Ο Α. Σαμαράς αναλαμβάνει το θέμα των πλειστηριασμών α' κατοικίας

Παρέμβαση για το μείζον θέμα των πλειστηριασμών α’ κατοικίας φέρεται να έκανε ο Πρωθυπουργός κατά τη σημερινή διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, θα το δω ο ίδιος προσωπικά, είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι δεν μπορεί να γίνει βιαστική συζήτηση.  Οι πλειστηριασμοί είναι ίσως το μεγαλύτερο "αγκάθι", της κυβέρνησης, με δεδομένες τις ενστάσεις που έχουν ήδη εκφράσει τόσο βουλευτές της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ. Στο τραπέζι της σύσκεψης τέθηκαν ακόμα όλες οι δεσμεύσεις που απορρέουν από το μνημόνιο εν όψει του ελέγχου της τρόικας τον Σεπτέμβριο και αφορούν στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο και στις αποκρατικοποιήσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι κατά τη σύσκεψη ο Γιάννης Στουρνάρας διάβαζε τα στοιχεία από έναν φάκελο ο οποίος περιείχε τα προαπαιτούμενα ανά υπουργείο, προκειμένου να διαπιστωθεί που βρίσκονται οι προετοιμασίες.

Κατά τη σύσκεψη ο υπ. Διοικητής Mεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης, φέρεται να είπε ότι παρέλαβε από όλα τα υπουργεία τους καταλόγους με τις μετακινήσεις υπαλλήλων και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Πρωθυπουργός εξέφρασε ικανοποίηση για το έργο των υπουργών.

Μάλιστα φέρεται να είπε απευθυνόμενος προς τους υπουργούς ότι χρειάζεται επίσπευση, ώστε να ανταποκριθεί η χώρα στις υποχρεώσεις της, ώστε στη συνέχεια σταδιακά να κεφαλαιοποιηθεί πολιτικά το πολιτικό έργο της κυβέρνησης.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες όλων των υπουργείων ως προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει.

Αναφορικά με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είπε ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν και ότι δεν αλλάζει τίποτα στον σχεδιασμό.

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Υγείας, Α. Γεωργιάδης, είπε ότι ο Πρωθυπουργός συντόνισε τη δράση των υπουργείων και εμφανίσθηκε βέβαιος ότι «θα είμαστε όλοι όπως πρέπει».

Στη σύσκεψη, δεν παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος. 

Την Τετάρτη, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. με θέμα τις εξελίξεις στην Αίγυπτο.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20/08/2013 - 15:19