ΟΛΜΕ: Οχι στους 30 μαθητές ανά τάξη - Στάση εργασίας και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Την έντονη αντίδραση της ΟΛΜΕ, προκαλεί η «απόφαση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε νέα αύξηση του ανώτατου αριθμού στην τάξη ή το τμήμα στα Γυμνάσια και τα Γενικά Λύκεια». Ειδικότερα, όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, ο υπουργός Παιδείας υπέγραψε απόφαση, και μάλιστα τις μέρες της απεργίας που είχε συμμετοχή μεγαλύτερη του 90%, η οποία αν και ορίζει ανώτατο αριθμό μαθητών ανά τάξη τους 27, προβλέπει «σε εξαιρετικές περιπτώσεις με απόφαση του οικείου Διευθυντή Δ/θμιας Εκπαίδευσης να μπορεί να γίνει προσαύξηση κατά 10%.» Για σήμερα, η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει πανελλαδική στάση εργασίας, 11 με 14:00 και 14:00- με 17:00 ενώ στις 12.30 καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας. Συγκεντρώσεις οργανώνονται επίσης σε περιφέρειες και διευθύνσεις εκπαίδευσης και σε άλλες πόλεις, με ευθύνη των τοπικών Ενώσεων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

ΟΛΜΕ: Τριάντα μαθητές στην τάξη βάζει από την πίσω πόρτα το υπουργείο Παιδείας

Αναφορικά με τον αριθμό των μαθητών στην τάξη η ΟΛΜΕ  καταγγέλλει ότι

«Το Υπουργείο Παιδείας χρησιμοποιεί τον αυξημένο αριθμό των μαθητών στην τάξη,  μαζί με τις συγχωνεύσεις –καταργήσεις σχολείων, τις καταργήσεις υποστηρικτικών δομών, καθώς και τις προωθούμενες εκπαιδευτικές αλλαγές στα ωρολόγια   προγράμματα, για να δημιουργήσει τεχνητές υπεραριθμίες εκπαιδευτικών και να ωθήσει χιλιάδες  συναδέλφους  μας στη διαθεσιμότητα και την απόλυση».

Οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για αποφάσεις που διαλύουν την εκπαιδευτική διαδικασία και υποβαθμίζουν δραματικά την εκπαίδευση των παιδιών.

Πηγή: ΝΕΤ - alfavita

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02/10/2013 - 10:29