Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης: Άλλο ένα φρένο στους διεκδικητές των δασών

Ταλαιπωρήθηκαν στα δικαστήρια, αλλά δικαιώθηκαν για το αυτονόητο, την προστασία του πράσινου, με δενδροφύτευση. Ο λόγος για το Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Όπως αναφέρει ο Δήμος σε ανακοίνωσή του: «Ιδιαίτερα ικανοποιητική δικαστική εξέλιξη για τις δασικές υποθέσεις του δήμου μας επιφύλασσε ο Ιούλιος. Ο δήμος μας δικαιώθηκε στην υπόθεση που είχε ανακύψει τον Ιανουάριο του 2013, με τη δενδροφύτευση που είχε διοργανώσει μαζί με φορείς , στο δάσος Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Εκδόθηκε η απόφαση του Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών, σχετικά με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ιδιώτης κατά του δήμου, επικαλούμενος ιδιοκτησιακό δικαίωμα μέσα στο δάσος.
Η απόφαση απορρίπτει την αίτηση του ιδιώτη και τις πρόσθετες παρεμβάσεις που ασκήθηκαν υπέρ αυτού και δέχεται την ανταίτηση του δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης και την υπέρ αυτού πρόσθετη παρέμβαση του Ελληνικού Δημοσίου. Διατάσσει τη διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης του δασοτεμαχίου και απαγορεύει τη διενέργεια από τον ιδιώτη διακατοχικών πράξεων επ’ αυτού. Στο σκεπτικό της η απόφαση πιθανολογεί  ότι ο ιδιώτης δεν έχει ιδιοκτησιακό δικαίωμα και ότι οι ενέργειες του δήμου (αν πραγματοποιήθηκαν επί του επιδίκου) ήταν νόμιμες και σύμφωνες με το δασικό χαρακτήρα της έκτασης.
Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει και ενδυναμώνει τη συστηματική δουλειά του δήμου και των υπηρεσιών του στην υπεράσπιση του δημόσιου, δασικού και κοινόχρηστου χαρακτήρα των δασικών μας εκτάσεων. Πιστεύουμε ότι η δουλειά αυτή θα δικαιωθεί και στις υπόλοιπες εκκρεμούσες υποθέσεις μας».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54