Ειδήσεις από την Ε.ΡΑ. Τρικάλων

 

 

Νεκρός 42χρονος ανεμοπτεριστής

Τραγική κατάληξη είχε η πτήση ενός 42χρονου ανεμοπτεριστή, ο οποίος αγνοούνταν από χθες το μεσημέρι, όταν απογειώθηκε με κινητήριο ανεμόπτερο, τύπου “παρά πέντε”, από την περιοχή των Σοφάδων Καρδίτσας, με κατεύθυνση τα Τρίκαλα. Πρόκειται για τον Μάκη Φουντή, από την Αθήνα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός λίγο πριν από τις 11 σήμερα το πρωί στην ευρύτερη περιοχή Καρποχωρίου Σοφάδων. Το κινητήριο ανεμόπτερο εντοπίστηκε από ελικόπτερο του Στρατού, ενώ είχαν προηγηθεί έρευνες από επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, όπως και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και μελών της Αερολέσχης Πύλης, Λάρισας και Παλαμά. Η πτώση του 42χρονου ανεμοπτεριστή θεωρείται βέβαιο ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια και πιθανόν σε καρδιακή ανακοπή.   

 

Αιφνίδιος θάνατος 52χρονου στην Καλαμπάκα

Σε παθολογικά αίτια οφείλεται ο θάνατος ενός 52χρονου, ο οποίος αισθάνθηκε χθες ξαφνική αδιαθεσία και εξέπνευσε πριν οι γιατροί του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Ο 52χρονος εργαζόταν στη Θεσσαλονίκη και είχε έρθει για διακοπές στην γενέτειρά του, την Καλαμπάκα, ενώ στο Νοσοκομείο Τρικάλων όπου διακομίστηκε διαπιστώθηκε απλά ο θάνατός του.

 

Έλεγχοι για παράνομη λειτουργία καταστημάτων

Αστυνομικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πραγματοποίησαν αστυνομικοί στην ευρύτερη περιοχή της Πύλης Τρικάλων. Ειδικότερα, συνελήφθησαν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ιδιοκτήτες καφετεριών-μπαρ και ένας προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος-ψησταριάς, διότι δεν διέθεταν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας.

 

Δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας και οστικής πυκνότητας

Στο πλαίσιο του προγράμματος των κινητών μονάδων πρόληψης, από τις 20 Αυγούστου θα πραγματοποιούνται έλεγχοι στο Μεγαλοχώρι και στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας. Ειδικότερα, στο Μεγαλοχώρι θα πραγματοποιούνται μαστογραφίες κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, ενώ στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας θα γίνονται  μετρήσεις οστικής πυκνότητας και σπιρομέτρησης.

 

Εκδήλωση για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο

Μουσική εκδήλωση διοργανώνει η 19η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στο Φρούριο των Τρικάλων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων, την Τετάρτη 21 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ, όπου θα εμφανιστεί η Ορχήστρα “Βασίλης Τσιτσάνης”, παρουσιάζοντας τραγούδια των σπουδαιότερων Ελλήνων δημιουργών.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54