Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης στην ΕΡΤopen 106.7 FM και τον Δημήτρη Παναγούλη (AUDIO)

Σε ετοιμότητα και επιφυλακή καθώς «ο πόλεμος έρχεται όλο και πιο κοντά» κάλεσε τον ελληνικό λαό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος Θανάσης Παφίλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤopen 106.7 FM.

«Εμείς όπως θα ξέρετε έχουμε ζητήσει να γίνει συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Υπουργός Άμυνας - και φαντάζομαι ότι θα γίνει, δεν ξέρω πότε – για να ενημερωθεί και ο ελληνικός λαός για το τι ακριβώς συμβαίνει και να πούμε και κάτι ακόμα: Όσοι λένε ή καλλιεργούν συνειδητά, σκόπιμα στον ελληνικό λαό τον εφησυχασμό, ότι αυτά γίνονται λόγω δημοψηφίσματος, έχουν τεράστια ευθύνη» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ για να κρούσει στη συνέχεια τον κώδωνα του κινδύνου καθώς όπως είπε «η περιοχή μας λόγω των ανταγωνισμών βρίσκεται στο χειρουργικό τραπέζι» και η κατάσταση στο Αιγαίο πλέον «μυρίζει μπαρούτι».

«Θεωρούμε ότι ο πόλεμος έρχεται όλο και πιο κοντά. Έχουμε πει επανειλημμένα ότι μυρίζει μπαρούτι στο Αιγαίο. Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι ο κίνδυνος του πολέμου, ενός θερμού επεισοδίου ή ενός πολέμου, ο οποίος μπορεί κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις και να γενικευτεί γιατί στα Βαλκάνια υπάρχει αναταραχή γενικότερη… Εκτιμάμε ότι είναι τέτοιες οι αντιθέσεις, τόσο εκρηκτικές που μπορεί να οδηγηθούμε όχι μόνο σε ένα θερμό επεισόδιο αλλά και σε έναν γενικευμένο πόλεμο» επεσήμανε ο Θανάσης Παφίλης ο οποίος και κάλεσε τον ελληνικό λαό σε ετοιμότητα και επιφυλακή: «Από αυτή την άποψη, καλούμε τον λαό να είναι σε ετοιμότητα, σε επιφυλακή και ξαναλέμε ότι δεν θα χύσει το αίμα του ο εργαζόμενος για να μοιράσουν τα πετρέλαια στην περιοχή και να πάρουν κάποια κομμάτια οι ιμπεριαλιστές και να ελέγξουν συνολικά και τις ενεργειακές πηγές και τον πλούτο της περιοχής ή αν θέλετε και να αλλάξουν και κάποια σύνορα».



Αναφερόμενος τώρα στην υπόθεση των υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο του Κομμουνιστικού Κόμματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αφού τόνισε πως δεν υπάρχει ακόμα κάποια ουσιαστική εξέλιξη, ανέφερε ότι «είναι γνωστό ποιοι έκαναν τις κλήσεις και με ποιο τρόπο τις έκαναν. Παραπέμπει και στο εξωτερικό βέβαια» καθώς όπως είπε αυτοί που κρύβονται πίσω από τις υποκλοπές «δεν είναι πρόσωπα ή τα πρόσωπα που μπορεί να κρύβονται έχουν σχέση με διάφορους μηχανισμούς».

«Αναμένουμε τώρα πλέον να υπάρξει η τελική φάση, δηλαδή να δοθούν στη δημοσιότητα ποιοι κρύβονται πίσω από όλη αυτή την ιστορία. Και με βάση το τι έχει γίνει γνωστό και το τι έχει εκτιμηθεί, φαίνεται ότι αυτοί που κρύβονται πίσω δεν είναι κάποιοι τυχαίοι ούτε κάποιοι που τελοσπάντων μπορούσαν να κάνουν κάποιες υποκλοπές αλλά φαίνεται ότι είχαν γνώσεις υψηλής τεχνολογίας και αυτό παραπέμπει όπως καταλαβαίνετε σε διάφορους μηχανισμούς τους οποίους αναμένουμε, θα δούμε δηλαδή τι θα κάνει και ο εισαγγελέας που ερευνά αλλά και συνολικά η κρατική μηχανή. Και να δούμε και τι ακριβώς συμβαίνει πίσω από αυτή την ιστορία η οποία καταγγέλθηκε, έχει καθυστερήσει πάρα πολύ, δεν ξέρουμε γιατί και περιμένουμε τα αποτελέσματα» δήλωσε ο κ. Παφίλης για να συμπληρώσει πως το ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις κλήσεις παραπέμπει στο εξωτερικό: «Νομίζω ότι είναι γνωστό ποιοι έκαναν τις κλήσεις και με ποιόν τρόπο τις έκαναν. Παραπέμπει στο εξωτερικό βέβαια. Αυτά όμως γίνονται με την τεχνολογία σήμερα, μπορεί να παίρνεις από εδώ και να φαίνεται από το εξωτερικό. Αλλά φαίνεται ότι είναι σύνθετο το πρόβλημα κατά τη γνώμη μας και ότι δεν είναι πρόσωπα ή τα πρόσωπα που μπορεί να κρύβονται έχουν σχέση με διάφορους μηχανισμούς που έχουν γνώση και μπορούν να κάνουν τέτοιου είδους υποκλοπές, παρακολουθήσεις, συνακροάσεις κ.ο.κ.»



Ακούστε τη συνέντευξη ΕΔΩ:

https://www.youtube.com/watch?v=t9naP3jrmCE&feature=youtu.be



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54