Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι κάτοικοι των μικρών νησιών μας, με την πληροφορία πως το  κλείσιμο 22 αεροδρομίων της χώρας εισηγείται προς την ελληνική κυβέρνηση η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa και οι Γερμανοί σύμβουλοι του δημοσίου.
Η εισήγηση, επανέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από την τρόικα μερικούς μήνες μετά την απόρριψη της από το αρμόδιο υπουργείο. Συγκεκριμένα η πρόταση αφορά στο κλείσιμο αερολιμένων που εξυπηρετούν απομακρυσμένα νησιά αλλά και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και αφορά μεταξύ άλλων στα αεροδρόμια : Λέρου Καλύμνου,  Καρπάθου, Αστυπάλαιας, Καστελόριζου και Κάσου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επαναφορά της συγκεκριμένης πρότασης συναντάει ήδη ισχυρές αντιστάσεις, καθώς το κλείσιμο αυτών των αεροδρομίων θα απέκλειε χιλιάδες πολίτες που ζουν στα νησιά της λεγόμενης άγονης γραμμής, ενώ θα τορπιλίσει οποιαδήποτε προσπάθεια τουριστικής ανάπτυξης.

 

 

------Την ίδια ώρα για το θέμα επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη, επικαλούμενη και τις  καταγγελίες του Πρόεδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) για την πρόταση περί κλεισίματος έξι αεροδρομίων στα Δωδεκάνησα.
Στην επίκαιρη ερώτηση της η Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά να πληροφορηθεί αν όντως έχει κατατεθεί τέτοια πρόταση, ποια ήταν η αντίδραση του Υπουργείου και αν αυτή η πρόταση έχει σχέση με τις πιέσεις που ασκούνται από τους δανειστές για την πώληση της διαχείρισης των υπερπτήσεων, δηλαδή των εναέριων χώρων της Ελλάδας, για τους οποίους οι ξένες αεροπορικές εταιρείες πληρώνουν διόδια διέλευσης ύψους 160 εκατ. ευρώ κατ’ έτος.

 

-------Παραμένει ως έχει η Ρόδος, στις αλλαγές που προβλέπονται στον Καλλικράτη. Συγκεκριμένα, σχέδιο νόμου του ΥΠΕΣ, το οποίο έφτασε προς διαβούλευση στα αρμόδια όργανα των ΟΤΑ δίνει τη δυνατότητα να ανακαθορίζονται τα όρια τοπικών κοινοτήτων δήμων άνω των 100.000 κατοίκων μετά από σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως έγινε γνωστό «οι αλλαγές επηρεάζουν και νησιωτικούς δήμους, όπου με τον Καλλικράτη εφαρμόστηκε η αρχή «ένα νησί, ένας δήμος».
Όπως γράφει το σημερινό «Έθνος» στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι η δημιουργία περισσότερων του ενός ΟΤΑ σε νησιά προτείνεται λόγω των μεγάλων αποστάσεων και των αναγκών που δεν αντιμετωπίζονται επαρκώς.

Κύκλοι από το χώρο των ΟΤΑ εκφράζουν προβληματισμούς καθώς έγινε επιλογή συγκεκριμένων νησιών. Τα δημοσιεύματα συγκλίνουν στην πληροφορία πως η Ρόδος παραμένει ως έχει.
Αντιδράσεις ενδέχεται να υπάρξουν και σε πολιτικό επίπεδο, όπως σημειώνουν «Τα Νέα», δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ είχε θεσμοθετήσει τον «Καλλικράτη

 

-----Ενώ συζητείται η συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για συνεργασία στις εκλογές για τις Περιφέρειες σε διάφορες περιοχές της χώρας, όσον αφορά σε τοπικό επίπεδο  τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά. Ο Περιφερειάρχης της ΝΔ και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής κ.Νίκος  Μπακογιάννης αναφερόμενος στα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με την κοινή στήριξη στην υποψηφιότητα του κ.Γιάννη  Μαχαιρίδη από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ δήλωσε  ότι η Νέα Δημοκρατία από ότι γνωρίζει δεν θα τον  στηρίξει για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διότι θα έχει δικό της υποψήφιο.

 Ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου της Ν.Δ. κ Τάκης Μιχαήλου δήλωσε μεταξύ άλλων πως «η ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου δεν προτίθεται να ασχοληθεί περαιτέρω με πρόσωπα που αυτοπροβάλλονται μέσω διαρροών στα ΜΜΕ ως «εκλεκτοί»  προσπαθώντας να δημιουργήσουν «δήθεν» τετελεσμένα σε επίπεδο εντυπώσεων.  Τόσο ο ίδιος όσο και η ΝΟ.Δ.Ε έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να  στηριχθούν πρόσωπα που έχουν συνδέσει την πολιτική τους πορεία με τις χαμένες ευκαιρίες και την διαχρονική οπισθοδρόμηση της Δωδεκανήσου.  Ειδικότερα δε, πρόσωπα που μετά από δεκαετίες παρουσίας τους  έχουν κουράσει και πλέον έχουν  κριθεί στην συνείδηση του κόσμου, είναι δεδομένο ότι δεν μπορούν να εκφράσουν τα οράματα και τις αγωνίες των συμπολιτών μας. Σε ότι αφορά την πιθανότητα συνεργασίας με άλλους πολιτικούς χώρους δεν έχουμε καμία σχετική πληροφόρηση που να επιβεβαιώνει αυτό το ενδεχόμενο.
Πάντως η ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ κομματικών φορέων και  παρατάξεων σε επίπεδο προγραμματικών συγκλίσεων και πολιτικών είναι μία εξέλιξη που σίγουρα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Σε κάθε περίπτωση, τα πρόσωπα που θα κληθούν να αναλάβουν στο μέλλον το φορτίο της αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι άφθαρτα,  αποτελεσματικά, απαλλαγμένα από παλαιοκομματικές νοοτροπίες.
Οι υγιείς κοινωνικές και οικονομικές δυνάμεις, τόσο μέσα από καταξιωμένα αλλά και νέα πρόσωπα οφείλουν να δώσουν το παρόν και την διέξοδο στους συμπολίτες μας.
Εμείς ως τοπική Νέα Δημοκρατία ενθαρρύνουμε αυτή την εξέλιξη προκειμένου η ίδια η κοινωνία να δώσει λύσεις και απαντήσεις στα φλέγοντα ζητήματα και τις σύγχρονες προκλήσεις. Σε αυτό τον άξονα κινούνται και οι επιτυχημένες προσπάθειες του νέου Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας κ Παπαμιμίκου για την οργανωτική αναδιάρθρωση της παράταξης. 

Στόχος των σύγχρονων κομμάτων είναι να αφουγκράζονται την κοινωνία μέσω των τοπικών οργανώσεων και για το λόγο αυτό η επιλογή των προσώπων δεν μπορεί και δεν πρόκειται να γίνει ερήμην των μελών μας. Κατά συνέπεια η ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου και τα σημερινά της μέλη, από όποιο μετερίζι και αν κληθούν στο μέλλον, μετά τις εσωκομματικές εκλογές, δεν πρόκειται να στηρίξουν επιλογές που δεν θα είναι αποδεκτές από την τοπική κοινωνία» καταλήγει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Μιχαήλου.


-----Παράσταση Διαμαρτυρίας έκαναν το μεσημέρι οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων όλων των νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της Ρόδου, στα Γραφεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (κτίριο εφορίας στο Ζέφυρο, 4ος όροφος). Οι γονείς μεταξύ άλλων  ζητούν να μην εφαρμοστεί ο νόμος για το «νέο Λύκειο», και την άμεση λειτουργία όλων των ολοήμερων σχολείων με μόνιμο δάσκαλο έτσι ώστε να διασφαλιστεί ο παιδαγωγικός τους ρόλος και η λειτουργία τους και τις επόμενες χρονιές.

-----«Επιτέλους, ο νυν βουλευτής της Ν.Δ. και ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να πουν την αλήθεια στους Δωδεκανήσιους, διαφορετικά, να αποφασίσει η ΝΟΔΕ και να πει σε όλους εμάς ποιος από τους δύο κυρίους είναι ψεύτης», δήλωσε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μίκα Ιατρίδη αναφερόμενη στις δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. Βασίλη Υψηλάντη σχετικά με την 14η περιφέρεια.

Ο κ. Υψηλάντης, συνεχίζει η κα Ιατρίδη,  που επιμένει ότι για τη δημιουργία 14ης Περιφέρειας λόγο έχει η βούληση των Δωδεκανήσιων ή ο κ. Παππάς, που λέει ότι η Τρόικα αρνήθηκε τη δημιουργία της;
Όπως και να έχει, το αποτέλεσμα μετράει. Και τα αποτελέσματα της πολιτικής της συγκυβέρνησης και των δανειστών μας, τα ζούμε καθημερινά οι νησιώτες. Είναι πραγματικά κρίμα, δύο άνθρωποι, που τιμήθηκαν με την ψήφο των συμπολιτών μας, να προσπαθούν να «αδειάσει» ο ένας τον άλλο, και τελικά το μόνο που καταφέρνουν είναι να «αδειάζουν» τα Δωδεκάνησα».
Στις δηλώσεις αυτές της κας Ιατρίδη απάντησε ο κ. Υψηλάντης υπογραμμίζοντας: «Η νυν βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στα Δωδεκάνησα, αρκείται, μέχρι σήμερα, σε μια στείρα και ανούσια, ακραία και βίαιη λεκτικά αντιπολίτευση που τίποτα δεν έχει προσφέρει στα Δωδεκάνησα και τη χώρα. Βολεμένη και εκ του ασφαλούς, σε πολλά σημεία με τρόπο υβριστικό, εκμεταλλεύεται τις τεράστιες πράγματι δυσκολίες που περνά η χώρα μας και ο τόπος μας. Αλλά και ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ουδέποτε στήριξε ενεργά το αίτημα της Δωδεκανήσου για τη διοικητική της αυτοτέλεια, αρκούμενη σε μια και μόνο εθιμοτυπική επίσκεψη, μετά πολλών επικοινωνιακών χαμόγελων και φωτογραφιών,  με  τότε  Υπουργό Εσωτερικών  κ.  Γιάννη Ραγκούση. Προσωπικά θα συνεχίσω  να πολεμώ για ιδέες που εγώ ενέπνευσα στους Δωδεκανήσιους και να δίνω λύσεις. Εκείνη θα παραμείνει μια ζωή να ψάχνει,  από την βολική, κατά τα άλλα, ελάσσονα αντιπολίτευση, να ανακαλύψει ποιοί μαλώνουν σε ξένους αχυρώνες. Είναι για αυτήν πλέον τρόπος ζωής.»

 

------Ερώτηση προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού, Οικονομικών, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κατέθεσαν επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους και ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Δημήτρης Γάκης, με θέμα το μεγάλο πρόβλημα που αφορά στους «αθλητικούς χώρους οι οποίοι δεν διαθέτουν άδεια λειτουργίας».
Ιδιαίτερα στην περιοχή μας, αναρίθμητα είναι τα ημιτελή αθλητικά έργα πνοής για την τοπική κοινωνία, τα οποία είτε έχουν ουσιαστικά ακυρωθεί (όπως το κολυμβητήριο στην Ιαλυσό) είτε έχουν βαλτώσει (όπως το κλειστό γυμναστήριο Καλυθιών), ενώ ακόμα και αθλητικές εγκαταστάσεις όπως το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Καλλιπάτειρα» της πόλης της Ρόδου, στις οποίες καθημερινά αθλούνται εκατοντάδες συμπολίτες μας, παρακμάζουν από τη μηδενική ουσιαστικά συντήρηση λόγω έλλειψης κονδυλίων.
Τα δεδομένα αυτά, όπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να βρεθεί άμεσα οριστική λύση για την ασφαλή και προσβάσιμη άθληση.

 

-----Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή την τραγωδία στη Λαμπεντούζα της Ιταλίας με το θάνατο 250 λαθρομεταναστών και τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για το μεταναστευτικό, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο θλιβερός απολογισμός των 250 νεκρών λαθρομεταναστών, που πνίγηκαν στη Λαμπεντούζα της Ιταλίας, φαίνεται ότι αφύπνισε την Κομισιόν. Κάποιοι όμως, το εξέλαβαν ως ευκαιρία για να κουνήσουν και πάλι το δάχτυλο στην Ελλάδα. Οι δηλώσεις του κ. Φρανσουά Κοπέ, αν αποδόθηκαν σωστά, είναι ατυχέστατες. Η Ευρώπη πρέπει να συνειδητοποιήσει το βάρος που σηκώνει η Ελλάδα, ένα βάρος που σηκώνουν και άλλες χώρες του Νότου, όπως η Ιταλία. Αυτό το βάρος, πρέπει πλέον να κατανέμεται αναλογικά. Να υπάρξει έμπρακτη και ουσιαστική αλληλεγγύη» τονίζει ο κ. Κόνσολας.

 

-----Χωρίς καθηγητές, βασικούς για τις πανελλήνιες εξετάσεις, παραμένει το  Λύκειο Καστελόριζου, ένα μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Μεγίστης Νικόλαος Ασβέστης ζήτησε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ανακοινώνοντας πως από σήμερα οι γονείς των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου ξεκινούν κατάληψη του σχολείου προς ένδειξη διαμαρτυρίας. «Τα παιδιά αυτά με τις οικογένειές τους είναι αυτοί που κρατάνε τον τόπο ελληνικό και δίνουν ζωή στο νησί μας. Εάν κάθε οικογένεια αναγκαστεί να φύγει λόγω των προβλημάτων αυτών το νησί θα ερημώσει», τονίζει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγίστης κ. Ασβέστης στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό.

 

----Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη τροποποιήθηκαν οι Αποφάσεις Ένταξης δύο σημαντικών έργων του τομέα πολιτισμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013, με αύξηση του προϋπολογισμού τους. Πρόκειται για τη διαμόρφωση και ανάδειξη του ιερού Ερεθιμίου Απόλλωνος στο Θεολόγο Ρόδου» (827 χιλ. ευρώ) και του αρχαίου οχυρού στη θέση Καστράκι ν. Αγαθονησίου» (605 χιλ. ευρώ).

 

----Σήμερα στη 01.30 τα ξημερώματα στη Μεγίστη Δωδεκανήσου, συνελήφθησαν (4) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, γιατί δεν έφεραν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα εισόδου και παραμονής στη χώρα. Από την έρευνα προέκυψε ότι, έφτασαν κολυμπώντας από τα τουρκικά παράλια, σε ερημική ακτή της Νήσου.

 

-----Την αποδοκιμασία των εγκληματικών μεθόδων και πρακτικών της Χρυσής Αυγής εκφράζει σε ψήφισμα, που εγκρίθηκε ομόφωνα στη τελευταία του συνεδρίαση , το δημοτικό συμβούλιο Κω. Παράλληλα ζητά από τη δημοκρατική κοινωνία της Κω να αντισταθεί ενωμένα, αλληλέγγυα με ψυχραιμία και σθένος στη προσπάθεια εκμετάλλευσης των προβλημάτων που επέφερε η οικονομική κρίση στη χώρα και στη Κω, υπογραμμίζοντας ότι «στον τόπο που γεννήθηκε η δημοκρατία, οι έκνομες τακτικές του μορφώματος της Χ.Α δεν έχουν καμία θέση με τα δημοκρατικά ιδεώδη της κοινωνίας μας». Τέλος ζητά από τη πολιτεία να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε η οργάνωση να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για τις εγκληματικές της πράξεις.

 

Υπό επιτήρηση από την Β’ Αστυνομική Διεύθυνση, είναι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ζηπάρι της Κω, τα οποία παραμένουν κλειστά από την ημέρα των συλλήψεων των μελών της εγκληματικής οργάνωσης στην Αθήνα. Ένα περιπολικό της Αστυνομίας περνά κατά διαστήματα από τη περιοχή , ενώ κατέβηκαν οι δυο σημαίες της οργάνωσης με τα ναζιστικά σύμβολα που ήταν αναρτημένες πάνω από το κτίριο.

 

----Την μεθεπόμενη εβδομάδα ( 21Οκτώβρη) θα τοποθετηθεί σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΑ, το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό στα ΚΕΔΔΥ της περιοχής μας, καθώς μόλις χθες συγκροτήθηκε σε σώμα το αρμόδιο περιφερειακό συμβούλιο ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και αναρτήθηκαν οι πρώτοι προσωρινοί πίνακες εκπαιδευτικών. Ακολουθεί η επταήμερη περίοδος ενστάσεων και αμέσως μετά δημοσιοποιούνται οι τελικοί πίνακες. Εκατό αιτήσεις ενδιαφερομένων για όλο το Ν. Αιγαίο ( Δωδεκάνησα Κυκλάδες ) έχουν κατατεθεί , μεταξύ αυτών ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές , εργοθεραπευτές. Ο υπεύθυνος του ΚΕΔΔΥ της Κω, το οποίο δε παρέχει μόνο γνωματεύσεις αλλά και υποστήριξη, . Βησσαρίων Ζωίδης έχει ζητήσει δυο ψυχολόγους, δυο κοινωνικούς λειτουργούς ένα λογοθεραπευτή και έναν εκπαιδευτικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο τη περυσινή χρονιά υποστηρίχθηκαν 181 παιδιά ενώ εφέτος και μέχρι στιγμής 100 είναι οι αιτήσεις. Ο αριθμός των εκπαιδευτικών θα εξαρτηθεί από τα διατιθέμενα κονδύλια του ΕΣΠΑ από το Υπουργείο ,για το Ν. Αιγαίο είναι 70.000 ευρώ.

 

Αύριο στις 10 το πρωί είναι προγραμματισμένη συνάντηση στο ΚΕΔΔΥ της Κω του υπευθύνου του Κέντρου με τους δασκάλους των τμημάτων ένταξης όλων των σχολείων της Κω για οργάνωση της συνεργασίας τους.

 

Κάλεσμα προς όλους τους Κώους και Δωδεκανήσιους να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, η οποία εγκρίθηκε από την επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς, απηύθυναν χθες βράδυ από την αίθουσα του ΕΒΕΔ στην Κω, τα στελέχη της Τράπεζας κ. Φρόνας και Μαγγαφάς..Παρουσία τοπικών παραγόντων και συνεταίρων της Τράπεζας Δωδεκανήσου ο Πρόεδρος και ο Δ/ντής αντίστοιχα τόνισαν τη σπουδαιότητα της ύπαρξης μιας τοπικής Τράπεζας σημειώνοντας ότι αυτή η αύξηση θα εξασφαλίσει δίχως άλλο τη μελλοντική βιωσιμότητα της. Αξίζει να σημειωθεί οτι η Τράπεζα, μόνο στην αγορά της Κω, έχει χορηγήσει πάνω από 1800 δάνεια, αξίας 60 εκατ. ευρώ.

 

------Πολιτισμός, δικαίωμα του λαού και όχι εμπόρευμα! Αυτός είναι ο τίτλος εκδήλωσης που πραγματοποιεί το  ΚΚΕ την Κυριακή 13 Οκτώβρη 7.00 μμ στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.

«Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, κάνουν εδώ και καιρό προσπάθεια, να αναπτύξουν τομείς του πολιτισμού, τους οποίους ηθελημένα, οι πλουτοκράτες κρύβουν και κρατάνε μακριά το λαό και την νεολαία» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας πως: «Οι κοινωνικές συνθήκες που βιώνει ο λαός και η νεολαία επηρεάζουν την ουσία του πολιτισμού. Άρα η λύση είναι να παλέψει ο καθένας από το δικό του μετερίζι ώστε να αλλάξει αυτόν τον κόσμο που γεννά τόσα προβλήματα για τις λαϊκές οικογένειες και μετατρέπει δικαιώματα του λαού, όπως ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός, η Παιδεία, η Υγεία σε ακριβοπληρωμένα και ανούσια εμπορεύματα.

Θα συμμετέχουν:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΙΑΚΩΝ ΡΟΔΟΥ "Ο ΓΛΑΥΚΟΣ"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΚΗΤΩΝ  "Ο ΜΥΡΤΟΣ"

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΡΟΥ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

& ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ "ΤΟ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ"

 

----Η  ΕΡΑ Ρόδου επανήλθε στο διαδίκτυο. Ετσι μπορείτε να μας ακούτε και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: erarodoy.blogspot.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54