Στουρνάρας: «Νέο μνημόνιο δεν σημαίνει νέα μέτρα»

Δεν θα ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα στην περίπτωση υπογραφής νέου μνημονίου, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σήμερα στο «Βήμα FM».
Μετά τις σχετικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, και ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως ακόμη κι αν υπάρξει τρίτο πρόγραμμα και υπογραφή νέου μνημονίου, η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει νέα δημοσιονομικά μέτρα, αλλά θα συνεχίσει την υλοποίηση του υφιστάμενου προγράμματος διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Ανέφερε, μάλιστα, ότι οι οικονομικές εξελίξεις δικαιώνουν τις προβλέψεις της κυβέρνησης αναφορικά με την ανάπτυξη και ότι τα μέτρα θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή δυναμική. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την άρση του καμποτάζ, η οποία - όπως υποστήριξε - ήταν ένας από τους λόγους αύξησης των τουριστικών εσόδων το 2013.

 

Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε και για το «καυτό» θέμα της αμυντικής βιομηχανίας, λέγοντας ότι οι κρατικές επιχορηγήσεις, που θεωρούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως παράνομες, θα μπορούσαν να δώσουν ακόμη ένα ΕΚΑΣ σε όσους έχουν ανάγκη, ενώ πρόσθεσε με νόημα ότι εξακολουθεί να αναμένει τις προτάσεις του Υπουργείου Άμυνας, προκειμένου να καταθέσει την οριστική πρόταση στην τρόικα για το τμήμα της αμυντικής βιομηχανίας που θα διασωθεί.

Ο κύριος Στουρνάρας άσκησε κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι τα όσα λέει ο κ. Τσίπρας για το κούρεμα του χρέους «είναι αστεία και επικίνδυνα».

«Αν ήταν μόνο αστεία θα μπορούσα να το ανεχθώ, αλλά είναι επικίνδυνα όταν λέγονται από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54