Σωματείο Εργαζομένων Δήμων Ικαρίας-Φούρνων για την αιμοδοσία Χ.Α. «μόνο για Έλληνες» στη Σάμο

Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στους Δήμους Ικαρίας και Φούρνων, δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Σάμου, που επειδή παρεμπόδισαν αιμοδοσία της ΧΑ, "μόνο για Έλληνες", βρέθηκαν στο εισαγγελικό στόχαστρο, με διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

 Σωματείο Εργαζομένων Δήμων Ικαρίας-Φούρνων για την αιμοδοσία Χ.Α. στη Σάμο

"Καταγγέλλουμε την προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης, των ταξικών σωματείων των εργαζομένων στο χώρο υγείας Σάμου, που μαζί με φορείς του μαζικού κινήματος, απέτρεψαν – ματαίωσαν την προγραμματισμένη φασιστική «φιέστα» που οργάνωσε η νεοναζιστική – φασιστική Χρυσή Αυγή, «αίμα μόνο για Έλληνες».

Ο ρόλος της ΧΑ που ξεκάθαρα δείχνει το φασιστικό- ρατσιστικό της πρόσωπο , στόχο έχει να διχάσει το λαό και τους εργαζόμενους με βάση τάχα φυλετικά κριτήρια , αποπροσανατολίζοντας έτσι τους εργαζόμενους από τον πραγματικό αντίπαλο, που δεν είναι άλλος από τους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους που εμπορεύονται σήμερα τη ζωή μας, με την στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής και τα παρατρεχάμενα τσιράκια τους, τύπου ΧΑ.
Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι επίσημα η ΧΑ έκανε πρόταση για 14 με 18€ ημερομίσθιο, κατατάσσοντας δηλ τους εργαζόμενους της χώρας σε συνθήκες «Μανωλάδας». Με αυτό τον τρόπο υπηρετούν την «άρια φυλή» της χώρας ! KAI εξυπηρετούν πιστά τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών!
Δεν είναι άλλωστε τυχαία η χαρά που ξεπήρε την ΧΑ, με την απόφαση της κυβέρνησης να απολύσει του Σχολικούς φύλακες , μιας και όπως δημοσιοποίησαν θέλουν να αναλάβουν οι ίδιοι την φύλαξη των Σχολικών κτιρίων και μαθητών, επισημαίνοντας μάλιστα ότι του χρόνου που δεκάδες Δήμοι θα ελέγχονται από την ΧΑ, θα οργανώσει και με το νόμο πλέον υπηρεσίες security! ( Ποιους θα προστατεύουν!! και από τι, δεν λένε!).

Συνάδελφοι/σες
Σας καλούμε να καταδικάσουμε, να απομονώσουμε τα νεοναζιστικά φασιστοειδή «φτιασιδωμένα» καπιταλιστικά υποχείρια της εποχής μας. Η ιστορία του τόπου μας τους κατατάσσει στους ανεπιθύμητους.
Καταγγέλλουμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου Σάμου καθώς και τις διωκτικές αρχές του νησιού που αντί να βάλουν στο περιθώριο όσους διοργανώνουν φασιστικές «φιέστες» κάθε είδους , κινούν διαδικασίες ποινικών διώξεων ενάντια σε εκείνους που υπερασπίζονται το δικαίωμα του λαού στην υγεία , την παιδεία, την εργασία, την ζωή την ίδια χωρίς να την διαχωρίζουν ανάλογα με το χρώμα ή τη φυλή".


 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54