Στουρνάρας: Ξέρω πώς είναι να ζεις με 500 Ευρώ (video)

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ξεκαθαρίζοντας ότι νέο δάνειο δεν σημαίνει απαραίτητα και νέο μνημόνιο, εμφανίσθηκε χθες ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο Star. «Μακάρι να πάμε σε μνημόνιο 50 ετών, γιατί το χρέος μας σε 50 χρόνια θα έχει μειωθεί πολύ», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών υποστηρίζοντας ότι «σιγά - σιγά περνάμε σε ρυθμούς ανάπτυξης» και ότι «όλα δείχνουν βελτίωση». Στην ίδια συνέντευξη και σε πιο προσωπικό τόνο, ανέφερε ότι γνωρίζει πολύ καλά «πως είναι να ζεις με 500 ευρώ το μήνα». «Υπάρχουν άνθρωποι στο οικογενειακό μου περιβάλλον που ζουν με πολύ λίγα λεφτά. Η μητέρα μου, ο πεθερός μου, η πεθερά μου... Ξέρω πάρα πολύ καλά τι σημαίνει να ζεις με 500 ευρώ το μήνα...» είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Ο υπουργός Οικονομικών, αναφέρθηκε και στο ζήτημα των αυτοκτονιών στην Ελλάδα, παρατηρώντας ότι πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα, το οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κρίση.

Ωστόσο όπως πρόσθεσε, δεν υπάρχει άλλη λύση από την πολιτική που ακολουθείται σήμερα.

Ο Γιάννης Στουρνάρας υποστήριξε ακόμα ότι η ανταγωνιστικότητα στη χώρα έχει βελτιωθεί κατά 25% λόγω της αύξησης των εξαγωγών και επεσήμανε ότι η τρόικα θα φύγει από τη χώρα όταν «μπορέσουμε να σταθούμε μόνοι μας και μόνιμα στις αγορές».

Πρόσθεσε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει πει αρκετά «όχι » στην τρόικα.

Πηγή: Ναυτεμπορική - ΤΑ ΝΕΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54

Πολυμέσα