Ενώπιον του ανακριτή το ζευγάρι που κρατούσε τη μικρή Μαρία

Ενώπιον του ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα προκειμένου να απολογηθεί το ζευγάρι που κρατούσε την τετράχρονη Μαρία, σε οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα, ενώ εντός της ημέρας θα δημοσιοποιηθούν και οι φωτογραφίες τους.

 

Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι, εναντίον του οποίου έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατʼ εξακολούθηση, επιμένει στον ισχυρισμό του ότι η μικρούλα τους δόθηκε οικειοθελώς από τη φυσική της μητέρα. Παράλληλα θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων όπως το πως γίνεται να εμφανίζεται η 40χρονη στα δημοτολόγια ως η μητέρα έξι διαφορετικών παιδιών μέσα σε διάστημα δέκα μηνών και κυρίως που βρίσκονται τα υπόλοιπα δέκα παιδιά που έχει δηλωμένα η οικογένεια.

 

Η αστυνομία σε συνεργασία με υγειονομικές αρχές ξεκίνησαν εκτεταμένες έρευνες σε νοσηλευτικά ιδρύματα και υπηρεσίες για εμπόριο παιδιών. Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείονται και εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις DNA.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον και η ΕΛ.ΑΣ. έχει στείλει επείγον σήμα στην Interpol προκειμένου η έρευνα να επεκταθεί. Έρευνες θα γίνουν και σε μητρώα νοσοκομείων της Αττικής και της επαρχίας.

 

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών διάταξη που θα διασφαλίζει το αδιάβλητο τόσο της μητρότητας όσο και της πατρότητας κάθε νεογέννητου παιδιού θα εισαχθεί στο προσεχές νομοσχέδιο του υπουργείου. Σε όσα παιδιά γεννιούνται σε νοσοκομείο θα χρειάζεται , όπως προβλέπει ήδη ο νόμος, πιστοποίηση τόσο από τον γιατρό όσο και από το νοσοκομείο. Για όσα παιδιά γεννιούνται εκτός μαιευτηρίου θα απαιτείται η χρήση αδιαμφισβήτητων μέσων της τεχνολογίας, της ιατρικής και του Δικαίου».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54