Απορρίφθηκε η ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον κώδικα των Δικηγόρων

Απέρριψε η Βουλή την ένσταση που υπέβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ για την διαδικασία επί του νομοσχεδίου, που αφορά στον Κώδικα των Δικηγόρων, σύμφωνα με την οποία η ψηφοφορία που διεξήχθη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή κατά την δεύτερη ανάγνωση ήταν άκυρη.

Η βουλευτής Ζωή Κωνσταντοπούλου που υποστήριξε το αίτημα του κόμματός της ανέφερε ότι στην αίθουσα την ώρα της ψηφοφορίας παρίστατο μόλις τρεις βουλευτές και ουδείς από αυτούς δεν δήλωνε ότι ψηφίζει τα άρθρα. Ζήτησε μάλιστα από τον υπουργό Δικαιοσύνης να λάβει ο ίδιος την πρωτοβουλία και να αποσύρει το νομοσχέδιο κάτι που ο κ. Αθανασίου αρνήθηκε αιτούμενος να απορριφθεί το αίτημα ως απαράδεκτο δεδομένου ότι δεν υπήρξαν αντιρρήσεις από τους εισηγητές της πλειοψηφίας στην Επιτροπή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε επίσης πως η συζήτηση στην Επιτροπή υπήρξε διεξοδική (διήρκησε 20 ώρες), δεν εκφράστηκαν επιφυλάξεις στην συνεδρίαση της δεύτερης ανάγνωσης, ενώ ο ίδιος προκάλεσε 27 αλλαγές που ζήτησαν οι βουλευτές όλων των πτερύγων.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου ξεκίνησε στο Γ' Θερινό Τμήμα και συνεχίζεται αύριο, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί με την ψήφισή του.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54