Μητρο-γκολ και 3-0 στο Βέλγιο ο Ολυμπιακός

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Μήτρογλου που έκανε χατ τρικ ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαία νίκη με 3-0 στις Βρυξέλλες επί της Άντερλεχτ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του ChampionsLeagueκαι έκανε βήμα για την κατάληψη της 2ης προνομιούχου θέσης  στον τρίτο όμιλο. Πολλά προβλήματα στην άμυνα και στον χώρο του κέντρου είχε η ομάδα του Μίτσελ ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όμως είχε την τύχη να έχει σε μεγάλα κέφια κάτω από τα δοκάρια τον Ρομπέρτο που ήταν ο ήρωας της βραδιάς για τον Ολυμπιακό, αποκρούοντας ακόμη και πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο.  Ιδανικός εκτελεστής ο Μήτρογλου απέναντι στους φλύαρους Βέλγους που τιμωρήθηκαν από τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με σύστημα 4-2-3-1, αλλά στο ξεκίνημα είχε πολλά προβλήματα στην άμυνα κυρίως από τα αριστερά όπου Πρατ και Μίρκοβιτς έκαναν σχεδόν ό,τι ήθελαν και η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός χρειάστηκε και την βοήθεια της τύχης. Στο 11΄ ο Πρατ μετά από πολύ ωραίο συνδυασμό με τον Μίρκοβιτς μόνος απέναντι από τον πορτιέρο των νταμπλούχων Ελλάδας έστειλε την μπάλα με φάλτσα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της ελληνικής ομάδας.  Νέα «τρικυμία» στην άμυνα του Ολυμπιακού και στο 13΄ ο Μπρούνο από κοντά και πλάγια θέση σουτάρει δυνατά η μπάλα όμως πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Καμίσνκι.

Στο 15΄ τεράστια ευκαιρία είχε η Αντερλεχτ: Σουτ του Νόϊτινγκ  με «εξουδετερωμένο» τον  γκολκίπερ του Ολυμπιακού η μπάλα πέρασε κόντραρε σωτήρια στο πόδι του Μπονγκ και έφυγε κόρνερ , όμως έπειτα  από λανθασμένη απόφαση του διαιτητή υπεδείχθη άουτ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα ως τότε ο Ολυμπιακός ευτύχησε να ανοίξει το σκορ:  Στο 17΄μετά από ωραία προσπάθεια του Σαβιόλα και έξοχη ασίστ στον Μήτρογλου ο επιθετικός των «ερυθρόλευκων» από πολύ κοντά νίκησε τον τερματοφύλακα της Άντερλεχτ (0-1).

Στο 25΄ η Άντερλεχτ κέρδισε πέναλτυ από ανατροπή του Σάμαρη πάνω στον Νόϊτινγκ, όμως ο Μίτροβιτς από τα 11 βήματα  νικήθηκε από τον Ρομπέρτο που έπεσε σωστά στην δεξιά γωνιά και με διπλή προσπάθεια αποσόβησε τον μεγάλο κίνδυνο.

Στo 34΄ νεα μεγάλη ευκαιρία για τους Βέλγους, όταν από έξυπνη γυριστή κεφαλιά του Σουάρες η μπάλα έφτασε προς τον Μίρκοβιτς και την τελευταία στιγμή ο Σιόβας με προβολή πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ προτού προλάβει να «οπλίσει» ο άσσος της Άντερλεχτ. Η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στην Άντερλεχτ: Στο 44΄ από απ΄ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Σουάρες η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του διακριθέντος Ρομπέρτο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άντερλεχτ …συνέχισε το «βιολί» της, να χάνει δηλαδή ευκαιρίες και φυσικά το πλήρωσε με τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου: Λάθος του Ολαϊτάν στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, την μπάλα πήρε ο Ζιλέ που όμως από κοντά δεν πλάσαρε τον Ρομπέρτο και έχασε σπάνια ευκαιρία να ισοφαρίσει για την ομάδα του. Στην αντεπίθεση ο Ολυμπιακός με τον Μήτρογλου έχασε μια καλή ευκαιρία για να κάνει το 0-2, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Καμίνσκι.

Στο 53΄ ο Σουάρες από ιδανική θέση και αφύλακτος μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού σούταρε άστοχα χάνοντας νέα μεγάλη ευκαιρία για την Άντερλεχτ. Το «σφυροκόπημα» της Άντερλεχτ συνεχίστηκε και στο επόμενο λεπτό ο Ρομπέρτο είπε νέο «ΟΧΙ» στους Βέλγους, αυτή τη φορά ο Μίτροβιτς νικήθηκε από τον πορτιέρο των «ευρθρόλευκων».

Στο 56΄  ο Μήτρογλου «ξαναχτύπησε»: Από ωραίο γύρισμα του Εντιγκά, ο διεθνής άσσος στόπαρε όμορφα και με σουτ νίκησε από κοντά τον Καμίνσκι (0-2).

Οι παίκτες της Άντερλεχτ μετά το 0-2 φάνηκε ότι επηρρεάστηκαν σημαντικά και ο Ολυμπιακός, απαλλαγμένος από κάθε άγχος πια, έβγαινε όλο και πιο απειλητικά στην παραπαίουσα άμυνα των Βέλγων, όπως και στην φάση του 72΄: Από ωραία πάσα του Φουστέρ που πέρασε νωρίτερα στην θέση του Ολαϊτάν, ο Μήτρογλου πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και με έξοχο δυνατό σουτ σημάδεψε σωστά στην αριστερή γωνία της Άντερλεχτ δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα του (0-3)!

Διαιτητής: Τομ Χάραλντ

Άντερλεχτ (Φαν Ντεν Μπρομ): Καμίνσκι, Ενσακαλά, Νόϊτινγκ, Κουγιατέ, Κλιέσταν, Ζιλέ, Τιλμάν, Σουάρες, Μπρούνο, Μίτροβιτς, Πρατ (74΄ Ασεμπονγκ)

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μανωλάς, Μπονγκ, Εντιγκά, Σάμαρης, Σιόβας, Βάϊς, Μήτρογλου, Σαβιόλα (66΄ Ντομίνγκεζ, 77΄ Χολέμπας στη θέση του Ντομίνγκεζ),  Ολαϊτάν (57΄ Φουστέρ)

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του 3ου ομίλου

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπενφίκα  3 – 0 (5΄, 30΄ Ιμπραΐμοβιτς, 25΄ Μαρκίνιος)

Άντερλεχτ – Ολυμπιακός  0 – 3 (17, 56΄, 72΄ Μήτρογλου)

Η βαθμολογία

1.Παρί Σ. Ζερμέν       6    7-1

2.Ολυμπιακός           3     4-4

3. Μπενφίκα             3      2-3

4.Άντερλεχτ              0      0-5

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54