Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο τ. Υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Δρίτσας στην ΕΡΤopen 106.7 FM και τον Δημήτρη Παναγούλη (AUDIO)

«Τα αντίμετρα πρέπει ακριβώς να είναι επιλεγμένα και να είναι επιλεγμένα στην κατεύθυνση της ελάφρυνσης των χαμηλότερων εισοδημάτων, των συνταξιούχων, των ανέργων, των ανθρώπων που έχουνε χαμηλά εισοδήματα. Διαφορετικά, εάν μια φορολογική ελάφρυνση αυτή τη στιγμή αφορά τις επιχειρήσεις, θα είναι κάτι που θα αναιρέσει όλη μας την προσπάθεια» σχολίασε σχετικά με αντίμετρα που φαίνεται να προτείνουν οι θεσμοί, ο τ. Υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤopen 106.7 FM για να συμπληρώσει στη συνέχεια πως «λευκή επιταγή δεν υπάρχει για κανέναν. Ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν δίνει λευκή επιταγή στο εαυτό του».

Την επιμονή του Δ.Ν.Τ. σε τέτοιου είδους μέτρα ο κ. Δρίτσας την απέδωσε στη δογματική λογική του Ταμείου που ζητά «μείωση των κρατικών δαπανών, μείωση του κόστους εργασίας και ελεύθερο πεδίο για γρήγορη κερδοφορία» κατηγορώντας παράλληλα την αντιπολιτευτική ρητορική που λέει ότι «αυτά τα μέτρα ζητούνται γιατί η ελληνική κυβέρνηση καθυστέρησε» για επαρχιωτισμό.



Κληθείς να σχολιάσει την τελευταία τοποθέτηση του Γερούν Ντάϊσενμπλουμ σχετικά με την υπέρβαση του πλεονάσματος ως προϋπόθεση εφαρμογής των αντισταθμιστικών, δήλωσε ότι «μπορεί να ερμηνευτεί και ως μια τοποθέτηση που συνδέεται με τις επικείμενες εκλογές στην Ολλανδία. Δεν συντονίζεται πάντως με την προηγούμενη στάση του κ. Ντάϊσενμπλουμ».

Σχετικά τώρα με το εάν εγείρονται ζητήματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την συγκυβέρνηση, ο Θεόδωρος Δρίτσας επιβεβαίωσε την πρόσφατη τοποθέτηση του Νίκου Φίλη σχετικά με την συγκυρία που υπαγόρευσε αυτή τη συνεργασία καθώς όπως ανέφερε «η συγκυρία ακριβώς έφερε αν θέλετε κάτι που σε άλλες περιόδους δεν θα γινόταν, δεν θα υλοποιείτο. Έφερε αυτή τη δυνατότητα συνεργασίας η οποία τουλάχιστον στα ζητήματα που αφορούν το σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας, αναφορικά με τη διαπραγμάτευση, με τα οικονομικά, με το σχέδιο εξόδου από την κρίση, έχει εξασφαλίσει την τήρηση κανόνων συνεργασίας χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα» για να επισημάνει ωστόσο στη συνέχεια πως «στα υπόλοιπα προφανώς υπάρχουν διαφορές και δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνουμε εκπτώσεις παρά μόνο αξιολογώντας τη συγκυρία και το πώς ιεραρχούμε τα πράγματα».

Τέλος και αναφερόμενος στο ζήτημα των εξοπλιστικών δήλωσε πως «είναι όντως πολύ σοβαρά ζητήματα και όντως δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με επιλογές που δεν είναι πολύ μελετημένες από όλες τις πλευρές» για να τονίσει πως «πρέπει να συζητήσουμε οποιαδήποτε πρόταση για τους εξοπλισμούς και η Βουλή να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό όπως παίζει σε όλες τις δημοκρατικές χώρες».





Ακούστε τη συνέντευξη ΕΔΩ:

https://www.youtube.com/watch?v=cKl2DZbUNcw&feature=youtu.be

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54