Καταδικάζουν τη δολοφονία του Π. Φύσσα οι Χ. Ζβόμποντα, Ζ. Ντολ και Ντ. Κον-Μπετίτ

Aπαράδεκτη και σοκαριστική χαρακτήρισε τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα, ο οποίος ζήτησε παράλληλα να εξεταστεί το ενδεχόμενο η Χρυσή Αυγή να τεθεί εκτός νόμου.

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής των ευρω-Σοσιαλιστών, «είναι πολύ σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο να καταλήξουν σε σοβαρές προτάσεις πάνω στο πώς θα σταματήσουν αυτές τις εξτρεμιστικές επιθέσεις, συμπεριλαμβάνοντας την πιθανότητα απαγόρευσης του κόμματος συνολικά».
 

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζοζέφ Ντολ καταδίκασε έντονα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
«Οι φανατικές πράξεις και η βία δεν έχουν καμία θέση στις σύγχρονες και δημοκρατικές κοινωνίες κανενός κράτους μέλους της ΕΕ. Κάθε έγκλημα είναι κατακριτέο, αλλά ειδικότερα εκείνα με πολιτικό χαρακτήρα θεωρούνται απαράδεκτα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας. Εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για τη δολοφονία αυτή πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατόν. Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους φίλους του Παύλου Φύσσα».
 
Παράλληλα, ο συμπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση «να δράσει, να συλλάβει τον ένοχο για τη δολοφονία και να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή», επικαλούμενος τον «κίνδυνο που δημιουργεί η απραξία έναντι μιας δολοφονικής οργάνωσης».
 
Πηγή: ΑΠΕ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18/09/2013 - 21:58