμιανιάκη
παραγωγή: MASSIVE PRODUCTIONS,Σπύρος Τέσκος,Αποστόλης Κόκλας,Σαβίνα Ακουμιανιάκη,Κώστας Γιουρτζόγλου

Σπύρος Τέσκος (Σκηνοθέτης- Σεναριογάφος)

O Σπύρος Τέσκος κατάγεται από τις Ράχες Ικαρίας, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958 και σπούδασε σκηνοθεσία στην κινηματογραφική σχολή του Λυκούργου Σταυράκου. Από το 1978 είναι ένας δραστήριος σκηνοθέτης που μετείχε ενεργά στον προγραμματισμό των προβολών και στη διοίκηση κινηματογραφικών λεσχών, εργάστηκε σαν βοηθός σκηνοθέτη σε πολλές ταινίες, σήριαλ, βιντεοταινίες ενώ σκηνοθέτησε και ο ίδιος αρκετές.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54