O Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Πλειός απόψε στις 8 το βράδυ στην ertopen

O Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Πλειός, σήμερα 15 Μαΐου 2015 στις 8 το βράδυ, στην ΕΡΤopen και την εκπομπή του Ά Προγράμματος της ΕΡΑ Αθηνών "Σήμα Αλέρτ'' που παρουσιάζει ο Νίκος Κλέτσας .

Συντονιστείτε με την ενημέρωση στις 8 το βράδυ στην ανοικτή ΕΡΤ, με το ραδιόφωνο σας από τους 106,7 στην Αττική ή από τις κατά τόπους συχνότητες των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ σε όλη την Ελλάδα και από τα βραχέα κύματα σε ολόκληρο τον κόσμο 
ή μέσω της ertopen.com διαδικτυακά εδώ: http://www.ertopen.com/radio.

Ο Γιώργος Πλειός : είναι Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ από το 2003 Διευθύνει το Εργαστήριο Κοινωνικής Έρευνας στα ΜΜΕ. Κατά το παρελθόν εργάστηκε στα Πανεπιστήμια Κρήτης και Ιωαννίνων. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Frederick (Κύπρος),  στο Τμήμα Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Σόφιας "St Kliment Ohridski" και στο Ινστιτούτο Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου του Κιέβου "Taras Shevchenko", ενώ έχει δώσει διαλέξεις σε πανεπιστήμια της Πορτογαλίας και της Ουγγαρίας.

Έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία, με μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΑ και PhD) στην Κοινωνιολογία του πολιτισμού και των ΜΜΕ.  Έχει δημοσιεύσει τις μελέτες: Η κρίση και τα ΜΜΕ (επιμ., Παπαζήσης, 2013), Η Κοινωνία της ενημέρωσης (Καστανιώτης, 2011), Τα ‘εθνικά θέματα’ στη δίνη των ΜΜΕ (με τον Χ. Φραγκονικολόπουλο, Σιδέρης, 2010), Πολιτισμός της εικόνας και εκπαίδευση (Πολύτροπον, 2005), Ο λόγος της εικόνας. Ιδεολογία και πολιτική (Παπαζήσης, 2001), Κινούμενη εικόνα και καλλιτεχνική επικοινωνία (Δελφίνι, 1993).  

Αυτοτελώς ή σε συνεργασία με άλλους έχει δημοσιεύσει πάνω από 40 εργασίες σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 15 κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους στην Ελλάδα και διεθνώς, ενώ έχει παρουσιάσει 50 εργασίες σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα των ελληνικών ειδήσεων και έχει διευθύνει 20 σχετικές έρευνες, αρκετές από τις οποίες έχουν ανακοινωθεί σε επιστημονικά άρθρα και συνέδρια.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη σχέση μεταξύ ΜΜΕ, ιδεολογίας κοινωνίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54