Προσλήψεις μέσω ... ΟΑΕΔ στα σχολεία!

Η πρώτη ενέργεια ιδιωτικοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης, είναι πλέον γεγονός, προκαλώντας ισχυρό κλονισμό στην εκπαιδευτικοί κοινότητα! 

Εκπαιδευτικοί, ως ανειδίκευτοι εργάτες του ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να προσληφθούν μέσα από ... πρόγραμμα ανέργων του ΟΑΕΔ, για να δουλέψουν στα σχολεία, καλύπτοντας κενά. Μάλιστα πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του ο γνωστός συνδικαλιστής και τέως αιρετός στο ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης Ζαχαρίας Καψαλάκης κάνουν λόγο για 32 νηπιαγωγούς που θα προσληφθούν με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ σε νηπιαγωγεία του νομού Ηρακλείου. Πρόκειται για ...7μηνες περίπου συμβάσεις έργου, με μισθό χαρτζιλίκι της τάξεως των 450 ευρώ, σαν αυτές δηλαδή που υλοποιούν οι Δήμοι στο πλαίσιο της κοινωφελούς εργασίας.

Γλαφυρή η δήλωση του κ. Καψαλάκη στο Irakliolive: «Μας μετατρέπουν σε ιδιωτικούς υπαλλήλους, ανειδίκευτους εργάτες τύπου stage. Φοβάμαι ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα σχολεία θα ανήκουν στην ευθύνη των Δήμων και οι δάσκαλοι θα μετατραπούμε σε δημοδιδασκάλους».

Όπως εξήγησε ακόμη ο κ. Καψαλάκης, «θα φτάσουμε σε ένα σημείο όπου δύο νηπιαγωγοί, με τις ίδιες σπουδές και τα ίδια ωράρια, θα υπηρετούν στο ίδιο σχολείο, αλλά θα αμείβονται εντελώς διαφορετικά. Η εκπαίδευση μετατρέπεται σε ευκαιριακή εργασία, με μισθούς πείνας. Αυτό μας δείχνει ότι του χρόνου θα πάμε όλοι για πρόσληψη στον ΟΑΕΔ».

Πηγή .alfavita.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10/10/2013 - 16:22