Απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά ταμεία από τη Δευτέρα

Την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Το Συντονιστικό των Ομοσπονδιών (ΠΟΠΟΚΠ - ΙΚΑ- ΟΑΕΔ) αποφάσισε 5νθήμερες απεργίες από αύριο, σε συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του Αυγούστου και των αποφάσεων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων για τη συνέχιση και την κλιμάκωσή τους από τις πρώτες βδομάδες του Σεπτέμβρη. Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, οι αποφάσεις θα επικαιροποιούνται και θα κρίνονται άμεσα από συνεχείς Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε χώρο εργασίας. 

 

Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι "η ένταση και η έκταση της επίθεσης ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα και σε κατακτήσεις δεκαετιών αποκτούν πλέον χαρακτηριστικά «τελικής λύσης» από την πλευρά των δανειστών και των εγχώριων εντολοδόχων τους. Σχεδιάζουν και επιδιώκουν περισσότερο από ποτέ τον πλήρη αφανισμό των δομών του Κοινωνικού Κράτους (Δημόσια Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση κ.λ.π), προκειμένου να προχωρήσουν σε νέα καταλήστευση του κοινωνικού πλούτου στήνοντας και συντηρώντας την τεράστια πολιτική και επικοινωνιακή απάτη που ονομάζουν «πρωτογενές πλεόνασμα»".

Χαρακτηρίζουν ζοφερό το μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης, υπογραμμίζοντας ότι οι προειλημμένες αποφάσεις που έχουν ήδη αναγραφεί στην «ημερήσια διάταξη» για τους επόμενους μήνες, είναι τόσο σαρωτικές και ακραίες, που κάθε υποτιθέμενη προστασία και διαβάθμιση κινδύνου με βάση της αποφάσεις του Υπουργείου Μεταρρύθμισης και το χρονοδιάγραμμα της κινητικότητας και των απολύσεων ουσιαστικά παύουν να υφίστανται. Αλλά όπως σημειώνουν και για τους λίγους που θα «επιβιώσουν», κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί για τους όρους εργασίας (σχέση εργασίας, αποδοχές, κ.λ.π) που σε σύντομο διάστημα θα τους επιβληθούν.

Τέλος, καλούν όλους τους εργαζομένους στα ασφαλιστικά Ταμεία να συμμετάσχουν μαζικά και αγνωνιστικά στις κινητοποιήσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ 5ΝΘΗΜΕΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 16-9-13 ώρα 10.00 πμ

Συγκέντρωση στο Υπ. Εργασίας (Πειραιώς) και πορεία στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

ΤΡΙΤΗ 17-9-13 ώρα 10.00 πμ

Συγκέντρωση στη Δ/νση ΙΚΑ (Αγ. Κων/νου 8) και πορεία στο Υπ. Εργασίας (Σταδίου 29)

ΤΕΤΑΡΤΗ 18-9-13 ώρα 10.00 πμ

Συγκέντρωση στον ΟΑΕΕ (Ακαδημίας 22) και συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 11.30 πμ στην Πλ. Κλαυθμώνος

ΠΕΜΠΤΗ 19-9-13 ώρα 10.00 πμ

Συγκέντρωση στο ΕΤΕΑ (Φιλελλήνων 15 Σύνταγμα), πορεία και διαμαρτυρία στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-9-13

Συγκέντρωση των συνδικαλιστικών στελεχών  στον ΟΑΕΔ (Εθνικής Αντιστάσεως 8, Άλιμος) και επανεκτίμηση της κατάστασης. 

 

ΠΗΓΗ: ΠΟΠΟΚΠ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54