Προθεσμία έλαβε και ο «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα

Προθεσμία για να απολογηθεί στον Ε' ανακριτή Πειραιά την Παρασκευή 11/10 ζήτησε και έλαβε και ο Τάσος Πανταζής, που θεωρείται ως ο «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, και ο οποίος κατηγορείται μαζί με άλλα τρία μέλη της Χρυσής Αυγής για τη βίαιη επίθεση που δέχθηκαν μέλη του ΚΚΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου με λοστούς και κοντάρια, έξω από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα, στη διάρκεια αφισοκόλλησης τα μεσάνυχτα της 12ης Σεπτεμβρίου.

Ο Πανταζής, όπως και οι άλλοι τρεις, που έλαβαν το πρωί προθεσμία για να απολογηθούν κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Τα θύματα της επίθεσης στο Πέραμα, τα οποία τους αναγνώρισαν, είχαν καταγγείλει στις συμπληρωματικές τους καταθέσεις ότι τα μέλη της ομάδας της Χρυσής Αυγής κρατούσαν ξύλινα ρόπαλα με ειδικά διαμορφωμένες μεταλλικές προεξοχές ικανές να προκαλέσουν θάνατο.


Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, μία από αυτές τις ιδιοκατασκευές εντοπίστηκε, κρυμμένη επιμελώς πίσω από μονάδα κλιματιστικού μηχανήματος, στην είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, το απόγευμα της επόμενης ημέρας και παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04/10/2013 - 19:51