Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

Στην άρση του αποκλεισμού του ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι  προχώρησαν σήμερα στις 6 το πρωί οι κάτοικοι της περιοχής που από το απόγευμα της Τρίτης είχαν απαγορεύσει την είσοδο με αφορμή πυρκαγιά που ξέσπασε στο χώρο. Χθες τον ΧΥΤΑ επισκέφθηκε  και ο περιφερειάρχης  Σπύρος Σπύρου ενώ ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ Σπύρος Κροκίδης δεσμεύτηκε εντός 15 ημερών να λειτουργήσει το δεύτερο κύτταρο. Μιλώντας στην ΕΡΑ Κέρκυρας το μέλος του πολιτιστικού συλλόγου Μάγδα Παπανικολοπούλου επεσήμανε ότι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι ανυπόφορη για τους κατοίκους οι οποίοι και θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι νέες δεσμεύσεις.
 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Δύο συνεδριάσεις θα πραγματοποιήσει το Περιφερειακό συμβούλιο στη Λευκάδα την Παρασκευή και το Σάββατο. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι η αναμόρφωση του προϋπολογισμού της ΠΙΝ, η παράταση των συμβάσεων για τη μεταφορά των μαθητών, η ρύπανση των θαλασσών στην Κέρκυρα, η διαχείριση των λιμένων της Περιφέρειας κ.ά.
 
Δύο ακόμη μέλη  κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης στην Κέρκυρα εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών χθες το απόγευμα στην περιοχή της Ρόδας. Πρόκειται για έναν  24χρονο και μια 28χρονη, συγγενικά πρόσωπα του 50χρονου ημεδαπού που συνελήφθη στις 26.08.2013 το μεσημέρι στο Κοντόκαλι Κέρκυρας, μαζί με δύο αλλοδαπούς Αλβανικής καταγωγής 24 και 21 ετών από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι 54χρονος ημεδαπός για μη καταβολή βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο. Σε βάρος του 54χρονου εκκρεμούσε ένταλμα του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για μη καταβολή βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο, που ανέρχονται στο ποσό των 111.195,53 ευρώ.
 
Ερώτηση προς τον Υπουργό εργασίας  κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Σαμοϊλης αναφορικά με τους οικιστές των εργατικών κατοικιών στις Κουλίνες. Ο βουλευτής  ερωτά  τον αρμόδιο υπουργό:
1.      Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί για τη μετεγκατάσταση των οικιστών, σε ασφαλείς κατοικίες;
2.      Τι προτίθεται να πράξει, για την επιβεβλημένη ανακατασκευή των εν λόγω κτηρίων και την κατασκευή νέων σύγχρονων κατοικιών με κονδύλια του ΟΑΕΔ;  
3.      Για ποιο λόγο, δεν έχει έως τώρα διευθετηθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, παρά το πλήθος των νομικών και διοικητικών ενεργειών και τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβουλίου;
4.      Τι προτίθεται  να πράξει, για τη διαγραφή του υπολοίπου της οφειλής των δικαιούχων προς τον τέως Ο.Ε.Κ. (σημερινό ΟΑΕΔ).
Ο κος Σαμοΐλης κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και εσωτερικών αναφορικά με την  ανέγερση πολυκατοικίας, μέσα σε ιστορικό διατηρητέο μνημείο, στην περιοχή “Όαση” της Παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας.
 
Συγκεντρώνουν σχολικά
Το Περιφερειακό Τμήμα Κέρκυρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στα πλαίσια των δράσεων του, συγκεντρώνει και φέτος σχολικά είδη για τα παιδιά συμπολιτών μας που τα έχουν ανάγκη καθημερινά  από  10.00-13.00. Τα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρίσκονται στην οδό  Ιακώβου Πολυλά 22Γ Τηλ & Φαξ 2661028268/    
 
 
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
• Αύριο στις 9 το βράδυ στην Εθνική Πινακοθήκη Παράρτημα Κέρκυρας στο Καστελίνο Κάτω Κορακιάνας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση που περιλαμβάνει   έκθεση –με προβολή ζωγραφικής ,καθώς και  παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Πηνελόπη Βολτέρρα. Κεντρικός ομιλητής, θα είναι ο  Σπύρος Κωσταγιόλας - ιατρός λογοτέχνης, ενώ στην εκδήλωση θα  συμμετέχουν στην απαγγελία η Νότα Δαρμανή  και η  Σοφία Τόμπρου (ηθοποιοί ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας), στο τραγούδι ο  Βασίλης Γισδάκης, ο Κερκυραίος ,Χατζηδακικός τραγουδιστής  και στο πιάνο η  Μαριλένα Ελούλ.
• Τριήμερο συνέδριο με θέμα τη βία και τον πολιτισμό οργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ στις 12, 13 και 14 Σεπτεμβρίου, με την ευκαιρία της επετείου του βομβαρδισμού της Κέρκυρας από τους Γερμανούς. Το Συνέδριο περιλαμβάνει  - εκτός από το επιστημονικό σκέλος -  και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ οι κυρίως εργασίες του θα φιλοξενηθούν στην Ιόνιο Βουλή.
•  Ποδηλατική διαμαρτυρία για την απόφαση "αναστολής" χρήσης των Ποδηλατοδρόμων, διεκδίκησης καλύτερης πρόσβασης των ατόμων με κινητικά προβλήματα και ορθότερη διαχείριση των Δημόσιων Χώρων και ιδιαίτερα των πεζόδρομων –πεζοδρομίων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 11 και μισή το πρωί με σημείο εκκίνησης το Πεντοφάναρο.
• Φεστιβάλ κρασιού θα πραγματοποιηθεί στον Αρίλλα Κέρκυρας, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013 στις  ώρα 8 το βράδυ. Οι επισκέπτες θα δουν πως φτιάχνεται το κρασί με τον παραδοσιακό τρόπο, θα δοκιμάσουν κρασί της περσινής σοδειάς δωρεάν μαζί με μουσική και παραδοσιακούς χορούς.
• Το 11ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο διοργανώνει η Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων σήμερα, με θέμα «Η ασκητική πρόταση της Εκκλησίας στην εποχή μας.
•Φεστιβάλ μουσικής θα πραγματοποιηθεί  στην παραλία της Περίθειας, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 20.00. Συμμετέχουν τα ροκ σχήματα ''Opposite'' και ''Τρεις κι ο Κούκος''. Guest η Dj Μαρία Μακρή. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
• Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Γαρούνα διοργανώνει στις 20.30 στο χωριό  το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου Γιορτή Κρασιού.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05/09/2013 - 17:16