Σούπερ Λίγκα: Το πανόραμα του Σαββάτου-8η αγωνιστική

Ξέσπασε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός που σε διάστημα 20 λεπτών πέτυχε τέσσερα γκολ και νίκησε στα Χανιά τον Πλατανιά που είχε προηγηθεί στο σκορ (1-4). Στη Τούμπα ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος του Αστέρα Τρίπολης και νίκησε δίκαια με 2-0, ενώ στο Περιστέρι ο Ατρόμητος πέτυχε άνετη νίκη με 3-0 επί του Λεβαδειακού. 

Αναλυτικά:

Ατρόμητος-Λεβαδειακός 3-0

Άνετη νίκη με 3-0 σε βάρος του Λεβαδειακού πέτυχε ο Ατρόμητος στο Περιστέρι στην αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα. Τα τέρματα των γηπεδούχων πέτυχαν οι Ιγκλέσιας 12’, Λαζαρίδης 14’ και Ναπολεόνι 76’ όμως μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ούμπιντες που μοίρασε τις ασίστ στα τρία γκολ.

Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχτηκε το πρώτο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να κάνουν ότι ήθελαν και να «κλειδώνουν» τη νίκη από πολύ νωρίς. Μόλις στο 12ο λεπτό από εκτέλεση κόρνερ του Ούμπιντες ο Ιγκλέσιας άνοιξε το σκορ (1-0) και δύο λεπτά αργότερα (14’) πάλι από κόρνερ του Ούμπιντες ο Λαζαρίδης διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων (2-0).

Ο Αργεντινός ήταν όλα τα λεφτά, έφερε σε θέση βολής τους Καραγκούνη (28’) και Ναπολεόνι (32’) με τους παίχτες του Ατρόμητου να χάνουν τα τετ α τετ, ενώ ο Ναπολεόνι έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 36’ να ανεβάσει περισσότερο το δείκτη του σκορ.

Στο δεύτερο μισό η εικόνα άλλαξε, ο Λεβαδειακός ανέβηκε ζητώντας το γκολ και απείλησε με τους Λαμπρόπουλο (49’) και Μάντζιο (57’, 64’). Οι γηπεδούχοι αν και έριξαν τον ρυθμό τους, ωστόσο είχαν νέες ευκαιρίες για τρίτο γκολ με τους Ούμπιντες (60’), Ναπολεόνι (66’) και τον Καραγκούνη στο 68’.

Ο Μάντζιος βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 75’, όμως στο επόμενο λεπτό (76’) ο Ατρόμητος σφράγισε τη νίκη του με το τέρμα του Ναπολεόνι (3-0) που έφερε και αυτό τη σφραγίδα του Ούμπιντες. Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους αν ευστοχούσαν οι Δημούτσος (87’) και Ιγκλέσιας (89’).

Κίτρινες: 56' Λαζαρίδης - 37' Κάντζι, 57' Κονέ

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)

Ατρόμητος: Σηφάκης, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Καραγκούνης (77' Πίτου Γκαρσία), Ούμπιντες (84' Καραμάνος), Παπαδόπουλος (70' Μπρίτο), Ναπολεόνι.

Λεβαδειακός: Πζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Λυκογιάννης (66' Νικολακάκης), Μάγκας, Μανόλο, Λαμπρόπουλος, Κονέ, Ορτέγκα (46' Μπούστο), Κάντζι (81' Βασιλείου), Ροτζέριο, Μάντζιος.

 

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0

Με δύο τέρματα του Μιγκέλ Βιτόρ (40’, 57’) ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης στη Τούμπα με 2-0. Οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι με τον Κατσουράνη στο 51’.

Καλύτερος ήταν ο ΠΑΟΚ όπου δεν συνάντησε ιδιαίτερη δυσκολία να κάμψει την αντίσταση του Αστέρα, ενώ έχει και παράπονα για την διαιτησία του Ιωαννίδη.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς έγινε στο 16’ με τον Αθανασιάδη να απειλεί, όμως στο 20΄οι Αρκάδες είχαν τη δική τους ευκαιρία με τον Ουρτάδο. Στο 21’ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήηκαν για πέναλτι που δεν δόθηκε στο μαρκάρισμα του Λαζάρ από τον Κουρμπέλη. Στο 35’ ο διαιτητής Ιωαννίδης είδε φάουλ στη προσπάθεια του Σαλπιγγίδη στον Πιπίνη  και το γκολ του Κατσουράνη δεν μέτρησε.

Στο 37’ ο Ερνάντεζ απομάκρυνε με τα πόδια προ του Αθανασιάδη και στο 40’ ο ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα με τον Βίκτορ. Ο Στοχ εκτέλεσε κόρνερ και ο Πορτογάλος με κεφαλιά έγραψε το 1-0.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Αστέρας ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κίτσιου στον Πιπίνη αλλά ο Ιωαννίδης έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Στο 51΄η γυριστή κεφαλιά του Κατσουράνη βρήκε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και στο 57’ ο ΠΑΟΚ «κλείδωσε» τη νίκη με το δεύτερο τέρμα του Βίκτορ. Ο Λίνο εκτέλεσε φάουλ, ο Βίκτορ ξεχάστηκε από την άμυνα και με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-0.

Ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει μετά το 60’ και στο 64’ έφτασε κοντά στο γκολ με το μονοκόμματο σουτ του Κάφα. Στο 67’ ο Ουσέρο σούταρε πάνω στον Χακόμπο και στη κόντρα ο Αθανασιάδης βρέθηκε κοντά σε τρίτο γκολ. Στο 76’ ο Χακόμπο με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ τη κεφαλιά του Μπαράλες και στις καθυστερήσεις πάλι ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε τράβηγμα του Νέτσιντ από τον Πιπίνη.

Κίτρινες: 43' Αθανασιάδης, 82' Λούκας - 25' Κουρμπέλης, 34' Εντό, 49' Σέτι, 55' Πιπίνης

Διαιτητής: Ιωαννίδης (Αργολίδας)

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου (69' Τζαβέλλας), Κατσουράνης, Βίτορ, Λίνο, Λάζαρ, Τζιόλης, Στοχ, Νίνης, Σαλπιγγίδης (72' Κατσουράνης), Αθανασιάδης (85' Νέτσιντ).

Αστέρας Τρίπολης: Ερνάντεζ, Ουρτάδο (68' Καράσκο), Κουρμπέλης (60' Κάφα), Γκοϊάν, Πιπίνης, Σέτι, Ουσέρο, Εντό (74' Χουάνμα), Ναβάρο, Ντε Μπλάσις, Μπαράλες.

 

Πλατανιάς-Ολυμπιακός 1-4

Είκοσι λεπτά χρειάστηκε ο Ολυμπιακός για να πετύχει τέσσερα γκολ και να ολοκληρώσει την επική ανατροπή του σκορ (1-4) στα Χανιά, απέναντι στον Πλατανιά που είχε ανοίξει το σκορ στο 2ο λεπτό.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κορυφαίο τον Τσόρι Ντομίνγκεζ που μπήκε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και ανέτρεψε τα μέχρι τότε δεδομένα. Ο Πλατανιάς άνοιξε το σκορ στο 2’ με τον Τόρες, ενώ τα τέρματα του Ολυμπιακού πέτυχαν ο Φερνάντεζ αυτογκόλ στο 66’, ο Μήτρογλου στο 68’, ο Σαβιόλα στο 73’ και ο Βάις στο 87’.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το ματς στη Κρήτη. Σε αντεπίθεση των γηπεδούχων ο Μπέλιτς πέρασε τη μπάλα στον Τόρες που λάσαρε ιδανικά τον Ρομπέρτο για το 1-0.

Ο Ολυμπιακός έψαξε για τη γρήγορη ισοφάριση και στο 15’ ο Γιωργαλλίδης είπε «όχι» σε φάουλ του Μήτρογλου. Οι γηπεδούχοι ήταν καλά στημένοι αμυντικά κα δεν άφηναν περιθώρια στους παίχτες του Μίτσελ να δημιουργήσουν κινδύνους για την εστία του Γιωργαλλίδη.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Τσόρι Ντομίνγκες πέρασε στη θέση του Εντινγκά και ο Ολυμπιακός κατάφερε να αποκτήσει ρυθμό στο παιχνίδι του. Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν την απόδοση τους και πίεζαν για την ισοφάριση που ήρθε τελικά στο 66’. Ο Κάμπελ έκανε τη σέντρα ο Φερνάντες βγήκε προ του Μήτρογλου, έπιασε τη κεφαλιά με λανθασμένη τοποθέτηση του σώματος και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1. Δύο λεπτά μετά (68’) ο Ολυμπιακός πέτυχε την ανατροπή με την παράλληλη σέντρα του Τσόρι και το τέρμα του Μήτρογλου (1-2).

Στο 73’ ο Σαβιόλα ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 1-3 για τον Ολυμπιακό σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη των «ερυθρόλευκων» η οποία πήρε διαστάσεις θριάμβου στο 87’ με το τέρμα του Βάις (1-4) ύστερα από κούρσα 70 μέτρων.

Κίτρινες: 23' Τόρες, 38' Ζουμπουλάκης, 44' Τετέ, 52' Μοράλ, 62' Φερνάντες

Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Καβάλα)

Πλατανιάς: Γιωργαλλίδης, Φαϊσκα, Ζουμπουλάκης, Φερνάντες, Ντα Σίλβα, Αγκιλέρα, Τετέ (77' Μπεριάν), Μπέλιτς (88' Δημήτρης), Τόρες, Στόλερ, Μοράλ (63' Γουνδουλάκης)

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Εντινγκά (46' Κάμπελ), Παπαδόπουλος (65' Μανιάτης), Μανωλάς, Παπάζογλου, Σάμαρης, Σαλίνο, Φουστέρ (46' Τσόρι), Βάις, Σαβιόλα, Μήτρογλου

 

Συνοπτικά τα παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής:

Ατρόμητος-Λεβαδειακός 3-0

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0

Πλατανιάς-Ολυμπιακός 1-4

Κυριακή (20/10)

16:00 Βέροια-Άρης

18:15 Καλλονή-Ξάνθη

18:15 Απόλλων Σμύρνης-Παναιτωλικός

18:15 ΟΦΗ-Εργοτέλης

20:30 Παναθηναϊκός-Πανθρακικός

Δευτέρα (21/10)

19:30 ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54