Ινδία: Σε 25 ανέρχονται οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου στην Μουμπάι

Πενταόροφο συγκρότημα κατοικιών στη Μουμπάϊ κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, παρασύροντας στο θάνατο 25 άτομα, ενώ δεκάδες άλλα είναι παγιδευμένα κάτω από τα ερείπια. Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να ψάχνουν για επιζώντες.

 

"Από χθες το βράδυ έχουμε ανασύρει περισσότερα πτώματα από τα ερείπια και ο συνολικός αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 25", δήλωσε τηλεφωνικώς ο διοικητής της εθνικής δύναμης διαχείρισης καταστροφών Άλοκ Αβάσθι.


Συνολικά 36 κάτοικοι, μεταξύ των οποίων ένα μικρό κορίτσι, έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι έως και 35 άλλοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ερείπια.


Το τετραώροφο κτίριο στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης κατέρρευσε νωρίς το πρωί της Παρασκευής την ώρα που οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμόντουσαν. Σύμφωνα με αξιωματούχους, το κτίριο αυτό, ηλικίας περίπου 30 ετών, ήταν ένα συγκρότημα κατοικιών για δημοτικούς υπαλλήλους, το οποίο δεν ανταποκρινόταν στα κριτήρια ασφάλειας.


Τουλάχιστον 10 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 6 παιδιά, είχαν χάσει την ζωή τους από την κατάρρευση ενός κτιρίου στα περίχωρα της Μουμπάι τον Ιούνιο, ενώ τουλάχιστον 74 ήταν οι νεκροί από την κατάρρευση ενός άλλου πολυώροφου κτιρίου στην ίδια περιοχή τον Απρίλιο.

Το συμβάν σημειώθηκε το μεσημέρι στην καρδιά της οικονομικής πρωτεύουσας της Ινδίας. Πενήντα άτομα κατάφεραν να διασωθούν ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 20. Το κτίριο ανήκει στην τοπική αυτοδιοίκηση της πόλης και στέγαζε εργαζομένους στις διάφορες υπηρεσίες του Δήμου.

Πηγή:ΑΠΕ/ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28/09/2013 - 08:30