Καταθέσεις φωτιά για τη Χρυσή Αυγή: Υπήρχε εντολή θανάτου για τον Παύλο Φύσσα

Νέες αποκαλύψεις για τη δράση της Χρυσής Αυγής βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. Άλλος ένας μάρτυρας φέρεται να επιβεβαιώνει ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν προσχεδιασμένη, εν γνώσει του αρχηγού της οργάνωσης, ενώ υποστηρίζει ότι οι βουλευτές Αττικής ήταν ενήμεροι για τη δράση των ταγμάτων εφόδου.

Αποκαλυπτικές ήταν οι καταθέσεις των νέων μαρτύρων που έδωσαν στοιχεία σε ανακριτές και εισαγγελείς για τη λειτουργία της Χρυσής Αυγής, αλλά και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στις ομολογίες κατονομάζουν και άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τα ονόματα των οποίων μέχρι τώρα δεν είχαν εμπλακεί στην υπόθεση.

Ο «Μάρτυρας Γ», που κατέθεσε ότι ανήκε στο «σκληρό πυρήνα της οργάνωσης καθώς είχε υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις», φέρεται να δήλωσε ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν «αποφασισμένη» και με την έγκριση του αρχηγού του κόμματος . «Ξέρω ότι ο Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά…» αναφέρει στην κατάθεσή του και προσθέτει «υπήρχε κεντρική εντολή από τον Λαγό να τον “φάνε”. Αυτό ήταν εν γνώσει του Κασιδιάρη και είχε την έγκριση του Μιχαλολιάκου».

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας ανέφερε ότι μπήκε στο «πρόγραμμα Κένταυρος» της Χρυσής Αυγής το 2006 και εκπαιδεύτηκε υπό τις εντολές του βουλευτή Γιώργου Γερμενή, τον οποίο χαρακτήρισε «επιχειρησιακό εκπαιδευτή». Κατέθεσε μάλιστα πως ο Γερμενής τον έμαθε να σκοτώνει!
Ο μάρτυρας εξήγησε πως μετά την απόλυσή του από τις ένοπλες δυνάμεις το 2010, «μπήκε στον σκληρό πυρήνα της, τον οποίο αποτελούσαν 300 με 400 άτομα».
Ταυτόχρονα κατονόμασε ως «εκπαιδευτή» και τον προφυλακισμένο «πυρηνάρχη» της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας Γιώργο Πατέλη.
 

Σε ό,τι αφορά τον αρχηγό και τον υπαρχηγό της Χ.Α. φέρεται να είπε ότι «Παππάς και Μιχαλολιάκος μας προέτρεπαν να είμαστε βίαιοι, να εξοντώσουμε τους εχθρούς μας και να μη φοβόμαστε κανέναν. Άλλωστε τίποτα δεν μπορούσε να γίνει εν αγνοία του Αρχηγού και χωρίς την άδειά του.
Όλες οι εντολές Πατέλη προς εμάς, ήταν στην πραγματικότητα εντολές του Λαγού προς τον Πατέλη, ο οποίος είχε πάρει εντολή από τον Ηλία Κασιδιάρη».

Οι «δοκιμασίες», δηλαδή η εκπαίδευση, γίνονταν σε σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι, ενώ η οργάνωση διατηρούσε σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο οπλισμό όπως κοντάρια και ασπίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο «Μάρτυρας Γ» αναφέρθηκε, ενώπιον του ανακριτή, στην τακτική που εφάρμοζαν τα «Τάγματα Εφόδου» για την οποία είπε ότι έμοιαζε με εκείνη των ΜΑΤ.

«Σκοτώστε τους μετανάστες!»

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των μεταναστών από τη Χρυσή Αυγή, ο «Μάρτυρας Γ» φέρεται να έχει καταθέσει ότι ο «ταξίαρχος», όπως αποκαλούσαν, τον Χρήστο Παππά, τους προέτρεπε κατά τις επισκέψεις του στα γραφεία της οργάνωσης, με τα εξής λόγια: «…σκοτώστε τους, σφάξτε τους, σπάστε τους τα κεφάλια και μη χαμπαριάζετε. Για ό,τι συμβεί είμαστε εμείς εδώ».

Όλες οι επιθέσεις προς τους μετανάστες δεν είχαν απλά σκοπό εκφοβιστικό αλλά δολοφονικό, κατάθεσε.
«Πετάγαμε αναμμένα καπνογόνα στο κρεβάτι τους την ώρα που κοιμόντουσαν, με κίνδυνο να σκοτωθούν, να τραυματιστούν βαριά ή να προκληθεί πυρκαγιά» δήλωσε.

Σε πολλές περιπτώσεις μας υποδείκνυαν σπίτια μεταναστών και μας έλεγαν να εκσφενδονίσουμε από ασφαλή απόσταση ναυτικές φωτοβολίδες, γνωρίζοντας ότι από απόσταση 400 μέτρων φεύγουν ευθύβολα».

Όπως κατάθεσε το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής, όλοι οι βουλευτές του Νομού Αττικής γνώριζαν τι συμβαίνει.
Μάλιστα φέρεται να υποστήριξε ότι είναι σε θέση να γνωρίζει ότι είχε δοθεί εντολή από τον ίδιο τον Νίκο Μιχαλολιάκο «να “καθαρίσουν”, όπου βρουν, δύο πρώην μεγαλοστελέχη της Χρυσής Αυγής» τον Περίανδρο και τον Λοχαγό Π.

Σχετική είδηση: Μαρτυρία-σοκ για την εκπαίδευση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54