Καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης της Χρυσής Αυγής σε βάρος μελών του ΚΚΕ

«Με τις πράξεις και τα έργα τους, τα μαντρόσκυλα του συστήματος, οι ναζί της Χρυσής Αυγής, αποδεικνύουν ποιος είναι ο ρόλος τους: Μαύρη τρομοκρατία, επιθέσεις, δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αγωνιστών και κομμουνιστών. Στο παρελθόν άλλωστε, στις πιο μαύρες στιγμές της ελληνικής ιστορίας, οι πολιτικοί τους πρόγονοι ήταν αυτοί που δολοφονούσαν, τρομοκρατούσαν, δίωκαν και κατέδιδαν κομμουνιστές, πατριώτες, αγωνιστές. Αυτοί είναι τα πρότυπα της Χρυσής Αυγής: Οι «καρφίτσες», οι ταγματασφαλίτες, οι συνεργάτες των ναζί, οι δωσίλογοι, οι βασανιστές και δολοφόνοι του λαού.» Σε μία πρώτη απάντηση στη δολοφονική και άνανδρη δολοφονική επίθεση των μελών της Χρυσής Αυγής σε βάρος μελών του ΚΚΕ με ρόπαλα, από τα οποία προεξείχαν πρόκες, προχωρεί σήμερα το ΚΚΕ καλώντας σε συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα.

Όπως καταγγέλει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ: «Κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης, μια ομάδα 50 θρασύδειλων φασιστών χρυσαυγιτών επιτέθηκε με ρόπαλα, από τα οποία προεξείχαν πρόκες, σε 20 κομμουνιστές. Η επίθεση ήταν δολοφονική, χτυπούσαν στο ψαχνό οδηγώντας 9 άτομα στο νοσοκομείο. 

Επιβεβαιώνεται ότι η Χρυσή Αυγή είναι συμμορία δολοφόνων που έχει αποστολή το χτύπημα του κινήματος. Δεν είναι τυχαίο ότι με ιδιαίτερη λύσσα χτυπούσαν τα μέλη του ΚΚΕ που είναι στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως για παράδειγμα τον πρόεδρο του συνδικάτου μετάλλου Σωτήρη Πουλικόγιαννη.

Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι πρόκειται για τσιράκια της εργοδοσίας, ότι λειτουργούν για λογαριασμό των αφεντικών, ότι είναι φανατισμένοι απέναντι σε αγωνιστές του ταξικού κινήματος και κυρίως απέναντι στους κομμουνιστές. 

Οι συγκεκριμένοι "παλικαράδες", όπως ο Πανταζής, επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, ο Καστρινός και άλλοι που αναγνωρίστηκαν, δεν έκαναν κανένα μεγάλο κατόρθωμα. Οι κομμουνιστές και ο λαός δεν τρομοκρατούνται. Δεν έχουμε τρομοκρατηθεί δεκαετίες ολόκληρες από πιο σκληρούς αντικομμουνιστές από αυτούς, δε θα μας τρομοκρατήσουν ένα τσούρμο θρασύδειλων. 

Ο λαός σήμερα μπορεί και πρέπει να τους απομονώσει. Στην εργατούπολη του Περάματος, στις εργατογειτονιές του Πειραιά δεν έχει καμιά δουλειά το βρώμικο ποδάρι του φασισμού. 

Έξω οι φασίστες από το Πέραμα, έξω οι φασίστες από τον Πειραιά.

Όλοι σήμερα στη συγκέντρωση - απάντηση που οργανώνουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα, στις 6 το απόγευμα».

 

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, μιλά στο Κόκκινο για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος και μέλη του ΚΚΕ απο Χρυσαυγίτες στο Πέραμα.

 

Με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν την δολοφονική επίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την τραμπούκικη δολοφονική επίθεση Χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΚΚΕ χτες στο Πέραμα. Η θρασύδειλη ναζιστική συμμορία, αφού επιδόθηκε ανενόχλητη επί χρόνια σε συνεχείς επιθέσεις σε βάρος των μεταναστών, τώρα δεν διστάζει να στραφεί εναντίον μελών κομμάτων της Αριστεράς. Η προκλητική ανοχή της αστυνομίας, που ούτε χτες συνέλαβε κανέναν τραμπούκο, σε συνδυασμό με τη σταθερή πολιτική υποστήριξη που τους παρέχει μερίδα του μνημονιακού συμπλέγματος εξουσίας, οδηγούν τους ναζί στην αποθράσυνση. Αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η ενότητα δράσης των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων για να αντιμετωπιστεί η φασιστική απειλή».

«Η ΔΗΜΑΡ καταγγέλλει τη βάρβαρη επίθεση Χρυσαυγιτών σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα. Είναι ένα ακόμα αποτρόπαιο κρούσμα της φασιστικής βίας της ναζιστικής οργάνωσης. Η ανοχή, η υποτίμηση, η αδιαφορία απέναντι σε τέτοιες πράξεις συνιστούν μείζον πολιτικό ζήτημα. Ο φασισμός σηκώνει κεφάλι στη χώρα μας και πρέπει από κοινού να αντιδράσουν όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις.»

«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει απερίφραστα τη μαφιόζικη επίθεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής στο συνεργείο του ΚΚΕ στο Πέραμα. Οι φασίστες αποθρασύνονται γιατί βλέπουν την απλόχερη στήριξη από τους μηχανισμούς του κράτους και του συστήματος. Οι απανωτές δηλώσεις στελεχών της ΝΔ περί της "κυβερνητικής συνεργασίας" ΝΔ - ΧΑ, η πρόσφατη προτροπή του μνημονιακού κολαούζου των τραπεζιτών και της τρόικας, τηλεπαρουσιαστή του Αλαφούζου Μπ. Παπαδημητρίου, η προκλητική στήριξη των δυνάμεων καταστολής -ειδικά των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ- δείχνουν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η ΧΑ είναι το βρώμικο μακρύ χέρι του μεγάλου κεφαλαίου και του κράτους στην μάχη του ενάντια στην εργατική τάξη και τον λαό. Δεν είναι βέβαια τυχαίο που οι φασίστες της Χρυσής Αυγής επιτίθενται σε αγωνιστές της Αριστεράς και συνδικαλιστές του εργατικού κινήματος. Το δήθεν αντισυστημικό προσωπείο που φορούν πέφτει κάθε φορά που δείχνουν ότι δεν είναι τίποτα άλλο από πιστοί υπηρέτες του κεφαλαίου, της εργοδοσίας, των μνημονιακών πολιτικών και του ίδιου του συστήματος. Υπάκουα σκυλιά που στέκονται προσοχή στους ντόπιους και ξένους επιχειρηματίες, βιομήχανους και εφοπλιστές αλλά επιτίθενται βίαια, δολοφονικά και ύπουλα στους εργαζόμενους, του άνεργους, τους μετανάστες, τους αγωνιστές. Ό,τι και να κάνει το σύστημα, το λαϊκό και εργατικό κίνημα με τους αγώνες του, με την οικοδόμηση ενός πανίσχυρου αγωνιστικού μετώπου ρήξης-ανατροπής, με την κοινή δράση των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς, με την άνοδο της περιφρούρησης και της επαγρύπνησής του, θα συντρίψει τους φασίστες, θα αντιμετωπίσει την κρατική και παρακρατική βία, θα ανατρέψει το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ, τη δικομματική κυβέρνηση και το σύστημα της εκμετάλλευσης, όλα αυτά που γεννάνε και ενισχύουν διαρκώς τη φτώχια, την καταπίεση, τον φασισμό. Καλούμε όλη την κοινωνία, τους αγωνιζόμενους, τα σωματεία, τις επιτροπές και όλα τα όργανα του μαζικού κινήματος να καταδικάσουν αποφασιστικά το γεγονός και να πρωτοστατήσουν στην πάλη ενάντια στους φασίστες και το φασισμό, συμμετέχοντας σε κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις. Μια πρώτη άμεση απάνηση θα δωθεί με τη μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στην Πλατεία Ηρώων στο Πέραμα, στις 6.00 το απόγευμα.»

 

Την καταδίκη τους στη δολοφονική επίθεση των Χρυσαυγιτών σε βάρος μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, εκφράζουν με ανακοινώσεις τους: Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ –ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ελλάδας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ν. Αττικής, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, ο Ορειβατικός και Φυσιολατρικός Όμιλος Νίκαιας, η Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών - Πυρηνελαιουργείων- Σπορελαιουργείων- Καλλυντικών και Απορρυπαντικών, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραία, το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου, το Σωματείο Εργαζόμενων στο Χρηματοπιστωτικό Ζακύνθου, ο Σύνδεσμος Οικοδόμων Ζακύνθου και η Ομάδα Γυναικών Ζακύνθου. Επίσης ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά και ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά.

 

Ανακοίνωση  Νέων ΣΥΡΙΖΑ Α’ και Β’ Πειραιά για τη θρασύδειλη επίθεση των νεοναζί σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα:
«Η χθεσινή θρασύδειλη δολοφονική επίθεση των νεοναζί της χρυσής αυγής εναντίον μελών και συνδικαλιστών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στο Πέραμα αποκαλύπτει για άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπο της φασιστικής συμμορίας. Μετά τις επιθέσεις και τις απειλές απέναντι σε μετανάστες εργαζόμενους και  την τρομοκράτηση μελών δικτύων αλληλεγγύης, τώρα στρέφονται κατά αριστερών και συνδικαλιστών. Με λοστούς και με καδρόνια 50 φασίστες με κράνη και κουκούλες επιτέθηκαν με μένος σε συνεργεία αφισοκόλλησης της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στα οποία συμμετείχαν και μέλη του συνδικάτου μετάλλου Πειραιά.
Η στοχοποίηση εργαζομένων δεν είναι τυχαία αφού οι χρυσαυγίτες στο Πέραμα αποτελούν το καλύτερο στήριγμα της εργοδοσίας και των μεγαλοεργολάβων στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.
Η παρακρατική δράση της ναζιστικής συμμορίας συνεχίζεται στο Πέραμα με την ανοχή της αστυνομίας η οποία δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει ούτε μία προσαγωγή.
Αυτή είναι η χρυσή αυγή που μερίδα της ΝΔ και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου επιθυμούν να πάρει μέρος στη «συντηρητική συμμαχία», το «άκρο» που το μνημονιακό σύστημα εξουσίας επιλέγει να ταχθεί μαζί του.
Οι νεοναζί δεν έχουν θέση στις γειτονιές του μόχθου και της εργασίας, στα χώματα της αντίστασης και του αντιφασιστικού αγώνα. Οι εργαζόμενοι και η  νεολαία του Περάματος, της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου και των άλλων λαϊκών γειτονιών οφείλουν να απομονώσουν και να αφανίσουν τη φασιστική απειλή.
Τώρα είναι αναγκαία όσο ποτέ η ενότητα στη δράση των αριστερών δυνάμεων και του κόσμου της εργασίας, να ορθώσουμε ανάχωμα απέναντι στους νεοναζί και τα αφεντικά τους.
Ούτε στο Πέραμα, ούτε πουθενά.
Νέοι/ Νέες ΣΥΡΙΖΑ
Οργανώσεις Α’ και Β’ Πειραιά».

 

Σχετική Είδηση: Επίθεση από χρυσαυγίτες δέχθηκαν μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13/09/2013 - 18:41