Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Συνεδριάζει η ΣΚΟΣ για τιμή σταφίδας

Συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνεταιριστικής Κορινθιακής Σταφίδας, προκειμένου τα μέλη του να αποφασίσουν και να ανακοινώσουν επίσημα την  τιμή της κορινθιακής σταφίδας που θα ισχύσει για φέτος για όσους παραγωγούς συνεργάζονται με τις Ενώσεις –μέλη της ΣΚΟΣ και παραδίδουν το προϊόν τους σε αυτές.    Η πρόταση του προέδρου της ΣΚΟΣ και της ΕΑΣ Ηλείας – Ολυμπίας Γεράσιμου Καλλιμώρου, όπως την έχει διατυπώσει πριν καιρό, θα είναι η τιμή να μην πέσει κάτω από το 1,30 ευρώ το κιλό.





 

Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πηδώντας από το πλοίο

Στο δρομολόγιο του πλοίου που αναχώρησε στις 8 χθες το βράδυ από τον Πόρο με προορισμό την Κυλλήνη, μια νεαρή κοπέλα προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της πηδώντας στη θάλασσα. Επιβάτες που την είδαν αμέσως ειδοποίησαν τον καπετάνιο που σταμάτησε το πλοίο και γύρισε πίσω. Μετά από λίγο, εντοπίστηκε η επιβάτης ζωντανή, ενώ είχε ειδοποιηθεί το λιμεναρχείο Αργοστολίου και το κέντρο επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας.


Εγκαινιάστηκε το Ανοικτό Κολυμβητήριο Αμαλιάδας
Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού και παρουσία φορέων και πλήθους κόσμου, τελέστηκαν χθες αργά το απόγευμα τα εγκαίνια του Ανοικτού Κολυμβητηρίου Αμαλιάδας, ένα σημαντικό έργο που η λειτουργία του βασίζεται σε υποδομές που έχουν να κάνουν με την εξοικονόμηση ενέργειας.  Μετά την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων, στην πισίνα του νέου κολυμβητηρίου έγιναν επιδείξεις και αγώνας πόλο.

Εγγραφές στη Φιλοτεχνική Αμαλιάδας

Ξεκινούν σήμερα οι  εγγραφές για το τέταρτο εξάμηνο στην Φιλοτεχνική Αμαλιάδας, στην Παπαχριστοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.  Οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως τις 4 Οκτωβρίου και τα μαθήματα αρχίζουν τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 12:00-14:00 & από τις 18:00-20:00. Το πρόγραμμα του εξαμήνου περιλαμβάνει όλους τους τομείς: επιστήμες & πληροφορική, γενική παιδεία, κοινωνικές επιστήμες, ξένες γλώσσες, καλλιτεχνικά εργαστήρια, υγεία & ευεξία, καλλιτεχνικές & φυσικές δραστηριότητες,  και απευθύνεται σε ενήλικες.


Καιρός
Λίγες νεφώσεις περιμένουμε σήμερα, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και αργά το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά του νομού μας θα αρχίσουν να δίνουν τοπικές βροχές κατά τόπους ισχυρές.  Άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι - νοτιοανατολικοί ενισχυόμενοι σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30/09/2013 - 12:40