Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Απάνθρωπη κακοποίηση σκύλου από 43χρονο  στην Κάτω Καμήλα

Συνελήφθη προχθές (28/9) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Σερρών, ένας ημεδαπός 43 ετών, για κακοποίηση ζώου. Ειδικότερα, στην Κάτω Καμήλα Σερρών, ο 43χρονος κακοποίησε σκύλο ιδιοκτησίας του χτυπώντας τον στο κεφάλι και σέρνοντας τον δεμένο σε δίκυκλο μοτοποδήλατο, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του σκύλου. Ο σκύλος παρελήφθη από μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σερρών. 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Καταγγελία του ΠΑΜΕ : Κυβερνητικό προεδρείο στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ

 

Για κυβερνητικό προεδρείο στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει ΝΔ και ΠΑΣΟκ, το ΠΑΜΕ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του: Την Κυριακή 29/9/13 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ (που εξελέγη στις 22/9/13) με θέμα τη συγκρότηση του προεδρείου. Η πρόταση της ΤΑΔΗΣΥ (παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ) ήταν η συγκρότηση αντιπροσωπευτικού αναλογικού προεδρείου σεβόμενο το αποτέλεσμα του εκλογικού σώματος (4 έδρες η ΔΑΚΕ, 2 έδρες η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, 2 έδρες η ΤΑΔΗΣΥ και 1 έδρα η ΔΗΣΥ).

ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚ) επέλεξαν να θέσουν εκτός προεδρείου το ΠΑΜΕ με τη δικαιολογία του απομονωτισμού και της λογικής μη συνεργασίας με αυτές τις δυνάμεις που είναι υπεύθυνες για την προώθηση της αντεργατικής πολιτικής στους τόπους δουλειάς και τον εκφυλισμό των μαζικών διαδικασιών στα σωματεία.  Έτσι και απέρριψαν την πρόταση της ΤΑΔΗΣΥ.

Είναι φανερή η αγωνία τους να ξεμπερδεύουν με τις ταξικές δυνάμεις που θα σταθούν εμπόδιο στα σχέδιά τους το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει αυτή τη στάση των δυνάμεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που με πνεύμα « κυβερνητικής συνεργασίας» απέναντι στις ταξικές δυνάμεις και στους εργαζόμενους στο Δημόσιο δε σέβονται τις εκλογικές διαδικασίες, τα εκλογικά αποτελέσματα και καλεί όλους τους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα τους απέναντι στη λαίλαπα νέων μέτρων, διαθεσιμοτήτων και απολύσεων που είναι προ των πυλών.

 

Συνελήφθη 43χρονος για κατοχή και μεταφορά όπλων και φωτοβολίδων

Από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, συνελήφθη ένας ημεδαπός ηλικίας 43 ετών, για παράνομη κατοχή, εισαγωγή και μεταφορά όπλων και φωτοβολίδων.

Ειδικότερα, στις Σέρρες, σε αστυνομικό έλεγχο του 43χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα πιστόλι κρότου - αερίου με έναν γεμιστήρα, μια χοάνη εκτόξευσης φωτοβολίδων, 50 φυσίγγια κρότου -αερίου, μία συσκευασία (12) φωτοβολίδων και ένα μαχαίρι συνολικού μήκους (29) εκατοστών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο προαναφερόμενος αγόρασε τα αντικείμενα από τρίτη χώρα και τα εισήγε μέσω του μεθοριακού σταθμού Προμαχώνα κατά την είσοδο στην ελληνική επικράτεια.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών. Ο συλληφθείς θα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

 

5.200.000 ευρώ για τον Ελαιώνα από το πρόγραμμα «Πράσινη Κοινότητα»

«Περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη μέσω του προγράμματος «ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ» ύψους 5.200.000€ θα προκύψουν για την Κοινότητα Ελαιώνα» αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης κατά την επίσκεψη του στην Τοπική Κοινότητα Ελαιώνα την Τρίτη.
Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τον Ελαιώνα με τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γρηγοριάδη Παναγιώτη και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Σερρών, συναντήθηκε με τους κατοίκους προκειμένου να τους ενημερώσει για την υλοποίηση του προγράμματος «Πρότυπη Πράσινη Αγροκτηνοτροφική κοινότητα Ελαιώνα Δήμου Σερρών». Συγκεκριμένα η συνάντηση αφορούσε την εκδήλωση ενδιαφέροντος των κατοίκων για το υποέργο «Παρεμβάσεις Εξοικονόμησης ενέργειας και ενσωμάτωση συστημάτων ΑΠΕ σε κατοικίες»,  όπου οι κάτοικοι του Ελαιώνα θα έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν θερμομόνωση, κουφώματα, θέρμανση, κλιματισμό, ηλιακούς συλλέκτες κ.α. στις κατοικίες τους.
Αίτηση ενδιαφέροντος μπορούν να υποβάλουν όλοι οι κάτοικοι του Ελαιώνα.
Το συγκεκριμένο υποέργο εντάσσεται στο πρόγραμμα «Πράσινες Αγροτικές και νησιωτικές Κοινότητες νέο πρότυπο ανάπτυξης» που εξασφάλισε ο Δήμος Σερρών προϋπολογισμού 5.200.000€ από το ΕΠΠΑΕΡΑΑ, και θα υλοποιηθεί στην Τοπική Κοινότητα Ελαιώνα. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στα πλαίσια του προαναφερθέντος προγράμματος υποβλήθηκαν 41 προτάσεις από όλη την Ελλάδα και αξιολογήθηκαν 7 προτάσεις, μεταξύ των οποίων και η πρόταση του Δήμου Σερρών για την Τοπική Κοινότητα Ελαιώνα.
Η πρόταση κατατέθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 και εγκρίθηκε στις 2 Μαΐου 2013.
Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι :

1) Η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που παράγονται από τις δραστηριότητες των κατοίκων και
2) Η παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.).

Οφέλη από το πρόγραμμα:

α) Χρηματοδότηση 100% από το πρόγραμμα για επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στα κτήρια (π.χ. θερμομόνωση κελύφους κτιρίων, αλλαγές κουφωμάτων, επεμβάσεις και αντικαταστάσεις του συστήματος θέρμανσης, τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών κ.λ.π.).

β) Έσοδα σε αγρότες και κτηνοτρόφους από τη διάθεση των φυτικών υπολειμμάτων και κοπριάς, τα οποία θα χρησιμοποιούνται ως καύσιμη ύλη για τη λειτουργία του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

γ) Μείωση εξόδων του Δήμου, από τη διάθεση ηλεκτρικής ενέργειας για τον ηλεκτροφωτισμό των οδών και δημοτικών κτιρίων.

δ) Φόρτιση μπαταριών που θα χρησιμοποιούνται για την κίνηση ηλεκτρικών λεωφορείων και άλλων ηλεκτρικών φορτηγών τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για ειδικές μεταφορές (π.χ. μεταφορά βιομάζας).

ε) Εκτός από την ηλεκτρική ενέργεια στο εργοστάσιο θα παράγεται και ζεστό νερό, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιείται για τις ανάγκες των κτηνοτρόφων του κτηνοτροφικού πάρκου και για τη λειτουργία θερμοκηπίων, που είναι δυνατόν να δημιουργηθούν.

Πέρα από τα οικονομικά θα προκύψουν και περιβαλλοντικά οφέλη με αποτέλεσμα το καθαρό περιβάλλον λόγω της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας οι οποίοι με την συμμετοχή τους και το έντονο ενδιαφέρον τους κατά την φάση συλλογής των αναγκαίων στοιχείων συνέβαλαν στην πληρότητα του φακέλου υποψηφιότητας της πρότασης. Η συνεργασία με τους κατοίκους θα συνεχισθεί για την τελική ολοκλήρωση του προγράμματος.

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.  προς Δήμαρχο  Αμφίπολης:Κηρύξτε τη Χρυσή Αυγή ανεπιθύμητη στις εκδηλώσεις μνήμης σε Κορμίστα και Κερδύλλια

 Να  κηρύξει ανεπιθύμητη την Χρυσή Αυγή  στις εκδηλώσεις μνήμης σε Κορμίστα και Κερδύλλια, ζητά με υπόμνημα της προς τον  δήμαρχο Αμφίπολης και το Δημοτικό Συμβούλιο, η Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Όπως αναφέρεται στο υπόμνημα :

Σας είναι  γνωστό ότι με το σύνθημα « ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΙΣ » στις  28 Σεπτέμβρη 1941, πραγματοποιήθηκε  η πρώτη ένοπλη αντάρτικη εξέγερση στην Ελλάδα.   Οι αντάρτες και οι ένοπλες ομάδες τοπικών οργανώσεων χτύπησαν στην πόλη της Δράμας και σε χωριά της περιοχής. Οι στόχοι των εξεγερμένων ήταν ενάντια στις αρχές άσκησης της μοναρχοφασιστικής εξουσίας της Βουλγαρίας. Αστυνομικά τμήματα και δημαρχεία καταλαμβάνονται ενώ Βούλγαροι αξιωματούχοι και Έλληνες φασίστες συνεργάτες τους εκτελούνται, καταλύοντας για λίγες ώρες τη βουλγαρική εξουσία. Το μετεμφυλιακό ακροδεξιό  παρακράτος με την τακτική παραχάραξης της ιστορίας καλλιέργησε σενάρια συνομωσίας, χρεώνοντας στην αντίσταση το έγκλημα της εκτέλεσης - δολοφονίας εκατοντάδων χωρικών στις μαρτυρικές κοινότητες Κορμίστας και Κερδυλλίων, θεωρώντας πως ο λαός δεν έπρεπε να κάνει αντίσταση στον κατακτητή.

Πολιτικοί απόγονοι των συνεργατών των αρχών κατοχής παίρνουν σημαντικές θέσεις στον κρατικό μηχανισμό  και επιβάλουν  «δίκαιο»  στο λαό με αποκορύφωμα την επιβολή της φασιστικής  δικτατορίας 1967-1974,  με συνέπεια χιλιάδες συμπολίτες μας αγωνιστές να βρεθούν στις φυλακές και στα ξερονήσια και βέβαια το ξεπούλημα και τη διχοτόμηση της Κύπρου, προσφέροντας υπηρεσίες στο ΝΑΤΟ και στους Αμερικάνους, επιβεβαιώνοντας έτσι τον χαρακτηρισμό   του «ΛΑΔΟΒΟΥΛΓΑΡΟΥ» που τους αποδόθηκε από τον λαό μας στην διάρκεια της κατοχής.

Ο  πολιτικός χώρος που συγκρότησε τα τάγματα ασφαλείας σε συνεργασία με τις φασιστικές - ναζιστικές αρχές κατοχής που σκοπό είχαν την αντιμετώπιση της αντίστασης του λαού μας, σήμερα συγκροτεί τάγματα εφόδου με σκοπό να τρομοκρατήσει  τον αγωνιζόμενο λαό μας  που αντιστέκεται στην πολιτική του Κεφαλαίου -Κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ.
Οι φασίστες - νεοναζί της Χρυσής Αυγής  σπέρνουν το μίσος μεταξύ των εργαζομένων,  δέρνουν και σκοτώνουν μετανάστες, όπως πέρυσι τον Σ. Λουκμαν με το ποδήλατο, επιτίθενται  σε αγωνιστές και προσπαθούν να επιβάλουν με την ανοχή του επίσημου κράτους κλίμα τρομοκρατίας στα χωριά και τις γειτονιές μας. Ταυτόχρονα  προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τη εργατική τάξη, όπως φάνηκε με την δολοφονική επίθεση στο Πέραμα κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, με αποκορύφωμα την πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσσα καλλιτέχνη - εργάτη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, με την εμετική καταγγελία τους σε βάρος των απεργών εκπαιδευτικών, την ίδια ώρα ψηφίζουν την φορολογική απαλλαγή των  εφοπλιστών, την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ  και κάνουν πλάτες στους χρυσοθήρες των πολυεθνικών  στις Σκουριές Χαλκιδικής. Έχει πια αποδειχθεί περίτρανα  ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα  αντισυστημικό κόμμα άλλα μια εγκληματική συμμορία.
Έχοντας κατά νου τα παραπάνω ζητούμε να κηρύξετε  την Χρυσή Αυγή ανεπιθύμητη  στον Δήμο Αμφίπολης και πολύ περισσότερο  να τους αποπέμψετε, με όποιο μέσο και τρόπο, στην περίπτωση που εμφανιστούν στις εκδηλώσεις μνήμης στις Κοινότητες Κορμίστας και Κερδυλλίων.

Με τιμή προς τα θύματα των μοναρχοφασιστών  -ναζιστών  Ελλήνων και κατακτητών  Βουλγάρων & Γερμανών
 

Μαθήματα νοηματικής γλώσσας

Την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, ξεκινούν τα μαθήματα νοηματικής γλώσσας.  Θα υπάρχουν ταχύρυθμα τμήματα και κανονικά. Οι εγγραφές θα γίνονται, έως 29 Οκτωβρίου,  κάθε απόγευμα από Δευτέρα έως Παρασκευή 18.30-21.00, στα γραφεία του Μορφωτικού Συλλόγου Κωφών Σερρών, που βρίσκονται στη Λεωνίδα Παπαπαύλου, στον 1ο όροφο. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 23210-25511 και 6939/654.100.

 

BEAST OVER GREECE FAREWELL TOUR 2013 !!!

Η εκπομπή music breakpoint και ο αθλητικός σύλλογος «άθλος» παρουσιάζουν τον 1ο τραγουδιστή των IRON MAIDEN live στις Σέρρες.
Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου ο θρύλος της metal σε μια τελευταία εμφάνιση ερμηνεύει τις καλύτερες στιγμές του στους Iron Maiden  και της προσωπικής του καριέρας.

Support Bands : Sorrowful Angels ,  War Device , Mondo Bizzaro , Steel Scythe.

Αίθουσα Ορφέα, Περιστέρι Κωστοπούλου 12 Σέρρες

Προπώληση εισιτηρίων :12 ευρώ, ταμείο: 15 ευρώ.

 

Σέρρες: bougatsa days 2013

Το σωματείο μπουγατσοποιών-ζαχαροπλαστών Ν.Σερρών σε συνεργασία με το Δήμο Σερρών διοργανώνουν το τρίτο φεστιβάλ του συλλόγου ζαχαροπλαστών (το δεύτερο για την μπουγάτσα) ¨Φεστιβάλ μπουγάτσας και τοπικών προϊόντων” στο Δημοτικό Κεντρικό Πάρκο (θεατράκι) , Παρασκευή με Κυριακή 4-6 Οκτωβρίου.

Στον χώρο θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες εκδηλώσεις όπως:
  Live μουσική: 

        Ελληνική μουσική από Σερραίους καλιτέχνες

        Σέρβικη μουσική από καλιτέχνες της Πόλης Νις

        Βουλγάρικη μουσική από καλιτέχνες της Σόφιας

        Hip Hop συγκρότημα

        Beatbox συγκρότημα

        Live DJ remix

    Παραδοσιακός Χορός:

        Θρακική Εστία Σερρών

        Παραδοσιακός χορευτικός όμιλος Βλάχων, ο Λαϊλιάς

    Σύγχρονος χορός:

        Σχολή χορού Bolero

        Σχολή χορού Κεδις

    Θεατρικές παραστάσεις :

      Θέατρο σκιών

    Ταχυδαχτυλουργός-Μάγος

    Λούνα πάρκ

    Παιδικά εργαστήρια

    Τηλεσκόπια

    Facepainting

    Ανάγνωση παραμυθιών

    Διαγωνισμός καλύτερης τούρτας

    Κληρώσεις δώρων

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30/09/2013 - 20:13