Πάτρα: Συλλαλητήριο συνδικάτων «σε ρυθμούς ΔΕΘ»

Συλλαλητήρια σε "ρυθμούς ΔΕΘ" για όσους δεν ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη, οργανώνουν σήμερα το πρωί στην Πάτρα στις 11πμ, τα πρωτοβάθμια σωματεία θα πραγματοποιήσουν στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης.

Στο συλλαλητήριο της Πάτρας συμμετέχουν, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Πάτρας, η Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας, το Σωματείο ΔΕΥΑΠ, το Σωματείο Υπαλλήλων Δήμου Πάτρας, το Σωματείο Καθαριότητας Δήμου Πάτρας, το Σωματείο εργαζομένων ΕΑΣ(ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ), η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ), το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Μαγείρων Πάτρας, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Π.Ε. Αχαΐας / Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και το Σωματείο Εργαζομένων Πόρτο Ρίο.


 


Ανακοίνωση Σωματείου εργαζομένων στην ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ Αιγίου
 
Το «καλό» και το κακό σενάριο κυβέρνησης και τρόικας  συναντώνται στο σημείο μηδέν για τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ(ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ), που είναι απολύσεις για μας τους εργαζόμενους και η διάλυση  της παραγωγικής αμυντικής βιομηχανίας  που στηρίζει με όπλα και πυρομαχικά την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας.
Τα ψέματα της κυβέρνησης για δήθεν απαίτηση της τρόικας να απολυθούμε  χωρίς αποζημίωση!! και οι ψευτολεονταρισμοί  της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου απέναντι στη τρόικα για το νόμιμο και το αυτονόητο που είναι οι αποζημιώσεις μας αποδεικνύουν το πόσο επικίνδυνοι  είναι για το λαό και τη χώρα να παριστάνουν ακόμη τη κυβέρνηση.
 
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΦΥΓΕΤΕ
 
Παραμένουμε 8 μήνες απλήρωτοι και εξαθλιωμένοι και αντί να μας πληρώσετε τα δεδουλευμένα μας, καταρτίζετε προγράμματα εθελουσίας εξόδου!!με μέσους όρους!! αδιαφορώντας για το μέλλον των παραγωγικών εργοστασίων των ΕΑΣ.
Αλήθεια ρωτήσατε τη τρόικα κύριε Πρωθυπουργέ αν σας επιτρέπει να μας πληρώσετε τα μεροκάματα μας;  και σας είπε να συμπεριφέρεστε  ως  μπαταχτσής και να μας κλέβετε τα δεδουλευμένα μας.    
Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ(ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ)και οι θυγατρικές τους ΜΕΤΑΛΟΥΡΓΙΚΗ και ΚΥΜΗ  δεν είναι τσιφλίκι σας κύριοι της κυβέρνησης ,ούτε κληρονομιά σας στο Ε9, ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.
Τα χρέη και τα ελλείμματα της εταιρείας είναι αποτέλεσμα της κλεπτοκρατίας  των δικών σας κυβερνήσεων , διοικήσεων –«ακριβών» μας στελεχών που λειτουργούσαν σαν κουρσάροι και πειρατές όλα τα χρόνια μέχρι και σήμερα, που παρά τις καταγγελίες και τις μηνυτήριες αναφορές μας δεν βρέθηκε κανείς ελεγκτής δημόσιας διοίκησης  να σας στείλει παρέα με τον Άκη.
Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ(ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ)παρήγαν για χρόνια και συνεχίζουν να παράγουν αξιόπιστα όπλα, οπλικά συστήματα, πυρομαχικά, κράνη αλεξίσφαιρα γιλέκα και κέρματα  κι αυτό είναι το κέρδος που αποδεικνύει τη βιωσιμότητα και την αναγκαιότητα  της βιομηχανίας.
Για παράδειγμα το εργοστάσιο του Αιγίου αυτή τη στιγμή που συντελείται το έγκλημα κλεισίματος της εταιρείας  μεταξύ των άλλων συμβάσεων που έχει, παράγει  ΟΛΜΟΥΣ και  ΤΑΚ που είναι δύο προϊόντα που μελέτησε ,ανέπτυξε ,πιστοποιηθήκαν και κατασκευάζονται  από  το ίδιο το εργοστάσιο.(το ακούς κ. Προτοσάλτε, Κώνστα κ.λ.π. φωστήρες της ‘’αντικειμενικής ενημέρωσης»)
Οι εργαζόμενοι και το σωματείο μας  νοιώθουμε ότι σήμερα που οι μισοί εργαζομένων της χώρας είναι απλήρωτοι η πληρώνονται με 400ευρώ και οι άλλοι μισοί είναι άνεργοι  ενώ ότι δεν ξεπουλιέται κλείνει ένας  είναι ο στόχος να φύγει μια ώρα αρχύτερα η κυβέρνηση και η τρόικα για να ανασάνουμε.
 
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ  ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΜΙΑΣ ΑΚΟΜΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΡΥΚ
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΛΑΡΚΟ ΕΛΒΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΧΩΡΟ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ και να πάρουμε ΑΝΑΣΑ
 
ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ  7/9 στις 11το πρωί στο ΠΑΜΠΑΤΡΑΙΚΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
 
ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 9/9 στις 11το πρωί στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07/09/2013 - 10:28