Σκληρή κριτική από την Αντιπολίτευση στη συνέντευξη του Πρωθυπουργού

Έντονη κριτική άσκησαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης στη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για "αμετανόητη και κυνική προσήλωση της κυβέρνησης σε μια πολιτική καταστροφής" και τονίζει πως ο πρωθυπουργός "ξεπερνά και τον χειρότερο μνημονιακό του εαυτό". "Ο κ. Σαμαράς μιλά χωρίς κανένα ίχνος ντροπής για τα αποτελέσματα της κυβέρνησης στην καταπολέμηση της ανεργίας και υπόσχεται και μεγαλύτερη 'επιτυχία', εφόσον βέβαια γίνουν ακόμα περισσότερες απολύσεις. Δεν ξέρουμε αν είναι οπαδός της ομοιοπαθητικής, αλλά τουλάχιστον είναι πιο ειλικρινής από τους υπουργούς του όταν παραδέχεται ότι οι διαθεσιμότητες είναι ο προθάλαμος των απολύσεων".

Α. Σαμαράς: Εφικτός στόχος το πρωτογενές πλεόνασμα - Θα παραμείνει σε ελληνικά χέρια το ΤΑΙΠΕΔ

Στο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου κάνοντας λόγο για κωμική διαστρέβλωση των λεγομένων του Αντ. Σαμαρά.

«Πραγματικά αμετανόητοι είναι εκείνοι που επιμένουν ότι δεν έπρεπε να αλλάξει τίποτα σε ένα σύστημα που είχε καταρρεύσει. Η μόνιμη διαστρέβλωση των θέσεων του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει καταντήσει πια κωμική, όμως είναι τραγική η επιμονή του να θέλει η χώρα να αποτύχει για να δικαιωθεί ο παραλογισμός του. Ίχνος ντροπής δεν έχουν όσοι ποντάρουν στην καταστροφή της χώρας μας».

Από την πλευρά του, εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Νότης Μαριάς τόνισε:

«Ενώ η κυβέρνηση εντελώς παραπλανητικά προσπαθεί να εμφανίσει ένα ήπιο κοινωνικό προσωπείο, στην πραγματικότητα ετοιμάζει μαύρο Φθινόπωρο στους Έλληνες πολίτες με δυσβάσταχτη φορολογία ακινήτων ακόμη και στα χωράφια, μειώσεις συντάξεων και εφάπαξ, χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας αντί πινακίου φακής»


Αχρείαστες οι ενέσεις τεχνητής αισιοδοξίας τόνισε σε ανακοίνωση της η ΔΗΜΑΡ.

«Η χώρα δεν χρειάζεται ενέσεις τεχνητής αισιοδοξίας. Η ανεργία αυξάνεται, η ύφεση συνεχίζεται και η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών εξαντλείται» σημειώνει.

Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή σχολίασε:

«Μιλά για πρωτογενές πλεόνασμα ενώ η εθνική μας παραγωγή διαλύεται. Για έλεγχο της ανεργίας όταν 2 εκατομμύρια Έλληνες δεν έχουν δουλειά. Για βιωσιμότητα του χρέους λίγες ώρες μετά την πανηγυρική διάψευση Σταϊκούρα. Άλλο ένα παραλήρημα ψεύδους και απάτης από τον Νο1 υπάλληλο των διεθνών τοκογλύφων»

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ υπογράμμισε

«Ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάκαμψης προϋποθέτει το μάτωμα του λαού, με τη συνέχιση των αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων, την επίθεση σε μισθούς και συντάξεις, τις απολύσεις, τη φοροληστεία, αλλά και με νέες περιπέτειες από την εμπλοκή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις».

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01/09/2013 - 21:30