Εκρήξεις με δεκάδες νεκρούς σε σουνιτικά τεμένη στο Λίβανο

Δυο ισχυρές εκρήξεις, με στόχο τεμένη Σουνιτών, συγκλόνισαν την Τρίπολη,  με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 42 άτομα και να τραυματισθούν τουλάχιστον πεντακόσια. Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε αμέσως μετά την προσευχή στο τέμενος Al Τaqwa. Πέντε λεπτά αργότερα, ακολούθησε δεύτερη έκρηξη, στο τέμενος Αl-Salam. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη των επιθέσεων. Να υπενθυμιστεί, ότι τον 15Αύγουστο, είχε σημειωθεί αιματηρή έκρηξη στη Βηρυτό, σε μια περιοχή όπου βρισκόταν κτηριακό συγκρότημα που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

 

 

Οι εκρήξεις ήταν τόσο ισχυρές που αυτόπτες μάρτυρες μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσαν ότι αρχικά νόμιζαν ότι επρόκειτο για σεισμό.

Σύμφωνα με το BBC στην πρώτη έκρηξη, οι δράστες, φαίνεται ότι είχαν ως στόχο να δολοφονήσουν τον Σειχ Σαλέμ Ραφί, έναν από τους πιο γνωστούς Σουνίτες ηγέτες του Λιβάνου.

Ο Ραφί, έχει βρεθεί απέναντι στη Χεζμπολάχ και έχει στο παρελθόν καλέσει νέους άνδρες να κατέβουν στη Συρία για να συνδράμουν τους μαχητές της Αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το Associated Press και στο δεύτερο τέμενος, ο κληρικός είχε εκφράσει ανάλογες απόψεις για το καθεστώς Ασαντ στη Συρία.

Πηγές BBC - Jerusalem Post

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23/08/2013 - 20:32

Πολυμέσα