Συνελήφθη πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής στις Σέρρες

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο Σιδηρόκαστρο Σερρών ο 51χρονος Νικήτας Σιώης, στέλεχος της Χρυσής Αυγής στις Σέρρες και πρώην βουλευτής του κόμματος. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνικών αθυρμάτων.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καραμπίνα, για την οποία είχε παραβιάσει τις προϋποθέσεις της άδειας, με προσαρμογή εξαρτήματος, κοντάκι με τα εξαρτήματά του, εννέα κροτίδες, μαχαίρι, τέσσερα κυνηγετικά φυσίγγια, 71 βληθείσες βολίδες διαφόρων διαμετρημάτων και οκτώ στυλιάρια.

Ο Ν. Σιώης είχε εκλεγεί βουλευτής, όμως ενάμιση μήνα μετά υπέβαλε παραίτηση και τη θέση του κατάλαβε ο ο πρώτος επιλαχών στη συγκεκριμένη περιφέρεια, Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Ο ίδιος αν και άνεργος τότε είχε επικαλεστεί «φόρτο εργασίας», σύμφωνα όμως με σερραϊκά ΜΜΕ η παραίτησή του είχε ζητηθεί από τον Ν. Μιχαλολιάκο προκειμένου την έδρα να λάβει ο κ.Ματθαιόπουλος, εκ των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, ο οποίος τυγχάνει και σύντροφος της κόρης του Ουρανίας.

Μετά την παραίτησή του διορίστηκε μετακλητός υπάλληλος της βουλής και συγκεκριμένα στα γραφεία της Τ.Ο Σερρών του κόμματος όπου είναι και Γραμματέας.

Όπως έγινε γνωστό, με προφορική εντολή Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος αφού πρώτα ορίστηκε δικάσιμος.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04/10/2013 - 19:03