Χρυσαυγίτης: «Ήθελαν νεκρό τον Π. Φύσσα - Θα έχουμε κι άλλες δολοφονίες»

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις ενός Χρυσαυγίτη, στην κάμερα του Alpha για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την έμμισθη σχέση του Γ. Ρουπακιά με την Χρυσή Αυγή και οι πληροφορίες που δίνει για τον τρόπο οργάνωσης και δράσης της.  Όπως αναφέρει ο Παύλος Φύσσας ήταν στόχος και τον ήθελαν νεκρό . «Τους πείραξε ότι το παιδί (ο Παύλος Φύσσας) είχε γράψει κάποια τραγούδια τα οποία ενοχοποιούσαν, έλεγαν για τη Χρυσή Αυγή, όχι υβριστικά» ανέφερε. «Το είχε πει ο Ρουπακιάς, ότι αυτός ο άνθρωπος κάποια στιγμή δεν θα είναι ζωντανός» συμπλήρωσε. Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο Ρουπακιάς ήταν μισθοφόρος και τον έστειλαν εκεί. «Πληρωνόταν για να κάνει αυτή τη δουλειά για να είναι το πρωτοπαλίκαρο, να είναι μπροστά» ανέφερε. «Υπήρχαν αρκετοί που ήθελαν να μπουν στην τάξη των μισθοφόρων. Η κάθε τοπική έχει από έναν μέχρι 10 μισθοφόρους, οι οποίοι αναλαμβάνουν τις πιο βαριές "δουλειές"».  Όταν γινόταν μια τέτοια επιχείρηση ο γενικός γραμματέας της τοπικής έδινε σήμα στο πέραμα και από εκεί στο Γιάννη Λαγό, ο οποίος έδινε τις εντολές. Ο Χρυσαυγίτης δείχνει ως ανώτερο του Πατέλη, αυτόν που οργάνωσε τις τοπικές, τον «Περικλή από το Πέραμα», εννοώντας μάλλον τον Περικλή Μουλιανάκη. Ο Ρουπακιάς, σύμφωνα με τον χρυσαυγίτη, λόγω γνωριμιών είχε μπει στο πενταμελές της τοπικής. «Πάντα ήθελε να φαίνεται μπροστά», αναφέρει. «Έλεγε "εγώ είμαι Χρυσαυγίτης, εγω υποστηρίζω τα πάντα κι εγώ θα δίνω τέλος σε κάτι που αρχίζει η Χρυσή Αυγή"». Άρα ήξερε τι έκανε κάθε φορά.

 

«Οι μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ παρακολουθούσαν, απλώς όταν έτρεξαν να φύγουν οι δράστες, ο Φύσσας έδειξε τον Ρουπακιά, ο οποίος δεν πρόλαβε καν να μπει στο αμάξι. Αν δεν ήταν η αστυνομία εκεί θα είχε φύγει. Η αστυνομία περίμενε στη γωνία. Δεν είχε καν πλησιάσει. Δεν πλησιάζουν ποτέ πέντε αστυνομικοί όταν είναι ένας όχλος από τριάντα άτομα κι αυτό το ξέρει η Χρυσή Αυγή»,
τονίζει ο χρυσαυγίτης συμπληρώνοντας ότι «στα μέλη παραδέχτηκαν ότι είναι πίσω από τη δολοφονία του Φύσσα. Λένε ότι με τη δολοφονία η Χρυσή Αυγή θα ανέβει. Όλοι χάρηκαν με τη δολοφονία, έχουν μίσος μέσα τους. Θα κυνηγήσουν τους αριστερούς πάρα πολύ. Θα έχουμε κι άλλες δολοφονίες.»

 

Για την εκπαίδευση των ταγμάτων εφόδου αναφέρει: «Η Χρυσή Αυγή τάζει, λέει ότι μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο, όμως στην πραγματικότητα θέλει να μαζέψει ψηφοφόρους και να ετοιμάσει στρατό, ο οποίος μετά από εκπαίδευση στρατιωτική θα είναι εμπροσθοφυλακή σε όλα, θα καλύπτει τα χνώτα των «μεγάλων» και θα λύνει τις «διαφορές». Αυτά είναι τα τάγματα εφόδου. Το κάθε τάγμα αποτελείται από έξι άτομα μέχρι είκοσι. Η εκπαίδευση γινόταν στη Μάνδρα και στη Μαλακάσα σε χώρους εκπαίδευσης που δεν φαίνονται ότι είναι στρατόπεδα, εκεί όπου εκπαιδεύονται οι ειδικές δυνάμεις του στρατού. Οι «μεγάλοι» είχαν πρόσβαση στα στρατόπεδα του στρατού. Εκεί εκπαίδευαν τα μέλη, πρώην στρατιωτικοί, νυν μέλη της Χρυσής Αυγής. Τους χτυπούσαν στα πλευρά, στα πόδια, στο κεφάλι για να αντέχουν στον πόνο, για να είναι ετοιμοπόλεμοι. Έκαναν σκοποβολή με πυρά κανονικά. Υπάρχουν όπλα παράνομα. Η Χρυσή Αυγή είναι οπλισμένη και όταν το αποφασίσει θα θρηνήσουμε θύματα.»

 

Για τους «υφιστάμενους» και την κάλυψη της αστυνομίας αναφέρει: «Οι συνεδριάσεις των «μεγάλων» είναι σαν συνεδριάσεις μασώνων. Συνεδριάσεις μυστικές. Μαζί με αυτούς υπάρχουν και εν ενεργεία αστυνομικοί, μέλη της Χρυσής Αυγής. Οι τοπικές και οι μεγάλοι των τοπικών έχουν την πλάτη της αστυνομίας. Γι αυτό σε εφόδους της αστυνομίας δεν βρίσκονται ενοχοποιητικά στοιχεία. Ειδοποιούνται. Ξέρουν τι θα γίνει πριν γίνει. Η Χρυσή Αυγή καλύπτεται από την αστυνομία. Μέσω της αστυνομίας βρίσκουν τα πάντα. Το κόμμα έχει πρόσβαση στις καταθέσεις των μαρτύρων. Έχει πρόσβαση σε όλα. Και στο στρατό και την αστυνομία.»

 

Δείτε τα δυο μέρη της συνέντευξης:

Το πρώτο μέρος

Το δεύτερο μέρος

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24/09/2013 - 14:02

Πολυμέσα