«Δεν θα πουλήσουμε πετρέλαιο θέρμανσης» απειλούν οι πρατηριούχοι

Ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιείται σήμερα υπό τον Γιάννη Στουρνάρα για το πετρέλαιο θέρμανσης και τους δικαιούχους του επιδόματος την ώρα που οι βενζινοπώλες προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται να αγοράσουν  και ακολούθως φυσικά να διαθέσουν στην αγορά πετρέλαιο θέρμανσης. «Δε θα αγοράσουμε και δε θα πουλήσουμε πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι να βρεθεί λύση», είπε στην ΕΡΑ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Μιχάλης Κιούσης σημειώνοντας ότι ακολοθούνται οι ίδιες λανθασμένες πολιτικές όπως και πέρσι με αποτέλεσμα απώλειες εσόδων για το κράτος ύψους 270 εκατομμυρίων Ευρώ.

 

 

 


 

Την επόμενη βδομάδα στη Βουλή η συζήτηση επί της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας επίσης στην ΕΡΑ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο επίπεδο του Μαρτίου του 2011,δηλαδή στα 0,21 ευρώ στα 1000 λίτρα.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να διαμορφωθεί στα 0,90 ευρώ το λίτρο από το 1,30 που είναι σήμερα, αρκεί η κυβέρνηση να υιοθετήσει τη σχετική τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ που θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην ολομέλεια της Βουλής.
 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08/10/2013 - 14:48