Ανιθαγενείς: Άνθρωποι που δεν γεννήθηκαν ποτέ και πουθενά. Άνθρωποι που δεν υπάρχουν.

Ο Νίκος είναι πρόσφυγας που έχει μεγαλώσει στη χώρα μας. Έζησε μέχρι την ενηλικίωση του σε μια παιδούπολη στην Ελλάδα όπου και πήγε σχολείο. Διατηρούσε διαβατήριο και άδεια παραμονής μέχρι τη στιγμή που από δική του επιλογή και με την παρότρυνση ανθρώπων που το αγάπησαν στην περιοχή στην οποία ζούσε και θέλησαν να του δώσουν το όνομα «Νίκος», αποφάσισε να βαφτιστεί.

Η πρεσβεία της χώρας καταγωγής του, ως αντίποινα για την αλλαγή του θρησκεύματος, αποφάσισε να διαγράψει από τα μητρώα της την ληξιαρχική πράξη γέννησης του με αποτέλεσμα ο Νίκος κυριολεκτικά να μην υπάρχει. Συνέπεια αυτής της «μη ύπαρξης» ήταν ο Νίκος να απωλέσει το διαβατήριο και την άδεια παραμονής του καθώς επίσης να μην μπορέσει να ολοκληρώσει το ελληνικό σχολείο στο οποίο φοιτούσε.

Ο Νίκος δεν διώκετε μόνο και επί της ουσίας από τη χώρα καταγωγής του αλλά και άτυπα από την κοινότητα των ομοεθνών του στην Ελλάδα δεχόμενος διαρκείς απειλές. Ταυτόχρονα ο Νίκος δεν δύναται να απευθυνθεί πουθενά καθότι καμία αρχή δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη του.

Η υπόθεση του έχει φτάσει στο Εφετείο ενώ του ζητείται να προσφύγει στον Άρεια Πάγο. Όπως αντιλαμβάνεστε ο Νίκος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδα αυτά.

Ο Νίκος ανήκει στην περίπτωση των «ανιθαγενών», ανθρώπων δηλαδή χωρίς καμία ιθαγένεια.

Το όνομά του, «Νικόλαος», προέρχεται από τις λέξεις «νίκη» και «λαός», αυτός δηλαδή που χαρίζει νίκη στο λαό.

Παρακάτω ακολουθούν λίγες γραμμές οι οποίες ανήκουν στο «Νίκο»:

«Λέγομαι πλέον Νίκος είμαι από ******** και μεγάλωσα στην Ελλάδα , σας στέλνω την περίπτωση μου από τότε που βαφτίστηκα ήμουν στην Ελλάδα όταν αποφάσισα να είμαι ορθόδοξος την επιλογή μου δεν μου είπε κάνης αλλά δεν ήξερα ότι μετά από όλο αυτό τι θα μου συμβεί μου το είχαν πει από το μέτρο πόλη ότι μπορεί μετά που θα γίνεις ορθόδοξος μπορεί η δικησου να θέλουν να σου κάνουν κακό όπως όλος ο κοζμος ξέρει τι σιμώνει σήμερα αλλά μου είχαν πι ότι θα είμαστε δίπλα σου ότι βοήθεια θα χριστείς και θα έχεις φόβο να γη ρήσης στην χώρα σου θα σε βοηθηθούμε να πάρεις την ελληνική επίκτητα και θα μήνης εδώ , όταν άκουσα αυτό μου είχε φυγή όλο το φόβος που είχα και το έκανα τότε ήμουν μαθητής στο εσπερινών Γυμνασίου μετά από 6 μήνες είχα πει να βγάλω διαβατήριο στην περβειζια τ**  ********* στην Αθήνα έκανα ετήσια εδώ και 3 φορές αλλά κάθε φορά και μου λένε ότι Λίπι αλλά όλα είναι τα κόλπα τους και μετά από λίγες μέρες μου έρχονται και μηνύματα ότι έκανες αμαρτία και θα το πλήρωσης και θα Δέομαι πια εκκλησία θα σε σώσει και τέτοια σιγά σιγά έμαθε και η γούνες μου και γνώστη μου από την χώρα μου που μηνούν στην Ελλάδα και άρχισαν τα θέματα με διοράνε και την οικογένεια μου για αυτό το λόγος ζήτησα μετά βοήθεια από την μερτοπουλη κάνης δεν με βοήθησε να βρω μια λύσει με λίγα λόγια σήμερα στην Ελλάδα που είμαι δεν έχω ούτε επίκτητα από την χώρα μου και φέτος έλιωνα το σχόλιο μου ούτε με γραπσαν στο σχολείο απίδι δεν έχω κάτι στοιχεία εχω μονο ληξιαρχική άρξει και έχασα και το σχόλιο έχασα και την γίνεις και την επίκτητα και σήμερα κρύβω από δω και από εική και έχω φόβος γιατί ξέρω ότι με στέλνουν μηνύματα και θέλουν να με κάνουν κακό εγώ θέλω να με βοηθήσει κανείς να μην γυρίσω στην χώρα μου να συνηχήσω το σχόλιο μου να σπουδάσω εδώ και να μηνώ με την ησυχία μου αλλά να ξέρω ποιος είμαι !!!»


Δημήτρης Παναγούλης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
https://mobile.twitter.com/D_Panagoulis


Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30/05/2017 - 13:54