ΕΡΤ 3: Ασανσέρ για δολοφόνους τη Δευτέρα 26/8 στις 21:00

ΕΝΑ «ΑΣΑΝΣΕΡ  ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ»ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 21:00
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Την αριστουργηματική και μοναδική μουσική του Μάιλς Ντέηβις θα απολαύσουν την Δευτέρα βράδυ 26 Αυγούστου στις εννέα το βράδυ οι θεατές που αναμένεται να συρρεύσουν στην πεζόδρομο της Αγγελάκη 14 στη Θεσσαλονίκη μπρός στο κτίριο που στεγάζει τα ραδιόφωνα  των απολυμένων της ΕΡΤ-3.Στο αφιέρωμα στο κλασικό ασπρόμαυρο φίλμ-νουάρ θα παρουσιαστεί  η καλύτερη ταινία του Λουί  Μάλ « Ασανσέρ για δολοφόνους»(1959) μια χορηγία της New Star .Η είσοδος είναι δωρεάν ενώ το φίλμ θα προλογίσει ο Αλέξης Ν.Δερμεντζόγλου
Στο «Ασανσέρ για δολοφόνους»πρωταγωνιστούν :Ζάν Μορώ (στην καλύτερη ερμηνεία της),Μωρίς Ρονέ, Ζαν Κλώντ Μπριαλυ, Λίνο Βεντούρα. Η εξαιρετική υποβλητική ασπρόμαυρη φωτογραφία είναι του Ανρύ Ντεκαέ. ΄Οσο για την μουσική του Μάιλς Ντέηβις, μελαγχολικές παραλλαγές σε τζάζ ,είναι  μοναδική. Δύο παθιασμένοι από  έρωτα νέοι αποφασίζουν να δολοφονήσουν τον πλούσιο σύζυγο της όμορφης γυναίκας και εργοδότη του άνδρα.Δεν υπολογίζουν όμως  σε ένα ασανσέρ που παύει να λειτουργεί. Αλλεπάλληλα παιγνίδια της μοίρας θα εξελιχθούν σε παγίδα. Είναι ένα νυχτερινό ,σκοτεινό, σχεδόν υπνωτικό νουάρ ,στα όρια της μεταφυσικής, πικρό και ελλειπτικό. Η περιπλάνηση της μοναχικής  Ζαν Μορώ στο νυχτερινό Παρίσι είναι αξέχαστη.΄Οσο για την ένταση, συνεχώς και σταδιακά απογειώνεται. Διαχρονικά κλασικό.
Σύμφωνα με την νεώτερη απόφαση της επιτροπής των εργαζομένων των ραδιοφώνων στη συνέχεια επέλεξαν να χαρίσουν άφθονο γέλιο στους πολυπληθείς θεατές.Στις 2 Σεπτεμβρίου λοιπόν θα παρουσιασθεί μια από τις πλέον αγαπημένες κωμωδίες, «μαύρες»σάτιρες των Νεοελλήνων. Είναι  το « ΄Ενας προφήτης με τι προφήτης»(έγχρωμο 1979) του Τέρυ Τζόουνς με όλο το επιτελείο των Μόντυ Πάϋθονς.



 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54