Συλλήψεις μαθητών στην Ηγουμενίτσα μετά από μήνυση του διευθυντή

Νέες διώξεις μαθητών μετά τις πρωτοφανείς ποινές φυλάκισης που επιβλήθηκαν σε μαθητές της Λαμίας που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου. Κατηγορούνται για φθορές στο υπό κατάληψη σχολείο τους,μετά από μήνυση του διευθυντή.

Δέκα  μαθητές του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας το οποίο τελεί υπό κατάληψη, συνελήφθησαν σήμερα Τετάρτη 16/10, εντός του προαυλίου χώρου του σχολείου, μετά από μήνυση που κατέθεσαν στο Αστυνομικό τμήμα Ηγουμενίτσας, οι Διευθυντές του ΕΠΑΛ αλλά και του ΙΕΚ τα οποία συστεγάζονται.

Τη Τρίτη 15/10 το απόγευμα, σύμφωνα με το «epirusgate» κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από τους δύο Διευθυντές για διακεκριμένες φθορές και μετά από εντολή του Εισαγγελέα Θεσπρωτίας, σήμερα Τετάρτη 16/10, αστυνομική δύναμη, παρουσία των διευθυντών, έκοψαν την αλυσίδα με την οποία ήταν κλεισμένη η είσοδος του σχολείου και συνέλαβαν και τους 10 μαθητές που εντόπισαν μέσα σε αυτό.

Όπως ανέφερε στο «left.gr» o πρόεδρος της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, Π. Καραπάνος, οι 10 μαθητές αφέθηκαν ελέυθεροι μετά και την παρέμβαση του ίδιου καθώς και των προέδρων των Δασκάλων και του Εργατικού Κέντρου Ηγουμενίτσας. Αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία και να οριστεί τακτική δικάσιμος.

 

Πηγές: epirusgate.blogspot.gr, left.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54