ΕΚΔΗΛΩΣΗ: ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ :ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

Οι κινήσεις πολιτών «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΡΙΖΙΚΗ ΣΥΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ», «ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2.0», «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ» και «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ», επ’ευκαιρία της συμπλήρωσης  90 ετών από το Σύνταγμα του 1927, σας προσκαλούν  το Σάββατο 13 Μαϊου 2017, ώρα 11.00, στην Παλαιά Βουλή, σε εκδήλωση με τίτλο: ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ : ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

               Ανδρέας  Δημητρόπουλος , ομ. Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών  , μέλος της επιτροπής διαλόγου για το Σύνταγμα: Το δημοψήφισμα με πρωτοβουλία των πολιτών ως κορυφαία πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος.

Χρήστος Λυντέρης , δικηγόρος, διδάκτωρ νομικής, μέλος της ομάδας «Πρωτοβουλία για ριζική συνταγματική αλλαγή»: Αλλάζοντας το Σύνταγμα, αλλάζουμε το πολιτικό σύστημα: Το δημοψήφισμα ως εγγύηση ότι οι αλλαγές στο σύνταγμα θα είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας.

Πέτρος Βουρλής, μέλος της ομάδας «Δημοκρατία & δημοψήφισμα»: Δημοψηφίσματα  πρωτοβουλίας πολιτών και κρίσιμες λεπτομέρειες όσον αφορά τον σχεδιασμό τους.

Εβίκα Καραμαγκιώλη, νομικός, διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών, επιστημονική συνεργάτης ΕΚΠΑ, μέλος της ομάδας «Πολιτεία 2.0»:  Συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, νέες τεχνολογίες  και συμμετοχή των πολιτών.
Την συζήτηση θα συντονίσει ο Πέτρος Χασάπης, δικηγόρος- οικονομολόγος, μέλος της Πρωτοβουλίας για ριζική συνταγματική αλλαγή .

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του δημοσίου διαλόγου γα την αλλαγή του Συντάγματος.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54