Αντιφασιστικό ψήφισμα από το Δήμο Νέας Ιωνίας

Με απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Νέας Ιωνίας, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, το ακόλουθο ψήφισμα, με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας στη συνεδρίασή του στις 30.09.2013, αφού συζήτησε για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα καθώς και τη συνολική οργανωμένη εγκληματική δράση του νεοναζιστικού μορφώματος της «Χρυσής Αυγής» εναντίον εκατοντάδων πολιτών, Ελλήνων ή μεταναστών,αλλά και εναντίον μελών και στελεχών κομμάτων (όπως πρόσφατα έγινε εναντίον του Κ.Κ.Ε. στο Πέραμα), κατέληξε στα παρακάτω:
•         Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την εγκληματική δράση της «Χρυσής Αυγής» ενάντια στους πολίτες και τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για τη ζωή και τα δικαιώματα τους.
•         Καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική –ιδιαίτερα αυτή των τελευταίων χρόνων- (ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση) που βοήθησε στην άνθιση και εξάπλωση φασιστικών ιδεολογιών και πρακτικών που στόχο έχουν την τρομοκράτηση του λαού και το χτύπημα του μαζικού κινήματος των εργαζομένων, των συνδικάτων και της νεολαίας που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της ζωής τους.
•         Καταδικάζουμε την ύποπτη, ανιστόρητη και σκόπιμη θεωρία των δύο άκρων που σκοπό έχει να αποπροσανατολίσει το λαό και τη νεολαία.
•         Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την –έστω και καθυστερημένα- εφαρμογή των νόμων από τις δικαστικές και τις διωκτικές αρχές με τις συλλήψεις της ηγετικής ομάδας της «Χρυσής Αυγής».
•         Απαιτούμε από την κυβέρνηση και την ελληνική δικαιοσύνη την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα καθώς και των ενόχων όλων των εγκληματικών πράξεων που έχουν διαπραχθεί από τη «Χρυσή Αυγή», αλλά και την αποκάλυψη των διασυνδέσεων της ναζιστικής αυτής οργάνωσης με τον κρατικό μηχανισμό, τα σώματα ασφαλείας και το στρατό.
Επειδή πιστεύουμε ότι ο φασισμός δεν είναι μόνο η «Χρυσή Αυγή» (η οποία αποτελεί το πιο ακραίο από τα εργαλεία που χρησιμοποιεί το σύστημα),αλλά ιδεολογία που εκφράζεται στις μέρες μας με την καταστρατήγηση του συντάγματος, τον ευτελισμό του κοινοβουλίου, την απεμπόλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας με την πλήρη υποταγή στις απαιτήσεις της ΤΡΟΪKA, της Ε.Ε. και του ιδιωτικού κεφαλαίου, το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, την πλήρη διάλυση της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας και την καταδίκη του ελληνικού λαού στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, δηλώνουμε ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα για την συντριβή του φασισμού τόσο σαν ιδεολογία όσο και σαν πρακτική.
Τιμώντας και συνεχίζοντας τις παραδόσεις της πόλης μας και του Ιωνιώτικου λαού καλούμε όλους τους πολίτες(εργαζόμενους, άνεργους, μαθητές, εκπαιδευτικούς) σε κοινό αγώνα, με σκοπό να μην επιτρέψουμε τη δράση του φασισμού πουθενά στην πόλη μας.
Η «Χρυσή Αυγή» δεν έχει καμία θέση στην πόλη, στη γειτονιά, στο σχολείο και κυρίως στις συνειδήσεις».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54