Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ακόμη μια εβδομάδα κινητοποιήσεων είναι αυτή που διανύουμε,  με αιχμή του δόρατος των διεκδικήσεων των εργαζομένων το θέμα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

Σήμερα απεργούν για δεύτερη ημέρα οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι στους δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ 48ωρη απεργία έχει προκηρύξει για σήμερα και αύριο η ΑΔΕΔΥ.

• Οι καθηγητές πραγματοποίησαν το πρωί πορεία από τα Γενικά Λύκεια και αυτήν την ώρα γίνεται συναυλία μαθητικών  συγκροτημάτων στη Νομαρχία, ενώ το απόγευμα θα κάνουν νέα Γενική Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο

 

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΜΟΪΛΗ

Τα «ορφανά» και προβληματικά λιμάνια, η κατάργηση νησιωτικών ΔΟΥ, η ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων, οι  βιολογικοί καθαρισμοί και οι εργατικές κατοικίες του Αγίου Ιωάννη ήταν το θέμα συνέντευξης τύπου που έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης.

 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είναι το αντικείμενο επερώτησης που κατέθεσε προς τον Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου, ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΠ

Σειρά συσκέψεων πραγματοποιούνται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου, και θέμα την πορεία του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος. 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

Ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο (25 Σεπτεμβρίου),  στις 7.00 το απόγευμα, στην Αίθουσα Διαλέξεων του Επιμελητηρίου, με θέμα: « Η  Διαμεσολάβηση στην υπηρεσία του πολίτη και της επιχείρησης». Ομιλητής θα είναι ο κ.  Λάμπρος Κοτσίρης, Πρόεδρος της Επιτροπής Πιστοποίησης Διαμεσολαβητών - Ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ. - Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση για το θεσμό της Διαμεσολάβησης, ως εναλλακτικό τρόπο επίλυσης και διευθέτησης ιδιωτικών διαφορών και η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων αυτής έναντι της δικαστικής αντιδικίας. Την ημερίδα θα χαιρετίσουν οι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και του ΔΣΚ, κ.κ.  Γ. Χονδρογιάννης και Ι. Βραδής.

 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

• Εξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Παλαιοκαστριτών  υποθέσεις διαρρήξεων σε οικίες στην Κέρκυρα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ρομά οι οποίοι αναζητούνται. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δύο περιπτώσεις διαρρήξεων κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει:  από οικία στους Καββαδάδες, πέρυσι στις 24 Σεπτεμβρίου  χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές και από στους Χωροεπισκόπους πέρυσι το Νοέμβριο, χρυσαφικά αξίας 1.000 ευρώ.

• Για παράνομη παραμονή στη χώρα συνελήφθησαν χθες, στη Δασιά και τους Περουλάδες, 3 υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22, 25 και 35 ετών.

• Την Κυριακή το απόγευμα, στην Επαρχιακή Οδό Σιδαρίου - Βελονάδων,  δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 23χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε με επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 20χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού.

• Συνελήφθησαν, τέλος το Σάββατο,  δύο αλλοδαποί για κατοχή και πώληση απομιμητικών προϊόντων στην Κέρκυρα.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

• Στο πλαίσιο του προγράμματος «Contemporary Art in the Cross - Border Regions of Greece and Italy - Adrion Art» (Σύγχρονη Τέχνη στην Διασυνοριακή Περιοχή Ελλάδας - Ιταλίας), επιστημονικός υπεύθυνος του οποίου είναι ο καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου Δημήτρης Τσουγγαράκης, άρχισε χθες, στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, η Εβδομάδα Προβολής του έργου του προγράμματος AdrionArt. Το έργο υλοποιείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «European Territorial Cooperation Programme Greece-Italy 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους, διοργανώνεται από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και συντελεστές του έργου. Αντικείμενό του είναι η καταγραφή σύγχρονων δημιουργών της εικαστικής, παραστατικής και λογοτεχνικής δημιουργίας που θα ενταχθούν σε βάση δεδομένων προσβάσιμη από κάθε ενδιαφερόμενο. Στο πλαίσιο του έργου, σήμερα, στις 7.00, στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, θα γίνει ενημερωτική ημερίδα για τις μεθόδους, τις πρακτικές και τα πορίσματα της έρευνας   και αύριο επιστημονική συνάντηση με θέμα «Η καλλιτεχνική δημιουργία στην Κέρκυρα» από το 1950 μέχρι το 2013

• Το βιβλίο της Πόλυς Χατζημανωλάκη  με τίτλο  «Οι Μέλισσες του Κάλβου τριγυρίζουν στα λιβάδια του Λινκολνσάιρ» θα παρουσιαστεί την Τετάρτη  2 Οκτωβρίου, στη Δημοτική Πινακοθήκη. Η παρουσίαση θα γίνει από τους κ.κ. Γεώργιο Κεντρωτή και Θεοδόση Πυλαρινό, καθηγητές του Ιονίου Πανεπιστημίου και τον Κερκυραίο λόγιο και εκδότη του περιοδικού Πόρφυρας  Δημήτρη Κονιδάρη.

• Στην «Κερκυραϊκή Πινακοθήκη» φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Γραμμένου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως 31 Οκτωβρίου 

• Το βραβευμένο πρόγραμμα «The METROPOLITAN OPERA: LIVE in HD», που συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία, θα παρουσιαστεί για πρώτη χρονιά στην Κέρκυρα. Η σαιζόν ξεκινάει τον Οκτώβριο, παρουσιάζοντας 10 ζωντανές μεταδόσεις μεταξύ των οποίων, τέσσερις νέες παραγωγές. Πρόκειται για μια συνεργασία της Φιλαρμονικής  Εταιρείας Μάντζαρος με τον Όμιλο Αντέννα και την Ιόνιο Ακαδημία. Οι προβολές θα γίνονται στην Ιόνιο Ακαδημία και στην αίθουσα της Φιλαρμονικής.

• Οι διαλέξεις της Αστρονομικής Εταιρείας  για τη χειμερινή περίοδο 2013 - 2014 θα ξεκινήσουν την Δευτέρα  4 Νοεμβρίου, συγχρόνως με την έναρξη λειτουργίας της δανειστικής βιβλιοθήκης της εταιρείας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54